Nieuwsbrief MIR-Methode Maart 2011

Een printvriendelijke PDF versie van deze nieuwsbrief kun je hier vinden.

“De MIR-Methode blijft zich verspreiden over Nederland, België en de rest van de wereld. Steeds meer mensen horen erover en proberen het uit. Een aantal huisartsen adviseert nu ook de MIR-Methode aan hun patiënten. De NS toont interesse, evenals de Eerste Hulp in een Utrechts ziekenhuis. Het is zo prachtig om te zien dat een zelfhulpmethode als deze ook daadwerkelijk iets kan betekenen voor mensen en dat ze hiermee een krachtig stuk gereedschap volledig in eigen hand hebben! Met veel dank aan jullie allen die mee helpen aan de verspreiding van de MIR-Methode!” Mireille Mettes

Resultaten met de MIR-Methode

We krijgen vele berichten van mensen op de website met de resultaten die de MIR-Methode hen oplevert. Kijk in het gastenboek en bij ervaringen. Een aantal daarvan:

 • Meer energie.
 • Migraine-aanvallen blijven weg.
 • Minder menstruatieklachten (minder buikpijn, minder bloedverlies).
 • Geen Schüsslerzouten en vitaminepillen meer nodig.
 • Meer  behoefte om te bewegen en weer naar buiten te gaan (agorafobie).
 • Weer zin in sex, meer ontspannen.

 

Madelon: “Hierbij wil ik je heel hartelijk bedanken, want je hebt m’n leven gered, zo voel ik dat echt. Afgelopen winter was ik erg depressief en vond ik er allemaal niets meer aan en zag bijna niks meer zitten. Het is gewoon wonderbaarlijk hoe deze methode mij hielp om weer vanuit mijn ware wezenskern te leven! Mijn geest zit weer gewoon in mijn lichaam, in het hier en nu! Alle dingen die ik vroeger leuk vond (en allemaal uit lusteloosheid niet meer deed) doe ik nu weer met veel plezier: Boeken lezen, sporten, koken, van de natuur genieten, van mensen genieten, mezelf verzorgen, anderen verzorgen, muziek luisteren, plannen maken, van alles ondernemen, ik heb weer heel veel energie! Ik ben gewoon weer m’n oude zelf, maar dan nog veel beter! Ik voel me toppie en loop het liefste de hele dag grapjes te maken, over dingen waaraan ik me vroeger ergerde. Het leven is veel lichter, veel zaken zitten mee en pakken uit zoals ik dat vroeger droomde. Ben ik verlicht? Hi, hi, het leven is in elk geval een stuk lichter!!!”

Versterking in het hand aaien

De intuïtie van mensen is heel krachtig. Geheel op eigen gevoel zijn veel mensen bij het hand aaien rondjes gaan draaien. Mireille heeft dit verder onderzocht en geverifieerd bij collega-cursusgevers en het blijkt dat hier een groot voordeel aan zit: je houdt contact met je eigen handen, waardoor elke opdracht/stap van de MIR-Methode haarscherp binnen komt in je onbewuste. Ze beveelt daarom ook vanaf nu aan om niet meer van je hand af te aaien, maar om je hand continu te aaien, in rondjes. De stappen blijf je telkens 3x zeggen. Mireille werkt aan een nieuwe video om dit duidelijk te laten zien.

Cursusgevers

De werkzaamheden van Mireille verschuiven na de zomervakantie. Zij zal de MIR-Methode 2 cursussen blijven geven en de MIR-Methode 1 cursussen worden overgedragen aan cursusgevers die nu door Mireille worden opgeleid.

De nieuwe cursusgevers in Nederland zijn Paulien van de Put (MIR-Methode voor Coaches), Mark Kipp en Marjan Kuiper. En in België zijn dat Kristel Couck en Katty Desquesnes. Stuk voor stuk hele speciale trainers die dezelfde energie uitstralen als Mireille.

Mireille gaat zich daarnaast richten op speciale gebieden, zoals autisme. En ze zal vanaf de zomervakantie meer lezingen gaan geven.

