Home » Artikelen » Nieuwsbrief MIR-Methode Juni 2011

Reacties

Nieuwsbrief MIR-Methode Juni 2011 — 16 reacties

 1. Ik ben nu ongeveer 3 weken bezig met de MIR methode en ik merk dat ik erg emotioneel ben en sterk vanuit mijn emotie reageer. Vooral de laatste week. Ik kan weinig hebben bij tegenslag, reacties van mensen in mijn omgeving. Als ik een beetje kritiek krijg die ik normaal toch best kan relativeren, of in elk geval niet met tranen in de ogen aan kan, schiet ik vol. Met als gevolg dat ik niet meer rationeel kan denken en dus vanuit emotie reageer. Dit gevoel beangstigt mij een beetje omdat het mijn hele stemming beheerst en ik in een negatieve vibe zit. Terwijl ik meestal erg vrolijk ben en overal de zonnige kant van kan inzien.

  Ik merk wel dat ik tijdens de 9 affirmaties regelmatig moet gapen. Verder heb ik nog niet zoveel gevoel bij of het wel of niet werkt. Maar kan die hevige emotionele reactie (ik ben op zich wel vrij gevoelig en krop veel op) een resultaat zijn van de werking van MIR? En hoe kan ik die emotionele onkunde, want ik voel me dan machteloos en klein, terwijl ik juist een belangrijke stap zet door een voor mezelf te beginnen. Dit gevoel van onmacht is niet echt bevorderend voor mijn zelfvertrouwen als ik nu al mij klein beetje kritiek in huilen uitbarst. Zal wat worden als ik straks kritiek krijg van klanten..

  Dus, heb je een idee of dit een normale reactie is op de MIR en enig idee hoe ik hier mee om kan gaan? Mijn emoties laten gaan en afwachten hoe het gaat als ik gewoon de laatste week van de eerste 4 weken afmaak?

 2. Hallo Mireille,
  Ik ben zeer geinteresseerd in jou project ‘democratische scholen’.
  Zou jij mij meer hierover (prive) kunnen vertellen aub?
  In licht en liefde,
  Lilian

  • Hallo Lilian,

   Bezoek de lezing op 11 augustus de MIR-Methode Onderwijsdag. Daar wordt meer over het onderwerp verteld!
   Zien je graag de 11de!

   Hartelijke groet,
   Mark Kipp, namens Mireille

 3. Naast de MIR-methode doe ik ook aan Reiki. Is dit een probleem/kan dit goed samen gaan?
  Bedankt alvast!

  • Hallo Ron,

   Het is geen probleem als je de MIR-Methode toepast naast Reiki. Het zou zelfs elkaar kunnen versterken.
   Met de MIR-Methode werk je aan heling en het lichaam en geest. Het is Wijs en kent ongekende vermogens. Daar mag je op vertrouwen.

   Ik wens je en mooi en vrij leven.

   Hartelijke groet,
   Mark Kipp, namens Mireille

 4. Ik ben een vrouw van 64 jaar en heb al de gewone mir- methode gedaan en heb nu de jongere gedaan ik heb hem een keer gedaan en moest heel hard huilen, ik merk dat daar dus nog veel verdriet zit, ik ben al heel lang op het spirituele pad en doe shamballa Reiki behandelingen en inwijdingen en daarbij bach bloesems en edelstenen, ik dacht dat ik alles verwerkt had maar merk nu dat er toch nog iets is, ik wil je heel hartelijk bedanken ik ga hier zeker mee door, heel veel succes hier mee, super dat je dit allemaal op de site hebt staan, kijk niet na de foute ik heb dyslexe.

  Lieve groetjes Riny.

 5. Dag Elles. Ik wil je graag een compliment geven dat je je problemen bent aangegaan, ze in de ogen hebt durven kijken, ze te ervaren en nu al voor een groot deel hebt weg gewerkt.Het mooie van de MIR-Methode is dat ze andere therapiën goed aanvult, ondersteunt. Je gaat naar mijn gevoel mooi op weg naar je missie. De kindermir zal jou en jouw zoon heel goed doen, weet ik uit ervaring. ik ben benieuwd hoe je zal reageren op de JongerenMIR, deze is zeer krachtig.
  Warme groet, Margreet

 6. Ik heb de MIR methode 4 weken gebruikt en vraag me af na hoe veel tijd ik hem opnieuw kan toepassen.
  vriendelijke groet, Helène

  • Hallo Helène,

   Je kunt de MIR-Methode nu een tijdje laten liggen. Tenzij je nog erge klachten hebt, dan zou je nog 1 of 2 weken door kunnen gaan.
   Als je dat zelf wilt, kun je methode nog eens oppakken als onderhoudsbeurt. Bijvoorbeeld elke zondag of over 2/3 maanden nog eens een week.
   Kijk maar wat goed voelt.

   Ik wens je een mooie zomer met mooie ervaringen!

