Nieuwsbrief MIR-Methode mei 2013

De printversie (PDF-bestand) van deze nieuwsbrief kun je hier vinden.

“De 3 Instructie- en Inspiratiedagen die ik gaf in Apeldoorn, Heiloo en Borsbeek (België), hebben me enorm geïnspireerd. Wat is het mooi om een groep mensen te instrueren en ze gereedschappen in handen te geven die ze in hun dagelijks leven kunnen gebruiken! Bij kleine verwondingen, bij te sterke emoties, wanneer je een verre reis maakt, bij akelige klachten zoals jeuk, pijnen, bij verslavingen, in de tandartsstoel: je hebt altijd je beide handen bij je om er wat aan te doen. In de cursus leerde ik de deelnemers wat ze in al deze situaties kunnen doen en hoe eenvoudig het is.
Tijdens het voorbereiden van deze cursus, merkte ik dat ik nog meer kennis en informatie heb, die ik graag met iedereen wil delen. Ik ben daardoor teruggegaan naar de ‘tekentafel’ en heb een serie Modules ontwikkeld waar ik bij voorbaat al erg gelukkig van word. Onder het Kopje “De nieuwe cursus van de MIR-Methode” zal ik verder ingaan op de nieuwe Modules. Tijdens het ontwikkelen van de Modules is mijn eigen missie steeds duidelijker geworden: die van kennisoverbrenger. Het blijft me intens sterke voldoening geven om je mijn gereedschappen en kennis in handen te geven, zodat je je eigen zelfheling kunt versterken. Ik hoop dat veel mensen het mogen ontvangen!” Mireille Mettes

De nieuwe cursus van de MIR-Methode

Hoe kwam ik tot de Modules in deze cursus?
In maart begon ik met het schrijven van de 1e cursus, omdat het me mooi leek als steeds meer mensen de toepassingen van de MIR-Methode in handen zouden krijgen (People, help the People). Gaandeweg het werk ontdekte ik steeds meer kennis die voor mij logisch is en waarvan ik begon te zien hoe interessant dat zou zijn voor anderen. Het zou zoveel meer diepgang geven over de MIR-Methode. Het zou duidelijker maken waarom zoiets simpels daadwerkelijk werkt. Het zou zichtbaar maken wat de MIR-Methode allemaal omhelst, op hoeveel fronten de MIR-Methode werkt en hoe de MIR-Methode preventief kan werken op je gezondheid.
Uiteindelijk zijn er hierdoor modules ontstaan voor zowel particulieren als professioneel begeleiders. Ik voel me erg blij dat ik zoveel interne kennis naar buiten kan brengen en jullie gereedschappen kan geven voor je eigen zelfhelende vermogen!

Wat leer je in de modules?
Er zijn 4 modules ontwikkeld en open voor iedereen. Ik noem die ‘Voor Particulieren’. Daarnaast zijn er 5 modules ontwikkeld voor Professioneel begeleiders. Met Professioneel begeleiders bedoel ik: zorgverleners, coaches en natuurgeneeskundig therapeuten (o.a. voetreflexologen, hypnotherapeuten, kinesiologen, homeopaten, etc.).

In Module 1 leer je vele extra toepassingen van de MIR-Methode: wat kan je doen als je een fobie hebt, in de tandartsstoel ligt, een jetlag hebt, last hebt van je tijdklok door nachtdiensten, hoe je de MIR-Methode kunt inzetten bij verwondingen, heftige emoties en bij verslavingen.
Als professioneel begeleider leer je in deze Module hoe je die toepassingen kunt inzetten tijdens je begeleidingswerk, wat vaak een essentiële versteviging is van het werk met de MIR-Methode, met name bij het behandelen van vage klachten, heftige emoties (fobieën) en verslavingen.

In Module 2 ga je de diepte met me in. Dan laat ik je per stap van de MIR-Methode zien wat daar allemaal mee bedoeld wordt en wat de impact daarvan is op je energiehuishouding, je immuunsysteem en je zelfhelende vermogen. Bovendien test ik bij elke deelnemer na per stap hoe het voor jou is, dus of er bij jou een verstoring is in een van de 9 stappen en hoe je die direct kunt aanpakken. Hierdoor ga je zien dat je met de 9 stappen als een detective kunt werken. Je krijgt inzicht in hoe je oorzaken van klachten kunt opsporen en hoe je die kunt neutraliseren.
Als professioneel begeleider krijg je in Module 2 een nog verder gaande verdieping op je bestaande kennis. Je krijgt o.a. meer inzicht in de (Wonder)meridianen en de nieuwe Kristalchakra’s en welke rol die spelen in het welbevinden van je cliënten.

