MIR-Methode Nieuwsbrief Juli 2013

“Met het begin van de zomer is het voor veel mensen nog een frisse boel. Toch is het lang niet voor iedereen naar: een vriendin van mij heeft MS. Ze vertelde me dat ze met koel weer zich krachtiger voelde en dat haar spieren met warm weer juist verzwakken en vertragen. Dat was voor mij weer een eye-opener: het hangt er maar net vanaf hoe je lichaam reageert op de buitentemperatuur!
In deze nieuwsbrief een leuk cadeautje: de 4 weken begeleidingsmailtjes en een serie artikelen met nieuwe informatie: wat doet de MIR-Methode nou precies bij …? Veel leesplezier, op vakantie of thuis!
In de zomermaanden organiseer ik een aantal ontmoetingen. Het lijkt mij erg leuk met telkens een kleine groep mensen intensief aan het werk te zijn, om je nieuwe kennis te leren, voor je persoonlijke groei, of allebei! Tot ziens!” Mireille

Resultaten met de MIR-Methode

Myrna: “Ik heb net de video gezien van de MIR-Methode, en alles meegedaan. En ik kreeg meteen een heftige lichamelijke reactie! Wel een heel positieve. Ik kreeg een heel emotionele ontlading, vermoed van het loslaten vader/moeder gedeelte. Daarnaast moet ik even laten weten dat ik zelf kan healen op een krachtige manier, en mijn rechterhand tot aan mijn elleboog pijn ging doen, omdat deze wilde gaan healen. Dit is voor mijn een zeer krachtige bevestiging dat de MIR-Methode daadwerkelijk werkt, en zal ik zeer zeker gaan volgen. Dus voor iedereen die dit leest, en nog twijfelt….de MIR-Methode zeer zeker gaan doen!”
Menno: “Wij (mijn vrouw en ik) hebben 7 maanden last gehad van hoofdluis. Alles gedaan om er van af te komen, maar niets hielp tot we gingen mirren. Binnen twee weken waren we er helemaal vanaf!”
Anna: “Ik ben ongeveer een jaar geleden begonnen met de MIR-methode en heb het sindsdien nog een aantal keer herhaald (had nogal wat dingen waar ik last van had…) en ik heb ook veel resultaten gemerkt:
– loslaten van pijn en woede, gebeurtenissen uit het verleden beter achter me kunnen laten
– plotselinge inzichten over hoe ik het mezelf moeilijk maak(te!) en hoe dat niet meer te doen (negatief denken, vinden dat ik altijd alles alleen moest doen, etc.)
– ik had al een tijd lang last van tussentijdse bloedingen zonder aanwijsbare oorzaak, deze zijn helemaal gestopt
– had ook zeer regelmatig last van candida infecties, deze kwam toen een keer erg heftig terug, vervolgens nog een keer maar toen is het opeens vanzelf overgegaan (wat nog nooit was gebeurd) en sindsdien nooit meer teruggekomen
– loslaten van angsten.
Er is dus veel verbeterd het afgelopen jaar!

 

Cadeautje: 4 weken begeleidingsmailtjes

Iedereen die wil, kan zich nu via email laten begeleiden bij het doen van de MIR-Methode. Je ontvangt dan elke dag een kort mailtje met daarin een tip over de MIR-Methode. Hoe de MIR-Methode het beste kunt doen, waar je nog meer aan moet denken, wat er nodig is als je een sterke reactie krijgt door het doen van de MIR-Methode, enzovoort. Je kunt je aanmelden in de rechter kolom van de website waar ‘nieuwsbrief’ staat. Je vult je voornaam en e-mailadres in en klikt aan ‘Begeleidings-emails 4 weken’ en dan op ‘Meld je aan!’

Artikelen over gezondheidsklachten

Sinds juni plaats ik elke woensdag om 9.00 uur een nieuw artikel op de website. Het gaat elke keer over een andere gezondheidsklacht en wat de MIR-Methode daarmee kan doen.
De eerste twee artikelen gingen over reisziekte en bloedverlies. Inmiddels zijn er nog 4 verschenen:

