Nieuwsbrief MIR-Methode September 2011

Een printvriendelijke PDF versie van deze nieuwsbrief kun je hier vinden.

De MIR-Methode blijft een bijzondere methode. Het is zo eenvoudig en blijkt desondanks voor zoveel mensen te werken. We krijgen nog altijd veel berichten van mensen dat ze baat hebben bij de MIR-Methode en we zijn daar erg gelukkig over. Het afgelopen jaar zijn veel therapeuten opgeleid om de MIR-Methode te gebruiken in hun praktijk, zodat ze mensen sneller van klachten af kunnen helpen en zodat ook mensen met zwaardere klachten ondersteund kunnen worden. Sinds deze zomer zijn een tiental trainers opgeleid die de MIR-Methode verder zullen onderwijzen in plaats van Mireille. Voor haar breekt nu een tijd aan van publiciteit. De MIR-Methode is inmiddels zover dat het genoeg basis heeft om een groter publiek te bereiken. Dat betekent dat Mireille zich gaat richten op het geven van lezingen, radio-interviews, artikelen in tijdschriften en mogelijk ook een enkel televisieoptreden. Mocht u contacten hebben in de media en de MIR-Methode willen voordragen, dan horen we dat graag.

Verslag MIR-Methode Onderwijsdag

Op 11 augustus 2011 werd de eerste MIR-Methode Onderwijsdag georganiseerd. De dag was een succes met ruim 30 deelnemers die hun geliefde vakantiedag opofferden om aanwezig te zijn. Mireille presenteerde de MIR-Methode en deelde readers uit met daarin alle protocollen die ze heeft gemaakt voor Autisme en aan Autisme verwante stoornissen. Daarnaast gaf Berna Kuster uit Nijmegen een lezing over het ontstaan van de KinderMIR en over de betekenis van de 12 stappen. Daarbij legde ze uit hoe zij met de KinderMIR omgaat op haar school. Haar leerlingen genieten er vaak van, ze ontspannen en kunnen makkelijker met beide benen op de grond staan.

Karina de Jong uit Apeldoorn gaf een lezing over haar ervaringen met kinderen met Autisme. Karina is dierentolk en heeft sterke telepatische vermogens. Deze vermogens zet ze ook in voor kinderen die niet (kunnen) praten. Ze vertelde over de wijze binnenwereld van deze kinderen en hoe ze uitsluitend liefdevol zijn en reageren op hun omgeving vanuit zelfbescherming en vanuit spiegelen om ons volwassenen duidelijk te maken dat we naar onszelf moeten kijken.

MIR-Methode in het buitenland

Oorspronkelijk is de MIR-Methode een zelfhelingsmethode, waarbij Mireille als hoogste doel heeft om de Wereldvrede te helpen bevorderen. Ze zegt altijd: “Als iedereen weer goed in z’n vel zit en het verleden kan loslaten, kunnen we elkaar weer vanuit ons hart ontmoeten. Dan is de Wereldvrede dichtbij.” Nu er veel initiatieven in het buitenland zijn, begint deze Hartewens vorm te krijgen. Een prachtige reis voor de MIR-Methode!

Duitsland

Eind augustus ging Mireille Mettes samen met Regi Manthey, MIR-Methode trainer, naar Hannover in Duitsland. Hier mocht Mireille 4 presentaties geven in het Duits in de praktijk van Katja Burmeister. Het was een prachtige uitdaging om de MIR-Methode in het Duits uit te leggen en met hulp van Regi (van oorsprong Duitse), werden de presentaties warm ontvangen. Ruim 30 mensen raakten geïnspireerd en zijn thuis met de MIR-Methode begonnen. Een vrouw die een spiritueel centrum in Duitsland leidt, heeft vervolgens Regi uitgenodigd om de MIR-Methode in het centrum te presenteren. Regi zal in de komende tijd Workshops en cursussen in Duitsland gaan geven. Regi, viel Erfolg und vielen Dank!

