Nieuwsbrief MIR-Methode Januari 2011

Een printvriendelijke PDF versie van deze nieuwsbrief kun je hier vinden.

Het jaar 2011 is vol verwachting. Zo voelt het voor veel mensen. Ook voor ons. In 2010 hebben we hard gewerkt aan het bekend maken van de MIR-Methode en we zien dat dat in 2011 heerlijk verder gaat. In april 2010 verscheen het boek over de MIR-Methode. Er volgden lezingen en cursussen aan therapeuten en de MIR-Methode verspreidde als een virus: meer dan 61.000 bezoekers op onze website sinds april 2010. Wat heerlijk! Met dank aan jullie allemaal, voor het doorgeven van de MIR-Methode aan de mensen om je heen!

 

Resultaten met de MIR-Methode

Sinds de vorige nieuwsbrief in augustus 2010 hebben veel mensen de moeite genomen om ons een berichtje te sturen via de website met hun resultaten. We zijn jullie daar ontzettend dankbaar voor,  omdat het iets laat zien van het vermogen van de MIR-Methode. Jullie verhalen moedigt andere mensen weer aan om het ook te proberen. Dank! Hieronder een lijst van de resultaten die we van augustus 2010 – nu hebben ontvangen. Voor de verhalen eromheen, ga naar de website en kijk in het gastenboek en bij ervaringen.

 • Hondenallergie weg
 • Zoon kunnen loslaten (niet meer elke dag bellen uit bezorgdheid)
 • Eet en drinkpatroon is heel anders geworden (o.a. meer water drinken). Luistert daarmee beter naar behoeftes lichaam.
 • Moeheid weg na operatie
 • Alcoholverslaving (twee jaar lang, elke avond een fles wijn) volledig weg.
 • Diepe depressie, nu weer happy.
 • Emotioneel veel sterker geworden, grenzen duidelijk aangeven zonder schuldgevoel.
 • Reumatische klachten in schouders en handen na een bestralingsperiode vrijwel weg.
 • Niet meer ’s nachts eten en drinken (was 4 à 5 keer per nacht).
 • Geen depressie meer en geen angst meer om onder de mensen te komen.
 • Kleinzoon van 8 jaar met ODD heeft de MIR-Methode en de KinderMIR gelijktijdig gebruikt. In de eerste week werden zijn klachten erger. Daarna ging het beter. Hij gebruikt nu al een maand geen medicijnen meer.

Resultaten bij dieren

 • Kale plekken weg bij kat en toegenomen eetlust.
 • Katertje die maar bleef eten (na trauma) eet nu naar behoefte.

En dit is het meest bizarre verhaal dat we hebben ontvangen. Dit verzin je niet!

“Even een leuk berichtje. Een kennis van me heeft de MIR ook doorgegeven aan haar collega’s, en één van hen heeft twee honden. Zij wilde de MIR bij een van beide honden toepassen vanwege kale plekken, maar toch is zij het ook bij haar andere hond gaan doen. Die vond het heel lekker, maar meteen daarna begon hij over te geven, wel een keer of vijf. Bij de laatste keer kwam er een stuk plastic uit! Ze wist meteen dat dit door de MIR-Methode kwam. Ik vond dit zo bijzonder, ik wilde je dit even laten weten.” Hillegonda

Cursus voor therapeuten

Inmiddels is er een aantal cursussen MIR-Methode 1 en 2 gegeven door Mireille Mettes aan therapeuten, coaches en healers. Deze cursisten hebben kennis gemaakt met een protocol dat Mireille heeft ontwikkeld. De MIR-Methode lost bij veel mensen al veel klachten op, maar bij een aantal mensen duurt het proces langer, omdat de klachten erg heftig zijn. Deze mensen kunnen nu aankloppen bij opgeleide MIR-Methode Therapeuten. Deze kunnen in korte tijd uittesten in welk van de 9 stappen van de MIR-Methode de grootste verstoring zit, en daar heel gericht aan werken. Zo wordt het ‘afpelproces’ enorm versneld en is er sneller opklaring van de klachten. Deze therapeuten kunnen bovendien krachtig begeleiding geven wanneer het proces van de MIR-Methode zwaar is, bijvoorbeeld bij depressie, of bij ernstige verslavingen.

Meer info over de cursussen vind je op de website onder Cursus.

Workshops voor geïnteresseerde ‘leken’

Omdat Mireille erg druk is met nieuwe ontwikkelingen, met lezingen, cursussen, radio-interviews, artikelen in tijdschriften en stappen richting het buitenland, is er nu een groep MIR-Methode therapeuten opgeleid om workshops te geven in de MIR-Methode. De inhoud van deze workshops is hetzelfde als van een lezing van Mireille, met als voordeel dat het in een kleine groep is, waardoor je gericht vragen kunt stellen over je eigen klachten. De belangstelling voor deze workshops is groot, dus meld je tijdig aan bij de workshopgevers. De kosten zijn €50,- voor 2 uur, inclusief het boek over de MIR-Methode. Een ander voordeel, is dat de workshopgevers verspreid zijn over Nederland, waardoor ze mogelijk dichter bij u in de buurt zijn, dan de lezingen van Mireille Mettes.