 1. Over maagklachten, zoals maagpijn en maagzweren en verrassend nieuwe medische kennis over het ontstaan van maagzweren: medicijngebruik. www.mirmethode.nl/maagzweer-maagpijn-maagklachten/
 2. Over de vrouwenkwaal ‘Aanpassen, jezelf wegcijferen en klein houden. De MIR-Methode werkt langzaam maar zeker aan het versterken van je zelfvertrouwen en je zelfstandigheid. In het artikel staat hoe de MIR-Methode dat doet. Misschien een steuntje in de rug?
  www.mirmethode.nl/aanpassen-wegcijferen-jezelf-klein-houden/
 3. Over moeilijk in slaap kunnen vallen. www.mirmethode.nl/slecht-in-slaap-vallen/
 4. Over ‘s nachts wakker worden en moeilijk door kunnen slapen. www.mirmethode.nl/slecht-kunnen-door-slapen-wakker-liggen/

Mireille op Radio Gelderland

Onlangs was ik in het radioprogramma van Rinus van Warven op Radio Gelderland. Een heel uur mocht ik over de MIR-Methode vertellen. Over mijn missie, over het leven van je talenten, over het waarom ik deze methode ‘zomaar’ cadeau geef aan iedereen. En een opmerkelijk nieuwtje over een mevrouw die de MIR-Methode heeft gebruikt om haar ziekte van Crohn te overwinnen. Hoe ze dat deed, hoor je aan het einde van het interview. Het interview begint na 2 minuten. Het interview kun je hier beluisteren: www.mirmethode.nl/mireille-mettes-op-radio-gelderland/

MIR-Methode op Maat-dag

De ‘MIR-Methode op Maat dagen’ gaan binnenkort van start. Op zo’n dag werk je met mij in een kleine groep aan je persoonlijke groei. Dat kan vanwege lichamelijke of emotionele klachten zijn, of vanwege je levensmissie. Ik test iedereen dan na met spiertesten via het systeem van de MIR-Methode om te kijken waar je nog blokkades hebt zitten en hoe je die sneller weg kunt krijgen. Je ziet dan meteen hoe ik werk tijdens consulten.
Data:
Maandag 29 juli 2013, 10.00 – 15.00 uur, Twello. (Nog 3 plaatsen.)
Maandag 5 augustus 2013, 10.00 – 15.00 uur, Twello.
Meer informatie: www.mirmethode.nl/producten/mir-methode-op-maat-dag/

Lezing MIR-Methode op Maat

Wil je eerst een keer kort ervaren hoe ik werk, voordat je je aanmeldt voor de MIR-Methode op Maatdag, kom dan naar de MIR-Methode op Maat-lezing in
Zwolle: 5 juli en 2 augustus. Aanvang 19.30 uur. Entree 15,00 Euro.
Tilburg: 22 september tijdens de dag van ‘Hartverwarmend onderwijs’.
www.tiliander.com/voorstellingen/486/22-09-2013/hartverwarmendwijze-beurs.htm

Modules van start

De nieuwe Modules voor particulieren en professioneel begeleiders zijn inmiddels van start gegaan met enthousiaste reacties! Je leert hele praktische toepassingen die je voor de rest van je leven kunt gebruiken. Altijd je beide handen bij je! De modules worden gegeven door Mireille Mettes in Helmond, Giethoorn, Hoofddorp, Apeldoorn en Antwerpen. Meer informatie over de Modules kun je vinden op: www.mirmethode.nl/cursussen/

P.S. Als je deze nieuwsbrief interessant vindt, wil je hem dan doorsturen naar anderen? Je kunt links en hieronder de knop voor Facebook, Twitter, email en dergelijke vinden. Dankjewel!Reacties

MIR-Methode Nieuwsbrief Juli 2013 — 10 reacties

 1. Hallo Mireille, ik wilde je graag vragen of je ervaring hebt met mensen die Lyme hebben/hadden en er door de MIR methode te doen, vanaf gekomen zijn?
  Ik heb een vriendin in Nederland, ik woon zelf in Engeland, [en doe de MIR methode elke dag, al anderhalf jaar] en haar dochter heeft Lyme. Ze heeft al heel veel dinge geprobeerd om beter te worden. Ik stelde de MIR methode voor maar ze gelooft daar helaas niet zo in. Ze noemde het “zweverig” en gelooft gewoon niet dat door over je hand te aaien en de 9 stappen te doen, je beter kan worden. Maar Kitty heeft me vandaag verteld dat haar dochter, ze is 26, nu ook haar haar verliest en ze kan bv niet rennen of over een boomstam lopen, daar is ze te zwak voor. Ze gaat nu binnenkort naar een mevrouw die iets met magneten doet en Kitty heeft er een goed gevoel bij.
  Mijn zus is afgelopen april naar een van jouw workshops geweest in Heiloo en was heel enthousiast en vertelde me dat iemand door te Mirren van Lyme af kwam. Graag zou ik er wat meer over weten en HOE kan ik Kitty overtuigen om de MIR methode te gebruiken voor haar dochter? Ik wil haar zo graag helpen. Hartelijke groeten van Lucienne Charnley-Stoop
  Ik krijg jouw nieuwsbrieven!