De Duitstalige KinderMIR kaarten en MIR-Methode kaartjes zijn inmiddels via de website te bestellen. Op de Duitse website is nu ook de instructievideo in het Duits te bekijken.

Polen

Irena Kierzynski uit Zeeland heeft de afgelopen zomer de eerste therapeuten in Polen opgeleid om te werken met de MIR-Methode. Zij heeft ook het MIR-Methode boek in het Pools vertaald. Het wordt momenteel gecontroleerd en zal eind van het jaar klaar zijn. Irena, Dziękuję!

Oostenrijk

Marlies van Son uit Vlijmen, MIR-Methode trainer, gaat in oktober de eerste workshops in de MIR-Methode geven in Oostenrijk. Ze is onlangs ook uitgenodigd voor het geven van een Quantum Touch cursus in Roemenië. En net zo makkelijk gaat ze daarbij ook de MIR-Methode presenteren. Marlies, viel Erfolg und vielen Dank!

Dubai

In Dubai zal Carin Huibers, MIR-Methode trainer, haar eerste workshops geven. Ze geeft de workshops en cursussen in Dubai in het Engels. Carin, good luck and thank you!

Gambia

Corry van der Voort uit Groningen maakt zich sterk om de MIR-Methode naar Gambia (Afrika) te brengen. Aangezien de MIR-Methode een eenvoudige methode is waar geen enkel materiaal voor nodig is, biedt het ook kansen voor mensen die het niet breed hebben en waar medische zorg veel te wensen over laat. Corry, good luck and thank you!

Nieuw-Zeeland

Mireille heeft onlangs een gesprek gehad met Jozie Karanga, een Maori-dame uit Nieuw-Zeeland. Ze was al op de hoogte van de MIR-Methode en zeer geïnteresseerd. Met name voor de jongere Maori’s die moeite hebben met het vinden van hun weg in Nieuw-Zeeland. Jozie neemt de MIR-Methode nu mee en gaat het daar verspreiden.

Oproep voor vertalers

Nu de MIR-Methode in Duitsland begint te verspreiden, werken we hard aan de vertaling van al het materiaal. We kunnen daarbij nog hulp gebruiken van mensen die de Duitse taal vloeiend beheersen (van oorsprong Duits zijn). Mireille wil op vrijdag 28 oktober 2011 een vertaaldag organiseren, waarop iedereen bij elkaar komt en elk een hoofdstuk van het boek en/of het cursusmateriaal helpt vertalen. Het zal plaats vinden in Lieren bij Apeldoorn en voor een heerlijke lunch wordt gezorgd. Wie zou er mee willen werken? Graag melden via: assistent@mirmethode.nl.

MIR-Methode CD in het Engels

In de zomer is door Mireille en haar broer Frank Mettes hard gewerkt aan de CD over de MIR-Methode in het Engels. Deze is nu klaar en te koop via de website. Frank, dankjewel!

Weekend MIR-Methode op Terschelling

Mark Kipp organiseert van 11 t/m 14 november 2011 een heerlijk weekend op Terschelling, waarbij hij het nuttige combineert met het aangename. In een prachtige omgeving geeft hij workshops over de MIR-Methode, gecombineerd met andere werkvormen en ontspanningsmomenten. Meer informatie over het MIR-Methode Weekend kun je hier vinden.

JongerenMIR-projecten

De kaarten van de JongerenMIR zijn inmiddels klaar en zijn te bestellen via de website. Op de achterkant staat de volledige rap afgedrukt. Inmiddels zijn de eerste ontwikkelingen in gang gezet voor het starten van Jongerenprojecten. Jongeren leren hoe ze heel eenvoudig projecten kunnen opzetten vanuit hun hart en bedoeld om uit te voeren in hun eigen woonplaats, of via internet. De projecten zijn positief, confronterend en met humor. De eerste JongerenMIR projectendag wordt gehouden op donderdag 3 november 2011 in Lieren (bij Apeldoorn). Deze dag is bedoeld voor mensen die de MIR-Methode kennen en die leiding willen geven aan lokale projecten met jongeren. De kosten bedragen 50 Euro (incl. lunch) en je kunt je alvast aanmelden via het contactformulier. Meer informatie volgt binnenkort op de website.