MIR-Methode voor masseurs

Op donderdag 9 juni is in Apeldoorn een MIR-Methode 1 cursus voor masseurs. Deze wordt door Mireille gegeven samen met ervaren masseuse en MIR-Methode therapeut Margreet Pielage. Mensen die masseren op rug, handen, voeten zijn allemaal welkom.

Tijdschriften

De MIR-Methode krijgt langzaamaan aandacht van tijdschriften. In het tijdschrift voor Kinesiologen verscheen onlangs een prachtig artikel en in mei verschijnt een uitgebreid artikel in Educare, een inspirerend tijdschrift voor het onderwijs.

Onderwijs-MIR-dag, 11 augustus 2011 in Lieren (bij Apeldoorn)

In de zomervakantie organiseert Mireille een Onderwijs-MIR-dag. Veel toepassingen van de MIR-Methode kunnen rechtstreeks geleerd worden aan onderwijsmensen die met Hart en Ziel werken. De MIR-Methode wordt kort uitgelegd, de KinderMIR zal worden gedemonstreerd en denk aan het reduceren van Faalangst bij kinderen, het aanpakken van dyslexie en dyscalculie en er zijn nu ook de eerste signalen dat de MIR-Methode werkt bij ‘stoornissen’ als autisme, ADHD, ADD en ODD. De dag is daarom vooral gericht op het basis- en speciaal onderwijs, maar mensen uit andere onderwijstypes zijn van harte welkom. Voor ouders, leerkrachten, intern begeleiders en directieleden.

MIR-Methode kaartjes en KinderMIR kaarten

Wanneer je van plan bent om op een beurs te staan en je wilt daar ook  aandacht geven aan de MIR-Methode, laat het ons weten, dan steunen we je met MIR-Methode kaartjes (in het Nederlands, Engels en Duits) en KinderMIR kaarten. Tijdens lezingen en cursussen kun je ook kaartjes meekrijgen.

Voor overige belangstellenden bieden we de kaartjes nu tegen kostprijs aan op de website (Je kunt ze ook gratis krijgen bij je MIR-Methode Therapeut of MIR-Methode Coach in de buurt, zie onder Begeleiding).

Hillegonda: “Hallo Mireille, een kennis van me heeft de MIR ook doorgegeven aan haar collega’s, en één van hen heeft twee honden. Zij wilde de MIR bij een van beide honden toepassen vanwege kale plekken, maar toch is zij het ook bij haar andere hond gaan doen. Die vond het heel lekker, maar meteen daarna begon hij over te geven, wel een keer of vijf. Bij de laatste keer kwam er een stuk plastic uit! Ze wist meteen dat dit door MIR kwam.”

Werkwoord  ‘Mirren’ + Twitter

Steeds meer mensen begrijpen dat je de MIR-Methode op allerlei situaties kunt toepassen. Kijk daarvoor ook op Twitter, waar Mireille bijna elke dag een leuke tip schrijft over hoe je speels met de MIR-Methode kunt omgaan. We horen steeds vaker dat iemand ‘even gaat Mirren’. We kijken er naar uit dat dit werkwoord ooit in de Dikke van Dale wordt opgenomen J.

Enkele Tweets van de afgelopen tijd:

 • “Zomertijd-blues? Niks van aantrekken. Gewoon een minuut alleen aaien op Stap 4: Meridianen zuiveren. Daarna alle 9 stappen nog een keer.”
 • “Veel lieve, hartverwarmende mensen ontmoet op de Onkruidbeurs. Als ik er zoveel ontmoet, voel ik altijd weer: die Wereldvrede komt eraan!”
 • “Wanneer je emotioneel vast zit aan iemand, bijv. een ex, kan je die ‘loskoppelen’, zodat je meer in je eigen kracht kunt blijven staan.”
 • “Problemen met je zuurgraad kunnen leiden tot klachten, zoals huidaandoeningen of spierpijnen. Detoxen lukt ook pas bij de juiste zuurgraad.”