(Voor MIR-Methode Therapeuten die interesse hebben: er start weer een 3-daagse cursus in het geven van workshops op vrijdag 21 april, 26 mei en 23 juni).

Klik hier voor de data en plaatsen van de MIR-Methode workshops.

België

Inmiddels hebben veel mensen in België (Vlaanderen) de MIR-Methode opgepakt en een aantal keer al met spectaculaire resultaten.  “Ik ben goed ziek geweest van de gluten-intolerantie onstekingen. Mijn lichaam dat geen voedingstoffen meer opnam enzo. Het gaat nu goed met mij. Ik kan al eens zondigen, b.v. taart eten zonder ziek te worden. Ik ben ook niet meer moe overdag.” Viviane uit België.

Zo ook bij Marc: We zijn nu ongeveer vier maanden verder en het resultaat is tot nu toe heel goed, maar nog niet stabiel genoeg. Momenteel is er een zekere terugval, maar deze bestaat enkel uit angstgevoelens, het niet aankunnen en durven zijn zoals ik denk dat goed is. Ik ben volledig vrij van de hele lange lijst van medicatie die ik nam, deels voor de aandoening bipolaire stoornis (manisch-depressiviteit), deels voor diabetes, reumatoïde artritis, hoge bloeddruk, hartritme stoornissen, trage schildklier, obesitas  … Deze lichamelijke klachten zijn ook VOLLEDIG VERDWENEN ! Ik weeg ook 84 kg ipv 123 kg en voel me veel lekkerder … je weet misschien niet hoe blij ik met dit alles ben en daarom zeg ik het ook. J

Lezing in Borsbeek, nabij Antwerpen

Op uitnodiging van een aantal enthousiaste mensen geeft Mireille Mettes op vrijdag 11 februari 2011 een lezing in het White Whale Center te Borsbeek, nabij Antwerpen. Voor aanmelding voor deze lezing, graag rechtstreeks bij Kristel Couck, www.el-morya.be.

Kinder MIR-Methode

Voor kinderen van 2 tot ongeveer 7 jaar is er een kinderversie van de MIR-Methode. Deze is anders dan de standaard MIR-Methode, omdat hij specifiek is bedoeld voor de energie van de kinderen van nu. Er wordt niet alleen gewerkt aan ontgiften en ‘vrij maken’ van de ouders, maar ook aan het versterken van de eigen vermogens en het terugvinden van de eigen plek, oftewel beter aarden. Volwassenen die de ‘KinderMIR’ doen, werken daarmee aan de heling van hun Innerlijke Kind, wat uiteraard erg bevorderlijk is voor je helingsproces! De 12 stappen van de KinderMIR zijn hier te vinden: www.mirmethode.nl/kindermir , inclusief een begeleidend filmpje waarop de bewegingen worden voorgedaan. De KinderMIR wordt door volwassenen 1x per dag gedaan (doe hem gerust 2x achter elkaar) en 2 weken lang. Kinderen bepalen zelf hoe vaak ze hem doen. Kinderen die het dansje kinderachtig vinden, kunnen de 12 stappen noemen en daarbij hun hand aaien, of ze doen de 9 stappen van de MIR-Methode.

MIR-Methode voor jongeren

Een van de nieuwe ontwikkelingen voor 2011 is dat er een vertaalslag van de MIR-Methode komt voor jongeren. Op dit moment is het plan om de MIR-Methode op rapmuziek te zetten. De 9 stappen van de MIR-Methode zullen daarbij andere woorden krijgen, beter aansluitend bij jongeren, van zo’n 12 – 18 jaar.

Radio-interview

Op 7 november 2010 was Mireille te beluisteren in het radioprogramma Tendens van Radio Gelderland, gepresenteerd door Rinus van Warven. Ze mocht een uur lang uitleg geven over de MIR-Methode. Het is een sprankelend interview geworden. Het is op de website van de MIR-Methode terug te luisteren. Het duurt een uur lang.

www.mirmethode.nl/mir-methode-op-radio-gelderland

Vertalingen

Op de achtergrond is een aantal mensen heel actief geweest in het vertalen van de MIR-Methode. We hebben de 9 stappen nu in 9 talen onder de video’s staan. Laat ons weten welke je nog mist.

Engelse boek en website

Inmiddels is ook een Engelse website online: www.mirmethod.com Daarop is ook een instructie-video te zien, ingesproken in het Engels door Mireille.

Op deze website is nu ook het Engelstalige boek te downloaden voor 15 euro. Met dank aan Mandy Berendsen-Ball die voor ons de Engelse vertaling heeft gecorrigeerd. Thanks a million times!

