Home » Artikelen » MIR-Methode bij eetbuien, troost eten

Reacties

MIR-Methode bij eetbuien, troost eten — 16 reacties

 1. Lieve Mireille,
  Ik doe de MIR-methode nu ongeveer 10 maanden, trouw 2x per dag. Ondanks dat ik geen positieve veranderingen merk ga ik toch door in de hoop dat het ook voor mij gaat werken. Ik ben 72 jaar en misschien dat daardoor o.a. ingeworteld verdriet langere tijd nodig heeft om los te laten. Ook wilde ik graag afvallen maar het tegendeel gebeurt. Ik heb eet- en snoepbuien en kan mij niet beheersen als ik 1 glaasje heb gedronken. Eens zal ik mij toch beter gaan voelen?
  Groetjes

  • Beste Truus,
   Het duurt al wel heel lang bij je, hoor. De eet- en snoepbuien en alcohol geven aan dat je nog steeds last hebt van verdriet. Ik zou je willen vragen een keertje naar een MIR-Methode begeleider te gaan voor een consult. Die kan met jou het verdriet dan veel sneller weg krijgen. Dan wordt het makkelijker voor je.
   Veel sterkte en vooral veel geluk!
   Groetjes, Mireille

   • Lieve Mireille,
    Ik ga een afspraak maken bij Monique van der Elzen en laat daarna weten of zij mij heeft kunnen helpen.
    Lieve groeten
    Truus

 2. Ik las vorige over de MIR-Methode in het tijdschrift Happinez. Het sprak me direct aan, vooral de eenvoud van de methode en dat je het allemaal zelf kunt doen. Ik ben daarom meteen begonnen met stap 5 en 7 omdat ik veel langdurige klachten heb zoals moeheid door slecht doorslapen, depressie, onrust, overgewicht en ook verschillende kleinere klachten zoals eczeem en oorsuizen.
  Ik ben nu 5 dagen bezig en heb al gemerkt dat ik een paar dagen veel trek had in ander eten, zoals kaas en dadels met monchou kaas. Ook vaker dunnere ontlasting gehad en nu licht verkouden. Ik zie dit als een goed teken dat de methode nu al werkt. Ik hoop dat mijn klachten zullen verminderen de komende maanden!
  Ik heb op dit moment veel steun aan deze site, vooral de video’s en berichten over de resultaten. Geweldig Mireille dat je dit allemaal gratis beschikbaar stelt voor iedereen!

  Hartelijke groet,

  Janny

  • Hoi Janny.
   Dank je wel voor je ondersteunende woorden. Heel goed dat je met stap 5 en 7 bent begonnen, voor jou geldt Nu dat je deze 10 weken kan doen voordat je over gaat naar alle 9 stappen. Bijzonder he dat je lichaam aan geeft dat je behoefte hebt aan ander eten, daar kan je altijd naar luisteren, behalve als het stemmetje van Ego je parten gaat spelen en jij weet heel goed wanneer dat het geval is 🙂 Jouw lijf is aan het detoxen, daarvoor is het goed dat je veel water gaat drinken!
   Fijn ook dat je veel steun hebt aan de video’s en de berichten op de website.
   Wanneer je denkt nog intensere steun, begeleiding nodig te hebben dan kan je altijd een persoonlijk begeleider in de arm nemen voor een consult op maat.
   Ik wens je alle goeds toe en dat je veel profijt van de MIR-Methode mag hebben,
   Vriendelijke groet namens Mireille Mettes,

   Margreet Pielage

   MIR-Methode begeleider in Ommen
   http://www.terra-mater.nl

 3. Dit is een schot in de roos ! Als baby zeker koestering tekortgekomen (oorlog), nu begrijp ik mijn eetbuien !
  Ik ga natuurlijk door met de MIR-Methode en zal je laten weten hoe het verder gaat.

  Alle liefs, Hilda

 4. Hallo Mireille,

  Ik heb last van hoge bloeddruk. Kan ik dan een zin toevoegen van
  bloeddruk optimaliseren. Of zit dit al in de 9 stappen. En alvast bedankt voor je antwoord.
  Groetjes,
  Savitri

  • Beste Savitri,

   Ja, dat zit al in de 9 stappen, dus je hoeft geen extra zin toe te voegen.

