Nieuwsbrief MIR-Methode februari 2013

De printversie (PDF-bestand) van deze nieuwsbrief kun je hier vinden.

“Het ziet er naar uit dat 2013 een bruisend jaar gaat worden voor veel mensen. Wat vorig jaar door velen als ‘trage stroop’ werd ervaren, begint nu te veranderen in het zien van mogelijkheden en het zetten van stappen. Veel mensen beginnen zich af te vragen wat ze met hun leven willen of worden door omstandigheden gedwongen om nieuwe keuzes te maken. Dat geeft allemaal nieuwe mogelijkheden. Met de MIR-Methode werk je er via stap 9 aan om je ware levenspad te vinden en daarin stappen te zetten. Voor wie vindt dat het tijd is om naar buiten te treden en z’n mond open te doen, is de JongerenMIR een aanrader!”
Dit jaar zal ik zelf ook meer naar buiten treden en me zichtbaar maken. Via cursusdagen, lezingen en trainingen laat ik zien wat er mogelijk is met de MIR-Methode en dat dat verder kan gaan dan je nu kan vermoeden. Ik hoop je bij een van deze bijeenkomsten te ontmoeten!” Mireille Mettes.

Recente resultaten van de MIR-Methode, te vinden op onze website

 • Ik merk dat ik duidelijker ben, meer helder van geest, doelbewuster, mijn grenzen meer aangeef en véél beter slaap.
 • Mijn zoon van 11 praat meer, vertelt meer uit zichzelf, is ook meer helder en betrokken. Hij komt meer voor zichzelf op wil meer ruimte voor zichzelf in nemen, wat natuurlijk wel even wat veranderingen in ons gezin met zich mee brengt. Maar het proces is begonnen.
 • Mijn zoon van 13 jaar is bezig met de MIR (11 dagen). Hij is wat onzekerder geworden (eigenlijk een oude klacht die terug komt), maar dat kan ook zijn omdat zijn broertje een grote verandering aan het doormaken is. En hij (zit in de brugklas) gaat uit zich zelf aan zijn huiswerk!
 • Mijn hond is in een paar dagen van een zieke hond naar een oude langzaam wegglijdende hond gegaan, haar vacht glanst, haar ogen staan helder, haar stofwisseling is rustiger….ik ben hier zo dankbaar voor!
  Ik ben nu al 6 weken bezig met de MIR-Methode en merk dat mijn lichaam meer en meer in balans komt. Ook doe ik de KinderMIR en ben al overgewicht kwijt!!!!!
 • Onze jachthond (Beagle) heeft sinds oktober 2012 diagnose levertumor. Ik ben nu 4 weken de MIR aan het toepassen, en zijn misselijkheid is weg. Hij is heel relaxed bij elke dagelijkse behandeling. Hij heeft weer eetlust, dus de ongemakken zijn zeker weg Hij kan nog dagelijks van zijn wandeling genieten, wat ik heel belangrijk vind. We zijn het jaar 2013 goed gestart.
 • Ik ben nu een week bezig met de MIR methode en ik voel me goed. Ik heb fibromyalgie en hierdoor allerlei klachten. Ik kan je vertellen dat ik beter slaap en ik heb gisteren zelfs de kamer van mijn zoon schoongemaakt (mijn man doet het huishouden) en heb nu vandaag daar geen enkele nadelige gevolgen van. Fantastisch. Ook doe ik de extra affirmatie voor mijn rookverslaving erbij.
 • Ik doe nu een week alle dagen de negen stappen 2 maal per dag en stel vast dat ik geen behoefte meer heb naar chocolade. In de winkel loop ik gewoon langs de chocolade voorbij.

We zijn enorm blij met reacties! Daarmee kan je andere mensen aansporen het ook ‘s te proberen. Schrijf je resultaten op: www.mirmethode.nl/ervaringen

Volgorde MIR-Methode

De MIR-Methode kent inmiddels 4 versies: de MIR-Methode 9 stappen, de KinderMIR, de JongerenMIR en de BabyMIR. Het is voor volwassenen belangrijk dat ze alle 4 de versies doen, zodat ze hun innerlijke baby, kind en jongere óók helen. De meest ideale volgorde is deze:

 1. MIR-Methode 9 stappen, 2x per dag, 4 weken doen.
 2. KinderMIR, 1x per dag, 2 weken doen.
 3. BabyMIR, 1x per dag, 2 weken doen.
 4. JongerenMIR, 1x per dag, 2 weken doen.

MIR-Methode Intentiemiddagen

Vorig jaar hield Mireille twee keer een Intentiemiddag die beiden erg mooi waren. Tijdens een Intentiemiddag doet de hele groep tegelijkertijd de MIR-Methode, waarbij wordt gefocust op een bepaald doel. Met de gezamenlijke energie van de groep, richten we onze positieve intentie dan zó dat we energetisch wat teweeg kunnen brengen, wereldwijd.
Mireille: “Het samenwerken met een grote groep mensen is goud waard, omdat ik heb gemerkt dat we met onze gezamenlijke intentie zeer krachtig kunnen bijdragen aan een betere wereld. Het doen van de MIR-Methode in groepsverband heeft ook voor jezelf effect. Veel mensen merkten na afloop meer energie en konden de dagen erna ineens knopen doorhakken.”
Mensen die deelnemen, nemen een papiertje mee met daarop hun wensen voor zichzelf of de wereld, ook namen van mensen waarvoor ze heling wensen. Die leg je bij binnenkomst op de piano.

Nieuwe intentiemiddagen:
Zondag 10 maart 2013 in Elspeet, entree: 25 Euro.
Zondag 14 april 2013 in Elspeet, entree: 25 Euro.

De middag wordt geleid door Mireille Mettes en begeleid door Zielsmuziek van de Bard: Arjan Verschuur, www.arjanverschuur.nl. Mireille geeft voorafgaand aan de middag een lezing over het doen van groepsintenties en de effecten die daarvan zelfs meetbaar zijn. Bron: Lynne McTaggart, wetenschapsjournaliste en auteur van ‘Het Intentie-experiment’. Je kunt je aanmelden via: www.mirmethode.nl/producten/mir-methode-intentiemiddag

Vooraankondiging MIR-Methode Instructie- en Inspiratiedag

“Dit jaar heb ik als lijflied ‘People help the people’ en voel heel sterk dat het nodig is dat alle kennis die er is in en rond de MIR-Methode aan iedereen wordt doorgegeven. Ik werk nu aan het opzetten van een Instructie- en Inspiratiedag die voor iedereen toegankelijk is”. Meer informatie volgt in de volgende nieuwsbrief.

Vooraankondiging cursus Begeleiders

Voor mensen die in hun praktijk met de MIR-Methode willen werken, komt er een nieuwe, 2-daagse cursus. De cursus heeft als centrale thema: ‘Hoe maak ik mijzelf als therapeut zo snel mogelijk overbodig?’. Meer informatie volgt in de volgende nieuwsbrief.

Lezingen MIR-Methode door Mireille

Mireille start een serie lezingen in Nederland en België. De eerste lezing vindt plaats in Arnhem op dinsdag 19 maart 2013. Tijdens de lezing legt ze de MIR-Methode uit, hoe het ontstaan is en focust ze met de groep op het onafhankelijk maken van ieder’s denken en zijn, zodat je gesterkt naar huis gaat om te gaan doen wat je werkelijk wilt doen.


Reacties zijn gesloten.