In Module 3 word je voorbereid op Module 4. Je leert in Module 3 te spiertesten met je handen. Deze vaardigheid kan iedereen leren en is nodig om aan Module 4 mee te kunnen doen. De nadruk ligt er in deze module op dat je contact gaat leggen met je onbewuste en met grote precisie vragen leert stellen aan jezelf.
Professioneel begeleiders leren het spiertesten bij zichzelf én bij anderen, zonder de ander aan te raken. Hiermee leer je in detail te communiceren met het onbewuste van je cliënten.

In Module 4 leer je het schema te gebruiken dat ik zelf ook altijd hanteer wanneer ik iemand spiertest om uit te zoeken wat er scheelt. Dit schema heet het ‘Persoonlijk Protocol’. Dit kan je inzetten wanneer je wilt uitzoeken in welk van de 9 stappen de verstoringen zitten die voor de klachten zorgen. Je wordt je daarmee bewust van je blokkades en kunt daardoor aan jezelf werken en jezelf begeleiden.
Professioneel begeleiders leren om dit Persoonlijk Protocol in te zetten tijdens hun consulten, bij de begeleiding van hun cliënten.

Meer informatie per cursus voor particulieren

Module 1. Praktische toepassingen. MIR-Methode altijd bij de hand, praktische toepassingen voor je dagelijks leven. (Dit is dezelfde cursus als de ‘Instructie- en Inspiratiedag’ die ik dit voorjaar heb gegeven.)
Module 2. Verdieping van de MIR-Methode. De MIR-Methode voor jou op maat gemaakt.
Module 3. Spiertestcursus. Leren spiertesten om contact te maken met je binnenste.
Module 4. MIR-Methode Protocol. Leren werken met het MIR-Methode Protocol om jezelf te begeleiden.
Ik zie je graag tegemoet in een van deze modules!

Meer informatie per cursus voor professioneel begeleiders

Module 1. Essentiële toepassingen. Essentiële toepassingen om de MIR-Methode te integreren in je professionele werk.
Module 2. Het systeem van de MIR-Methode. Doorgronding van het systeem, de 9 stappen van de MIR-Methode in detail.
Module 3. Spiertesten als gereedschap. Spiertesten leren in de stijl van de MIR-Methode, als gereedschap voor het werken met je cliënten.
Module 4. MIR-Methode Protocol. Leren werken met het MIR-Methode Protocol om je cliënten te begeleiden in hun proces.
Module 5. Certificeringsdag. Toetsing kennis en vaardigheden, om te kunnen certificeren als MIR-Methode Begeleider.
Ik verheug me erop je te scholen in de MIR-Methode als versterking van je werk!

Een aantal mooie resultaten met de MIR-Methode

Liselotte: “Afgelopen zomer heb ik te kampen gekregen met een zwaar vermoeidheidssyndroom. Ik was grote kansmaker om chronisch vermoeid te worden. Na vele testen bij de dokter en ziekenhuis die niets opleverden, heb ik een MIR-therapeute aangesproken. De MIR-Methode en een tijd lang mijn voeding aanpassen, zijn de twee factoren die mij enorm gesterkt hebben. Ik ben in een half jaar tijd, in een persoon die max 2 uur per dag iets kon doen terug naar een gezonde studente veranderd. Na jouw lezing in Antwerpen deze maand, ben ik nog meer geïnspireerd geraakt en hoop u dan ook snel terug te zien.”