   Heel veel succes!
   Laat je het ons weten wat je merkt van de MIR-Methode?
   Mireille Mettes

 5. Beste Mireille; ik volg nu ook je MIR-Methode sinds 1 week ; en heb ingezien dat ik aan mijn gewicht moet werken; dus ben ik met goede eetgewoontes begonnen via mijn voedingsconsulente; en ja hoor het helpt; mede doordat ik nu uw methode elke dag trouw toepas; hartelijk Dank voor de waardevolle tips die ik al van U heb mogen ontvangen !!
  Vriendelijke Groeten Monique

  • Beste Monique,

   Wat vind ik DAT geweldig! Het vergt best wel wat om je voedingsgewoontes te gaan aanpassen. De MIR-Methode steunt je in het loslaten van oude emoties, zoals verdriet, maar om echt de stappen te zetten, zoals jij doet, dat vergt ook wilskracht en de moed om erin te geloven dat het je werkelijk kan lukken. Fantastisch!

   Ik wens je heel veel succes en juich je van een afstandje toe!
   Groetjes, Mireille Mettes

 6. Hallo Mireille, twee jaar geleden ben ik begonnen met de MIR-Methode. Sindsdien ben ik aardig wat rustiger geworden en mijn dikke darm die bij spanning opspeelde laat weinig meer van zich horen, dank daarvoor! Een van mijn grootste problemen namelijk mijn gewicht, is echter groter geworden. Ik heb een schildklier die het niet meer doet, dat helpt ook niet, maar ik vind mezelf explosief gegroeid en met de basisbehoeften ben ik toch vaak aan het werk.
  Heb je misschien nog wat in je achterhoofd voor mij ?
  Met mijn zelfliefde is het ook niet goed en dus ook niet voor anderen. Ik ben een beetje zwaar op de hand om zo te zeggen.
  Is er nog wat aan te doen?
  Liefs, Nel

  • Beste Nel,

   Wat fijn dat je nog maar zo weinig last hebt van je dikke darm!

   Om overgewicht aan te pakken, is er vaak wat meer nodig dan alleen de 9 stappen. Zou je ‘s de video willen bekijken over zelfliefde? Wanneer je die video bekijkt en dan de 9 stappen doet, werk je meteen extra hard aan je zelfliefde.

   Heel veel succes en neem contact op als het je te lang duurt, want dan is het waarschijnlijk het beste om persoonlijke begeleiding aan te vragen bij een MIR-Methode begeleider.
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 7. Beste Mireille, hier mijn reactie: ik ben sinds een paar jaar weduwe wat ik niet leuk vind.
  Via de MIR-Methode die ik een paar maanden iedere dag heb beoefend en een extra affirmatie voel ik mij de laatste tijd aanmerkelijk beter. De extra affirmatie was de wens dat ik een lieve man zou ontmoeten.
  Sinds een paar maanden heb ik die lieve man ontmoet.
  Het gaat goed tussen ons.
  Ik weet niet waar het door komt maar het is allemaal zonder moeite naar mij toe gekomen.
  Alles wat ik onderneem slaagt.
  Dit wil ik je even laten weten.
  Ik ga door met de stappen.
  Ik wens je veel succes met dit mooie werk.
  Een warme groet, Thea v. Steijn

  • Beste Thea,

   Wat een heerlijk nieuws! Ik ben erg blij voor je en voor je lieve man! Dankjewel dat je me dit hebt laten weten.

   Ik wens je blijvend geluk en een goede gezondheid!
   Groetjes,
   Mireille Mettes

 8. Ik heb geen eetbuien, maar wel fijn om te weten. Ik heb het idee dat ik niks merk, maar ik ga door. Het is fijn om te doen. Zonnige groet!

  • Hai Gertie,

   Blij voor je dat je geen eetbuien hebt! Ik hoop van harte dat je gaat merken wat het voor je doet. Let op de subtiele signalen: meer plassen, vaker naar de wc, makkelijker in slaap vallen, iets beter grenzen kunnen aangeven, minder last van andere mensen, wat meer zelfvertrouwen, dat soort dingen.

   Mocht je nou na vier weken echt nog niks merken, neem dan contact op met een MIR-Methode begeleider. Dan kan die natesten of alles goed werkt en er geen grote blokkades zijn.

   Laat je het me weten als je wat merkt?
   Hartelijke groetjes!
   Mireille Mettes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.