Nieuwsbrief MIR-Methode – Augustus 2010

Een printvriendelijke PDF versie van deze nieuwsbrief kun je hier vinden.

Met plezier in ons hart verspreiden we de eerste nieuwsbrief over de MIR-Methode. Het plezier is ontstaan doordat we enorm veel respons kregen op de website en de video.  Inmiddels hebben we allerlei emails ontvangen van mensen dat ze daadwerkelijk opklaringen/verdwijnen van lichamelijke of emotionele klachten hebben.

In deze nieuwsbrief vermelden we de resultaten die mensen boeken met de MIR-Methode, nieuwe toepassingen die Mireille Mettes ontwikkelt en wanneer er lezingen en cursussen zijn. We hopen hiermee je interesse in de MIR-Methode te voeden!

LET OP! Lezing in Zutphen a.s. vrijdag 27 augustus, 20.00 uur!
Komende vrijdag is de eerste van een serie lezingen over de MIR-Methode. Deze vindt plaats in het Middenhuis in Zutphen en wordt gegeven door Mireille Mettes. Voor meer informatie en aanmelding zie ReCONNECT events.

Historie MIR-Methode

De MIR-Methode is ontwikkeld in 2009 in de praktijk ‘Allergie Vrij’ in Apeldoorn van Mireille Mettes. Tijdens het werken met haar cliënten, groeide de behoefte om cliënten zelfstandig te maken. Mireille: “Alles wat ik mezelf heb kunnen leren, kunnen andere mensen ook leren.” In juni 2009 was de MIR-Methode klaar en sloot Mireille haar praktijk. Ze legde zich sindsdien toe op het verspreiden van de MIR-Methode. Sindsdien april 2010 heeft de MIR-Methode een vlucht gemaakt. Door middel van de zelf-instructie-video, het boek en de CD kan iedereen zich de MIR-Methode eigen maken en verspreiden onder familie, vrienden, kennissen, collega’s en toepassen bij grote en kleine dieren.

Resultaten

De resultaten die ons tot nu toe zijn toegestuurd, zijn:

 • Netelroos volledig weg.
 • Rosacea volledig weg.
 • Eczeem opklarend (het wachten is op volledig verdwijnen van de klachten.)
 • Psoriasis opklarend (het wachten is op volledig verdwijnen van de klachten.)
 • Hernieuwde energie na operatie en burnout.
 • Weer goed kunnen doorslapen.
 • Lichte opklaringen bij iemand met Fibromyalgie.

Bij baby’s:

 • Geen hazeslaapjes meer overdags, maar langere stukken, zodat het humeur van de baby enorm vooruit ging.

Bij dieren:

 • Blaasontsteking bij poes weg.
 • Kapotte, stinkende oortjes bij een hond die weer genezen.

Alle resultaten en ervaringsverhalen zijn te vinden op de website onder ervaringen en het gastenboek.

“Het is goed te weten dat de effecten van de MIR-Methode tot zeker 19 maanden doorwerken na de eerste 4 weken. Het is altijd mogelijk de MIR-Methode tussentijds te gebruiken als ‘onderhoud’, zodat heftige emoties of lichamelijke klachten sneller tot rust kunnen komen.”
Mireille Mettes, aug. 2010

Het boek over de MIR-Methode

In april 2010 verscheen het boek over de MIR-Methode. Daarin staat de ontwikkeling van de methode, welke methodes als inspiratiebron hebben gewerkt en hoe je de MIR-Methode het beste kunt uitvoeren. Mensen die gevoelig zijn, blijken een energie te kunnen voelen wanneer ze het boek vasthouden, of merken dat ze op een bepaalde manier gaan bewegen tijdens het lezen.

Naast de inhoud over de MIR-Methode bevat het boek olieverfschilderijen die door Mireille Mettes zijn geschilderd. Ze zijn gemaakt met de intentie van de 9 stappen van de MIR-Methode. Elk schilderij is intuïtief gemaakt met de ‘energie’ die past bij elke stap, vandaar dat de doeken sterk van elkaar verschillen. Verschillende mensen vertelden dat ze de energie uit de schilderijen kunnen voelen.

Het boek is zowel digitaal als op papier verkrijgbaar via de website (zie producten) en tijdens een lezing of cursus.