Internationale Therapeutenbeurs (kortingskaarten)

Dit jaar staat de MIR-Methode (standnummer 514) weer op de beurs Internationaal Therapeut 2011, die op 12 en 13 november 2011 plaatsvindt in Apeldoorn. Mireille Mettes zal op beide dagen van 11.45 – 12.30 uur een lezing verzorgen over de MIR-Methode en over de nieuwste ontwikkelingen.

Bezoekers zijn therapeuten, paramedici, medici, detaillisten, opleiders en studenten, overige beroepsmatige geïnteresseerden en belangstellenden met affiniteit voor “natuurlijke gezondheid”.

Tot en met dinsdag 8 oktober kun je via de website van Internationaal Therapeut een relatiekaart aanvragen die recht geeft op 7 Euro korting op de normale entree van 12 Euro. Je entree bedraagt dan slechts 5 Euro. Wij kijken er naar uit om je te ontmoeten.

Vertalingen 9 stappen

Op de website staat onder de instructievideo de vertalingen van de 9 stappen in vele talen. Onlangs is daar het Fins en Grieks aan toegevoegd. Het Turks en Chinees volgen binnenkort.


Reacties

Nieuwsbrief MIR-Methode September 2011 — 6 reacties

 1. Wat geweldig dat er binnenkort een Turkse vertaling komt van de MIR methode. Ik werk als energetisch therapeut in Istanbul en kan de vertaling prima gebruiken! Dank je wel.
  Warme groet, Liza

 2. De Mir-methode heeft bij mij zoveel losgemaakt dat ik het niet zo snel kan weergeven. Het is zo heftig dat ik al een hele poos ben gestopt.Zodra het wat rustiger wordt in mijn lichaam ga ik weer beginnen.Wordt het op prijs gesteld wil ik er een verslag van maken.
  groetjes Thea.

  • Hallo Thea,

   Als het je te heftig wordt, kun je voor een aantal dagen alleen stap 5 en stap 7 aaien. Als je voelt dat je meer aan kan, pik je de 9 stappen op!

   Natuurlijk lezen we graag je resultaten! Dus als je dat wilt, meld die dan op de pagina “resultaten’.

   Ik wens je een mooie heling!

   Hartelijke groet,
   Mark Kipp, namens Mireille

 3. Bedankt voor de nieuwsbrief, zit toch nog met een vraagje, er wordt aangeraden
  om 4 weken achtereen de Mir. toe te passen en daarna als “onderhoud” een keer per week, maar ik vraag me af, dat als het goed voelt, kan men de Mir ook gewoon elke dag blijven toepassen zonder een pauze-tijd?.Ik heb zelf nl. het gevoel dat ik er langer meer door wil gaan (sinds juni)dat ik inderdaad ook meer rust ervaar. Heb een poosje gestopt de methode toe te passen en voel toch meer onrust, mischien extra sterk omdat ik ook in de over-gang 😉 zit.?…liefs Wilma

  • Hallo Wilma,

   In principe is 4 weken voldoende. Maar als het echt goed voelt voor jou om nog wat door te gaan, kun je dat doen.
   Laat het echter geen verslaving worden 😀

   Wellicht kun je nog een MIR-Methode therapeut bezoeken om een specifiek protocol voor je te maken. Die kan een versnelling bewerkstelligen in het genezingsproces door een persoonlijk protocol. Voel maar of dat bij je past.

   Ik wens je een mooie heling!

   Hartelijke groet,
   Mark Kipp, namens Mireille

 4. Dank je wel.
  Ik gebruik de MIR methode nog geregeld en merk dat de rust in mijn lijf terugkeert als ik het doe. Het is zeer waardevol en o zo makkelijk. Erg bedankt nogmaals ! Lieve groet, mooie dag. Diane.