   Vriendelijke groet,
   Mark Kipp, namens Mireille

 7. Dag Mireille,

  Ik heb een vraagje is er in de Mir-Methode, ook iets voor de ziekte van Lyme
  (tekenbeet).
  Ik zou graag iets van je willen horen,om van deze ziekte af tekomen.

  Met vriendelijke groet.
  Tiny

  • Hallo Tiny

   Met de MIR-Methode werk je via de 9 stappen o.a. aan je immuunsysteem. Zo werk je in stap 6 de hypofyse, het hormoonstelsel dat zorgt dat je minder snel gebeten wordt door insecten.
   Blijf dus de MIR-Methode doen.

   Wil je echter dat specifiek naar je klacht gekeken wordt, kun je overwegen een therapeut MIR-Methode te bezoeken.

   Ik wens je verlichting van je klachten!

   Hartelijke groet,
   Mark Kipp, namens Mireille

 8. Hallo mensen

  Kunt u mij aangeven hoe ik aan een kaartje kan komen?
  Ik gebruik de MIR methode nu een paar weken( stap 5 en 7).
  Door mijn medicijngebruik wil ik ook stap 2 toevoegen.
  Als ik dit 2 dagen doe krijg ik hoofdpijn en wacht dus nog maar een paar dagen en probeer het dan weer.
  Veel succes met het werk

  Toos

  • Hallo Toos,

   Als je kaartjes wilt, kun je die op de website bestellen. Kijk onder producten: http://www.mirmethode.nl/producten/
   Wellicht woont er een therapeut MIR-Methode in de buurt en heeft die ook kaartjes voor je.

   Als je de MIR-Methode doet, dan is het van belang dat je alle 9 stappen doet. De methode is zo ontwikkeld dat de 9 stappen een relatie met elkaar hebben. Er is een verband en door niet alle stappen te doen, breng je disbalans in je lichaam teweeg en dat kan erge klachten opleveren. In jouw geval zou dat wel eens de reden kunnen zijn.
   Stap 5 en 7 zijn in eerste instantie wél alleen te doen. Dit adviseren wij indien je erge reacties hebt en/of verwacht. Door eerst 2 weken stap 5 en 7 te doen, ‘vul je eerst aan’, waardoor je lichaam aansterkt. Daarna kan je alle stappen doen.

   Wellicht kun je contact opnemen met een therapeut MIR-Methode om je verder te laten begeleiden.

   Ik wens je een mooie en goede heling!

   Vriendelijke groet,
   Mark Kipp, namens Mireille

 9. Wat heerlijk om al het nieuws te lezen. Ik ben pas ruim 1 week bekend met de MIR methode en ben er super blij mee!

  Mijn zoon van bijna 12 heeft het syndroom van Gilles de la Tourette. Ik ben bij hem begonnen met stap 5 en 7. Ik durf alle stappen nog niet aan, ook omdat hij super gevoelig is. Hij gebruikt nu ook medicatie en melatonine. Ik ben dus heel benieuw hoe de hormoonbalans over 6 weken zal zijn (ivm de neurotransmitters).
  Ik zelf merk dat er een bepaalde tevredenheid over me valt. Ik heb de MIR methode van mijn ‘engel’ gekregen. Ze hielp me met mijn gestopt met roken depressie en die is nu weg. Het roken mis ik nog erg, maar ben veel blijer. Vorig jaar heb ik ge EMDRed ivm een PTSS (op 7-jarige leeftijd bij vriend ouders je-weet-wel), wat fantastisch geholpen heeft. Maar nu na 1 week Mirren heb ik echt een cadeautje ontvangen. Ik voel echt een reset. ik voel een soort neutraalheid, tevredenheid. Geen jaloerze gevoelens naar anderen meer. Een “het is goed zo”. Ik begin ook iets uitdagends en lonkends nar de toekomst te voelen, anders als anders. Ik ga het beleven en houdt jullie zeker op de hoogte ivm zoon (heeft ook stempels van ASS en ADD en dyslexie/discalculie).

  Lieve groet Elles

 10. Lieve mensen van de MIR-methode. Nadat mij op jullie website attend gemaakt werd en de instruktievideo bekeken had en de 9 zinnen uitgeprint ging ik enthousiast aan de slag, omdat ik hoge bloeddruk had,ik heb het 6 weken volgehouden en er was geen verandering, helaas, ben nu ook gestopt. Het voelde wel heel fijn om te doen en soms neem ik nog wel eens een stapje omdat ik er behoefte aan heb, het voelt dan goed.
  groet Ine

  • Hallo Ine,

   Dank je wel voor je eerlijke reactie.
   Probeer ook eens de MIR-Methode voor jongeren. Je werkt daarmee aan je jeugdstuk en dat zou wel eens meer merkbaar effect op kunnen leveren.

   Ik wens je goede heling.

   Hartelijke groet,
   Mark Kipp, namens Mireille