Nieuwsbrief MIR-Methode mei 2012

“De MIR-Methode blijft maar verspreiden over de wereld. Wat geweldig. We krijgen berichten uit de meest uiteenlopende landen, uit Algerije, Israël, Noord-Amerika, Frankrijk, Nieuw-Caledonië en het gaat maar door. Wat fantastisch! Het mooiste is dat al deze mensen weer inzicht krijgen in hun eigen helingsvermogen en dat ze weer gaan beseffen dat ze een groot deel van hun gezondheid zelf bepalen kunnen.

Dank jullie wel allemaal! Ik ben erg gelukkig dat zoveel mensen de MIR-Methode ‘dragen’. We werken hier elk uurtje dat we hebben om alles goed te laten lopen en zijn ons er ondertussen sterk van bewust dat jullie veel van ons werk steunen en helpen uitdragen. Dankzij de verspreiding kunnen we met wat we verdienen aan boeken en CD’s weer materiaal meegeven aan onze ambassadeurs en hen scholing geven. Diepe buiging als dank!” Mireille Mettes

JongerenMIR

De MIR-Methode voor Jongeren is voor velen nog onbekend. En anderen die het inmiddels kennen, blijken niet altijd de JongerenMIR te doen. Hij is dan ook best heftig! Veel volwassenen zouden deze eigenlijk een week of 2 ‘moeten’ doen, om de Jongere in zichzelf wakker te krijgen. Wie durft het aan te gaan? Je danst mee met de video, of je spreekt de woorden mee, terwijl je jezelf over je hand aait: www.mirmethode.nl/jongerenmir

Lezing BabyMIR

Onlangs is een fantastische nieuwe aanvulling gecreëerd op de MIR-Methode. Dit keer gaat het om een variant voor baby’s. Het is helend voor baby’s en zeer jonge kinderen, en tegelijkertijd helend voor de eigen ‘innerlijke baby’ van volwassenen. Voor instructies: www.mirmethode.nl/babymir

De BabyMIR is ontwikkeld door Marline Wieggers-Schreuder van Praktijk de Witte Steen in Gorssel. Mireille heeft de methode grondig nagetest en goedgekeurd. A.s. donderdag, Hemelvaartsdag geeft Marline hierover een lezing in Gorssel (bij Deventer). Klik hier voor mee informatie/aanmelding

Terschelling

Vorig jaar is met veel succes door Mark Kipp, MIR-Methode Trainer, een indrukwekkend weekend georganiseerd over de MIR-Methode op Terschelling. Hij organiseert nu weer van 8-11 juni 2012 een ‘MIR-Methode Verdiepings- en Inspiratieweekend op Terschelling. Klik hier voor meer informatie.

Mark organiseert daarnaast van 15 – 21 juli 2012 een prachtige week voor Jongeren op Terschelling. Mark is een gedegen coach die enorm goed met Jongeren kan omgaan, vanwege zijn echtheid en respectvolle manier van omgaan met Jongeren (Was ik nog maar een Jongere, dan zou ik meedoen). Klik hier voor hier meer info over deze Jongerenweek.

Workshop KinderMIR-voetenmassage voor ouders en verzorgers

Riet Peters en Ans van Erp, beiden Voetreflexologen en MIR-Methode Begeleider hebben een pracht van een voetenmassage ontwikkeld, gebaseerd op de 12 stappen van de KinderMIR. In overleg met Mireille zijn alle stappen nagetest en is de voetenmassage goedgekeurd. Ans en Riet werkten hier 8 maanden aan. Inmiddels hebben ze een eerste groep mensen kennis laten maken met de voetenmassage. Deze groep hebben duidelijk ervaren hoe krachtig de voetenmassage nog doorwerkt. Het is dan ook met plezier dat we deze prachtige nieuwe technieken aanprijzen. Het is bij uitstek een prachtige methode voor kinderen die moeite hebben met aarden, kinderen met een ‘etiket’ en ook volwassenen die hun kindstuk willen helen. De workshop duurt 3 uur en is bedoeld voor ouders en verzorgers die het contact met hun kind willen versterken. Klik hier voor meer informatie.