  • Beste Lucienne,

   Je kunt iemand van tevoren niet beloven dat de ziekte van Lyme zich gewonnen zal geven, want dat hangt van heel veel factoren af. Ik heb een aantal mensen begeleid met de ziekte van Lyme, maar ik heb nooit zwart op wit teruggezien van ze dat de ziekte helemaal uit hun bloed was verdwenen, dus durf ik het nog niet van de daken te schreeuwen. Het enige dat ze kan doen, is het proberen, maar ik kan haar goed begrijpen dat ze de MIR-Methode te zweverig is. Het contrast van ‘een beetje hand aaien’ tegenover zo’n harde ziekte, is erg groot. Misschien dat de mevrouw met de magneten iets kan doen en wie weet adviseert die ook wel de MIR-Methode. Kortom, laat het maar even los en laat haar even zelf kijken wat ze wil doen. Of vraag het rechtstreeks aan de dochter. Hoe oud is zij?

   Heel veel geluk en dankjewel voor je ‘caring’ voor je vriendin!
   Groetjes, Mireille Mettes

 2. Hallo Mireille Mettes,

  Ik heb zins een paar dagen de mir methode afgesloten
  Nadat ik gestopt ben voelde ik pas een bepaalde rust over me heen komen

  Ik zit nu wel onder de uitslag en jeuk wat ik nog nooit eerder heb gehad, ik ga er van uit dat dit ook weer over gaat verder voel ik me super goed

  Bedankt

  • Hai Toos,

   Ik hoop van harte dat de uitslag en jeuk binnenkort over gaat! Dat kan inderdaad een reactie zijn doordat je lichaam aan het schoonmaken is. Wat fijn dat je zo’n heerlijke rust over je heen hebt gekregen. Dat is goud waard!

   Ik hoor het graag hoe het verder met je gaat.
   Hartelijke groetjes!
   Mireille Mettes

 3. Ik ben pas een paar dagen bezig met de Mir-methode de eerste reacties was dat ik enorm kwaad werd, waarop of waarom weet ik niet, misschien wel op mezelf of mijn verleden
  Nu voel ik me veel positiever, en voel op een of andere manier dat ik dit nodig heb

  Hartelijke groet Toos

  • Beste Toos,

   Ja, dat kan heel goed, dat hebben meer mensen. Het kan zijn dat je je al lange tijd had ingehouden, of dat er nog boosheid in je zat van lang geleden. Ik zie het vaak als dat iemand eindelijk begint z’n grenzen aan te geven en dat kan ook in het begin met wat meer boosheid gaan dan eigenlijk de bedoeling is. Blij dat je je nu positiever voelt!

   Groetjes, Mireille Mettes

 4. Jaren geleden ben ik met de MIR methode in aanraking gekomen. Niet via een cursus of een ontmoeting met jou.
  Ik heb alle kaarten enz enz in huis en geef het aan de mensen door.
  Nu ben ik 86 jaar en kan jou niet opzoeken.
  Kijk eens naar mijn website Spirituele Praktijk Anna Rijnenberg.
  Ik hou van mensen en wil blijven luisteren!!! en kijken!!!
  Heel veel liefs voor jou Mireille. Ik hou van je.
  Anna

 5. Mireille. Mijn man heeft copd heel gauw kort ademig ook met weer kou of warmte is hier een overtuiging via de MIR-Methode die hij kan doen? groetjes jopie

  • Beste Jopie,

   Je man kan gewoon werken met de 9 stappen. Dan zal zijn onbewuste gaan werken aan de dieper liggende oorzaken van de COPD. Hij zal het ook 4 maanden moeten vol houden, omdat het al een chronische aandoening is. Als hij wil dat het sneller gaat, kan hij een afspraak maken bij een MIR-Methode Begeleider in de buurt en een persoonlijk protocol laten maken.

   Veel geluk!
   Laat je af en toe weten hoe het met hem gaat?
   Hartelijke groeten,
   Mireille Mettes

   • Ik lees hier net: 4 maanden volhouden, omdat het om een chronische aandoening gaat. Ik deed 4 weken de Mir, maar heb fibro… 4 weken zal dus niet voldoende geweest zijn, denk ik. Herbeginnen en 4 maand volhouden of 3 maand extra doen..? Groetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!