Marleen: “Een weekje geleden vertelde me een vriendin over de MIR-Methode. Ik ben onmiddellijk naar je video gaan kijken. Ik doe nu een week alle dagen de negen stappen 2 maal per dag en stel vast dat ik geen behoefte meer heb naar chocolade. In de winkel loop ik gewoon langs de chocolade voorbij. Ik ben benieuwd wat er aan verandering zal gebeuren na 4 weken, ik hou je op de hoogte. Bedankt en hartelijke groet, Marleen”

Saskia: “Ben nu 2 weken met de MIR-Methode aan de gang. Merk dat ik me al rustiger begin te voelen (heb PTSS en ADHD). Val sneller en dieper in slaap, hoewel ik nog niet heel erg merk dat ik me energieker voel. Misschien onbewust wel, want ik ben na 2 jaar eindelijk weer begonnen met sporten.”

Cliënt van Germa van Nieuwenhoven: “Ik MIR me wat af en het gaat goed met me. Ik ben 10 dagen geleden, na een week de MIR-Methode gedaan te hebben met protocol voor maagzuur, gestopt met de maagzuurremmers….na 13 jaar…. en ik heb er nog steeds geen nodig. GEWELDIG, toch.”

Heb je ook mooie resultaten gemerkt? Meld ze dan op onze website. We zijn je erg dankbaar, want zo moedig je anderen met dezelfde klachten aan om ook ’s de MIR-Methode te proberen!

P.S. Als je deze nieuwsbrief interessant vindt, wil je hem dan doorsturen naar anderen? Je kunt links en hieronder de knop voor Facebook, Twitter, email en dergelijke vinden. Dankjewel!


Reacties

Nieuwsbrief MIR-Methode mei 2013 — 4 reacties

 1. Dag Mireille,

  Ik heb jou boek”waarom ben ik in vredesnaam op aarde” gelezen.Het is gewoon een kanjer!Af en toe moest ik een pauze inlassen om alles te laten bezinken en te verwerken.Nu heb ik een andere kijk op de wereld.Het valt me op dat de mensen zo negatief ingesteld zijn(vroeger was me dat niet opgevallen)en dat er zo veel geroddeld wordt!Er is zeker nog veel werk om de mentaliteit van de mensen te veranderen.
  Ik probeer zo veel mogelijk het goede in iets te vinden,wat niet altijd gemakkelijk is.Ik doe reeds geruime tijd de MIR-Methode en het is fantastisch.Het is een gezonde verslaving!Ik ben er rustiger door geworden en ik zou zelfs durven zeggen dat ik er ook wijzer door geworden ben.Ik vertel het zo veel mogelijk door.
  Dank je wel om deze super methode door te geven!

  grtjs
  Martine

 2. Hallo

  Ik heb vandaag de mir-video gelezen en nu voel ik me zô rustig.

  Groetjes Lode Hanssens

 3. Het is geweldig wat de MIR methode allemaal teweeg kan brengen. Ik geef het aan iedereen door, die het maar wilt horen,over de hele wereld.
  Ik woon in Thailand, heb 4 jaar lang, bij een kindertehuis gewoont en heb daar heel wat kinderen kunnen helpen met de MIR methode.De lerares van de nursery school doet al een hele poos, elke ochtend en voor ze naar huis gaan, met al de kids,de kinder MIR. De lerares ziet echt verschil, de kinderen zijn nu meer happy, worden meer zeker van hen zelf, huilen minder. Ook de kinderen die eerst niet zo veel durfden te zeggen, kruipen uit hun schulp. Er wordt minder gevochten. Echt geweldig.

  Op het moment werk ik met ruim 400 honden en ook hier maak ik weer gebruik van de MIR methode. Ook bij mijn eigen 3 honden,die een heftig verleden achter de rug hebben,heb ik de MIR gedaan en herhaal ik het elke week.
  Zij zijn door deze methode echt hele gelukkige, stuk relaxtere honden geworden. Die het vertrouwen in hun zelf en in de mensen weer terug gevonden hebben.

  Ook bij mij zelf heb ik veel resultaat gezien. Ik had mijn leven lang onregelmatige menstruatie gehad, na de MIR, elke maand op tijd. Ook mijn maagzuurpillen, gebruik ik nu nog maar 1x in de 4 dagen, ipv elke dag.
  Ook het snoepen heb ik nu meer in de hand.

  Ik vind het heel jammer dat ik die nieuwe modulen niet kan volgen. Misschien dat het nog eens een keer op een dvd uit komt.
  Dank je wel mireille met het delen van al jou informatie. Het gaat je goed.
  Hartelijke groeten van Diana van de Wall

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!