MIR-Methode naar Gambia

Corry van der Voort, verpleegkundige en opgeleid MIR-Methode trainer, is eind januari vertrokken met een auto vol hulpgoederen naar Gambia. Het was een enorm lange reis en de MIR-Methode kon hen een klein stukje sponsoren (logo op de auto). Corry heeft bij verschillende geïnteresseerden goede woorden gesproken over de MIR-Methode en misschien wordt de opleiding tot MIR-Methode Begeleider opgenomen in de opleiding voor verpleegkundigen. Ik vind het fantastisch om te zien hoe ondernemend Corry is en hier voor gaat! Dankjewel Corry!

Corry is actief voor de stichting Care for Gambia, die prachtig werk doen. Je kunt hier een kijkje nemen op hun website: http:/www.careforgambia.com/

MIR-Methode naar Congo

Inmiddels is Juliènne Doppenberg-Difukidi aan het werk in Congo. Ze heeft daar meer dan 10 bijeenkomsten gepland om de mensen te instrueren over de MIR-Methode. Ze heeft ook een aantal mensen behandeld met het Persoonlijk Protocol dat ze leerde in de opleiding voor MIR-Methode Begeleiders en was zelf onder de indruk van de resultaten. Dit schreef ze ons:

“Ik schrik en geniet hier van de wonderen van de MIR-Methode. Sinds zaterdag zijn direkt resultaten op 3 mensen te zien:
– Het gezicht van een man normaliseert zich na een beroerte van 4 maanden terug
– Hoofdpijn verdwijnt na de MIR-Methode bij een meisje van 23 jaar
– Een vrouw van 58 jaar kan weer geuren om zich heen ruiken. Ze was haar reukvermogen al 2 maanden kwijt. De ruis in haar oren is verminderd. Groet uit Kinshasa, ook aan alle MIR-Methode begeleiders.”

Juliènne is een bijzondere vrouw die zich met hart en ziel inzet voor de vrouwen in Congo, Vrouwen voor Vrede: http://www.youtube.com/watch?v=z2q5yhX9Hf8. Juliènne, dankjewel voor al je prachtige en belangwekkende werk. We volgen je met bewondering en respect. Succes! Meer informatie over haar werk: Congo Netwerk Nederland: www.congonetwerk.com

Duitse handboek

Het handboek van de MIR-Methode is inmiddels, dankzij vele vrijwilligers vertaald in het Duits. Deze vertalers zijn: Michael Regelmann, Bernd Kreykelboom, Axel, Günther, Bettina van Diepen-Kraus, Bettina Wittenberg, Chris Gerards, Miriam Kipp, Andrea Haslach, Sarah Ehrens en Claudia Stoeckle-Becker. Allen vielen, vielen Dank!

Inmiddels heeft Regi Manthey, opgeleid MIR-Methode Trainer, de eerste cursus in Dortmund gegeven aan 7 enthousiaste therapeuten en kreeg ze applaus aan het eind, zo enthousiast waren de deelnemers. Regi, wahnsinnig gut gemacht! Danke! Het Duitse boek is inmiddels te bestellen via de Nederlandse en Duitse website.

MIR-Methode Webinars

Sinds mei ben ik (Mireille) begonnen met Engelstalige Webinars om op die manier mensen te informeren die in andere landen wonen. De hoeveelheid deelnemers was telkens rond de 20, de reacties waren enthousiast. Er waren mensen aanwezig uit allerlei landen, fantastisch! Uit Israël, Argentinië, Canada, Venezuela, Noord-Amerika, Oostenrijk, Noorwegen. Tijdens een webinar vertel ik wat meer over de MIR-Methode en kunnen mensen mij vragen stellen via tekst-chat. Op 26 mei staat de volgende webinar gepland (aanmelden kan via www.mirmethod.com/webinar). De webinars zijn gratis.  Mensen uit landen die op dat moment slapen, kunnen de opnames van de webinar later terug kijken. Ze moeten zich wel vooraf registreren.

Online MIR-Methode Cursus

Op 7 juni gaat Mireille de eerste online cursus in het Engels geven om mensen op te leiden tot MIR-Methode Begeleider. Het is een experiment om te kijken of het mogelijk is therapeuten/zorgverleners via internet op te leiden tot MIR-Methode begeleider. Er is in ieder geval al belangstelling uit Israël en Ierland, beiden landen die de MIR-Methode hard kunnen gebruiken. Meer informatie: www.mirmethod.com/course


Reacties zijn gesloten.