Om Mireille op Twitter te volgen, ga je naar www.twitter.com/mirmethode


Reacties

Nieuwsbrief MIR-Methode Maart 2011 — 7 reacties

 1. Lieve Mireille,
  Aangezien ik 2 Duitse yogagroepen hier in Spanje heb, zou ik graag willen weten of ik jouw filmpje ook in het Duits kan inzien.
  Verder heb ik heupklachten (athrose), kan ik hiermee ook met de MIR-Methode aan de slag?
  Dank je voor het antwoord.
  Liefs,
  Nanni

  • Hallo Nanni,

   Mooi dat je de MIR-Methode wilt verspreiden. Dank je wel!
   De Duitse video komt eind deze zomer op de site te staan. Je weet dat er ook al Duitse kaartjes van de MIR-Methode zijn? Je kunt die bestellen op de website: http://www.mirmethode.nl/producten/

   Voor je heupklachten kun je zeker de MIR-Methode toepassen.

   Succes met je praktijk en voor jezelf een goede heling!

   Hartelijke groet,
   Mark Kipp, namens Mireille

 2. Na een ingreep door een kaakchirurg begon de wond opnieuw te bloeden.
  Ik werd er ’s nachts wakker van.
  Eerst behandelde ik (slaperig) mijn kaak met QT.
  De wond bleeft bloeden.
  Toen ‘aaide’ ik 3 keer met ‘bloed stelpen’ en direct daarna stopte het bloeden.

 3. Hallo,
  Ik ben begonnen met de Mir-methode na een lezing. Ik heb diverse ziektes waaronder COPD en hartfalen. Sinds ik de methode toepas krijg ik (nu al 7 weken) enorme hoestbuien waar ik bijna in stik. Eerst had ik er koorts bij maar dat is nu over.Maar het hoesten gaat maar door Het komt vanuit mijn bronchiën heb ik het idee. Het heeft niets met mijn longen te maken, de dr vond dat ik foto’s moest laten maken en daar was niets te vinden. Wat doe ik fout? Of moet er gewoon langs deze weg iets uit? Ik zit vol met allerlei medicijnen, ben een echte gifbak volgens mij. Maar ja die medicijnen zijn voorgeschreven en kan ik natuurlijk niet zomaar stoppen. Maar ik denk dat ontgiften dan erg moeilijk zal gaan. Help, want ik vind het zo’n prachtige methode.het volgt zo mooi op alle cursussen van kineseologie die ik heb gevolgd.
  Ik hoop dat ik snel antwoord kan krijgen.
  Vriendelijke vlindergroet Marijke

  • Hi Marijke,

   Ik denk dat het hoesten komt, omdat er ook nu emoties loskomen. Dat heeft met name te maken met verdriet. Vandaar waarschijnlijk dat artsen niks kunnen vinden.

   Het is wellicht verstandig om begeleiding te zoeken bij een MIR-Methode therapeut als de klachten blijven aanhouden. Zie daarvoor http://www.mirmethode.nl/begeleiding/

   Heb vertrouwen en ik wens je een mooie heling!

   Warme groet,
   Mark Kipp, namens Mireille

 4. Lieve Mireille
  Enige tijd geleden ben ik zelf begonnen met de MIR-Methode.Dit resulteert ,nog steeds,in meer energie positiviteit en meer zelfvertrouwen. Mijn zoon Bauke, met PDD-NOS kreeg zijn MIR stukje.
  Hierover zou ik je berichten.
  Tot nu toe wil hij dit niet gebruiken. Ik forceer hem er niet in,maar wie weet. Misschien weet jij nog een stimulans zonder dat het allemaal moet.
  met zijn 17 jaar gaat het gelukkig niet slecht. Maar sociaal en in zijn leeftijdsgroep zich bewegen is heel moeilijk. Het zou zo veel meerwaarde geven.
  Mocht het alsnog bij hem er van komen,laat ik het je weten. Tot zover erg veel dank
  Lieve groet Marie-Louise

 5. Hallo Mireille,

  We kunnen het eigenlijk niet geloven dat zoiets eenvoudigs zo kan werken. Maar dat het werkt klopt. En als je iets mankeert moet je het zeker langzaam aan opbouwen. Dat wil ik iedereen uit eigen ervaring meegeven!
  Ik heb het meteen weer op mijn blog geplaatst. Dank je wel, Inge