Duitse CD en website

De CD van de MIR-Methode is inmiddels door Mireille in het Duits ingesproken. De tekst daarvoor is hartelijk vertaald door Regi Manthey (Schönen dank, Regi!). De CD is verkrijgbaar via de Duitse website, www.mir-methode.de. Er wordt hard gewerkt om de Duitse website volledig te maken.

Poolse boek

Het boek is inmiddels vertaald in het Pools door Irena Kierzynski, waarvoor veel dank! We moeten het boek nog een mooie lay-out geven en dan wordt het boek als e-boek op de website geplaatst. Het is dan te downloaden voor 15 euro.

Spaanse boek

Het boek is in het Spaans vertaald door Daniëlle Knol, waarvoor hartelijk dank! Het wachten is nu nog op het correctiewerk van een Spaanstalige dame. Zij gaat daarmee komende weken aan de slag.

Franse boek

De Franse vertaling ligt stil. We zoeken momenteel iemand die dat zou willen doen, maar al dit vertaalwerk is vrijwilligerswerk. En het is geen makkelijke klus, omdat het ook natuurgeneeskundige begrippen bevat.


Reacties

Nieuwsbrief MIR-Methode Januari 2011 — 7 reacties

 1. Door de nieuwsbrief ben ik op de MIR methde attend gemaakt.
  Doe de methode nu ongeveer 1 week.
  Het maakt wel wat los in mij, droom heel erg.
  En ik merk dat ik me wat opstandig voel en vermoeid
  Dar is nieuw voor mij want ik ben heel meegand. (vaak te )
  Maar ik ga er gewoon mee door.
  Het zal vast wel beter gaan.

  • Beste Joke,

   Wanneer je met de MIR-Methode begint, treden opstandigheid en vermoeidheid vaak op. Dat is vrij normaal. Je gaat tenslotte weer je eigen kracht versterken en dat zorgt er vaak voor dat je je grenzen heel duidelijk gaat voelen.
   Het wordt na een paar weken meestal weer minder en de opstandigheid gaat dan vaak over in een meer natuurlijke autoriteit, zodat mensen niet meer zomaar over je grenzen gaan.

   Veel succes en ik hoor het graag welke resultaten je boekt.
   Hartelijke groeten,
   Mireille Mettes

 2. Door nieuwe zooltjes was ik door mijn voet gegaan en kon ik er niet meer zonder pijn op lopen en dat duurde al 8 weken.
  Ik kreeg de mir – therapie en ik voelde gelijk verbetering en na een week of twee kan ik weer dansen. Niet de hele avond maar toch een groot deel ervan. Heerlijk!!!
  bedankt hiervoor.
  Ik heb het naar vele mensen doorgestuurd waar ik toch ook wel hoorde dat er huilbuien op gekomen zijn.
  Dus er gebeurt heel wat.
  Ik blijf hem nog lekker een tijdje doen kijken wat het doet met mijn hormoonhuishouding.

 3. Ik wil graag de cd bestellen,zodat ik hem steeds af kan luisteren. met een heel belangrijk punt zit ik wel. Ik heb Rispedal om psychoses te voorkomen. Omdat ik een psychotische stoornis heb. Dat punt van dat detox alle toxische belasting durf ik eigenlijk niet aan. Ik ben ban dat de medicijnen die ik moet blijven gebruiken dan ook afgevoerd gaan worden. Is er iemand die daar ervaring mee heeft. Kan daar iets over gezegd worden? Namaste(Het licht in mij groet het licht in U) Emilie

  • Beste Emilie,

   Het punt ‘Detox alle toxische belasting’ kunt u gerust doen. Het heeft geen effect op de werking van de Rispedal. Het zal eerder andersom werken dat de hulpstoffen van de Rispedal worden afgevoerd, maar dat de werkzame stof van de Rispedal beter z’n werk zal doen. Houd wel contact met uw psychiater of behandelend specialist om de dosering van de Rispedal goed in de gaten te houden.
   Als u het desondanks niet aandurft, dan adviseer ik u om alleen stap 5 en 7 te doen en niet de overige stappen. U kunt dan pas weer alle 9 stappen gaan doen, wanneer u in behandeling gaat bij een MIR-begeleider.

   Heel veel succes en ik hoor graag hoe het met u gaat.
   Hartelijke groeten,
   Mireille Mettes

 4. Op 23 januari is het 5 maanden geleden dat ik door een vriendin op deze site werd geattendeerd. ik noteerde de 9 punten en begon meteen. Ik ben 9 kg afgevallen doordat ik beter naar mijn lichaam luister, zeker wat betreft dagelijkse maaltijden. Enthesiopathie-pijn is duidelijk minder geworden. Dank!

 5. Ik werd op deze Mir Methode attend gemaakt door Milly Scott
  Ik kan nog niet echt zeggen dat het werkt, wel kreeg ik klachten
  Misschien heb ik door ontgiften daar door veel hoofdpijn gekregen en duizelig
  Ik hoop dat er snel verandering in komt en dan mezelf beter ga voelen
  Dus ik ga nog maar een tijdje door
  IK wens Mireile veel succes