De CD over de MIR-Methode

In augustus 2009 kwam de eerste CD uit van de MIR-Methode, geproduceerd door Uno Records te Vleuten. Op deze CD is de stem van Mireille Mettes te horen die uitleg geeft over de MIR-Methode. Daarnaast is er ter afwisseling muziek toegevoegd. Deze is speciaal voor de MIR-Methode gecomponeerd door Frank Mettes. Het beluisteren van de informatie in combinatie met de muziek, maakt dat de MIR-Methode een extra dimensie krijgt.

Mensen die slechtziend of blind zijn, hebben via deze CD volledig zelfstandig toegang tot de MIR-Methode.

De CD is verkrijgbaar via de website (zie producten) en tijdens lezingen. Therapeuten krijgen het boek en de CD tijdens de cursus als onderdeel van het cursusmateriaal.

MIR-Methode voor kinderen

De MIR voor kinderen is opnieuw in ontwikkeling genomen, omdat er wel een mooie krachtige werking vanuit gaat, maar deze is nog niet zo sterk als de MIR-Methode. De crux zit in het feit dat het een vertaalslag was vanuit de volwassene, terwijl wat de kinderen nodig hebben, is van hun Eigen-heid uit te gaan, met hun specifieke wensen. Dit biedt extra kansen voor Autistische kinderen waar het essentieel is dat het startpunt ligt bij hun ware behoeften. Met een team van experts (leerkracht, ouders, artsen, helderzienden, etc.) wordt hieraan gewerkt. De verwachting is dat de nieuwe MIR-Methode voor kinderen eind oktober 2010 gepubliceerd wordt.

Cursus MIR-Methode therapeuten, artsen en hulpverleners

De MIR-Methode is voor iedereen toegankelijk. Ook voor mensen met ernstige klachten. Steeds meer mensen met medische diagnoses gebruiken de MIR-Methode in combinatie met reguliere behandelingen: kanker, fibromyalgie, ME, MS, Sarcoïdose, Anorexia, Obesitas. Het is voor artsen, therapeuten in het alternatieve circuit prettig om de MIR-Methode in te zetten naast hun eigen werkzaamheden. Cliënten kunnen dan tussen de consulten door zelf werken aan het terugwinnen van hun gezondheid. De MIR-Methode bevordert de werking van de therapie. Resultaten zijn al zichtbaar bij Quantum Touch, coaching, Cranio-Sacraal Therapie en Tulayoga. Alle professionele hulpverleners mogen de MIR-Methode vrij inzetten in hun praktijk. Hulpverleners die meer willen weten over de MIR-Methode en/of die als MIR-Methode begeleiders op de site willen staan, volgen daarvoor eerst een cursus.

Meer informatie over cursusdata en de cursus zelf kun je vinden op de website onder cursus en aanmelden kan via het contactformulier.

De MIR-Methode wordt bij beroepsverenigingen aangemeld voor studiepuntenvergoeding.


Reacties

Nieuwsbrief MIR-Methode – Augustus 2010 — 1 reactie

 1. Ik beoefen de MIR-methode nu drie maanden en voeg er nog een vierde maand aan toe.
  Wat het mij heeft opgeleverd is niet zichtbaar maar wel voelbaar. Al vrij snel na het begin merkte ik een verbetering op in mijn gemoedsgesteldheid. De tegenzin in een aantal klusjes werd minder en verdween voor een deel. Ik deed de oefeningen voor mijn pijnlijke benen weer trouw en voegde er zelfs de “lenigheidsoefeningen” aan toe die ik járen had laten slabakken. Ik bleef en ben nog wel moe, maar kan het middagslaapje meestentijds overslaan. W.b. die moeheid: ik heb járenlang veel teveel van mezelf gevergd, tot ik op mijn 78e werd aangereden en na herstel niet meer de power en vitaliteit had van daarvoor, dus flink gas terug moest nemen. Maar de jaren ervóór, vanaf mijn pubertijd in de oorlog tot vér na mijn pensioe-nering, heb ik snel geleefd en véél gedaan (mezelf moeten bewijzen daarmee!). En
  dat kan zich natuurlijk niet van de ene op de andere dag herstellen. Maar ik ben héél blij met je methode, Mireille, en ik wens je inténs héél veel succes met de ontwikkeling van de kinder-MIR. Fijn om te weten dat de nawerking zo lang duurt!
  Hartelijk gegroet, Joke Benz.