108. De kracht van de groep

Machteloosheid, apathie, “Het heeft toch allemaal geen zin” is iets dat veel mensen voelen of denken. Ze zien misstanden, conflicten, negatief nieuws en voelen zich er machteloos tegenover staan. In je eentje begin je zo weinig. Het is te groots en te veelomvattend om er iets tegen te kunnen doen. Zo voelt het. Als een eenling roepend in de woestijn. Als een druppel in een hele oceaan. Bij voorbaat al kansloos om er iets aan te kunnen doen. Het slaat veel mensen plat, laat mensen het intense gevoel geven dat ze volledig machteloos zijn en moeten het leed maar verdragen, weg stoppen of verdoven. “Het is niet anders.”

Meridianen van slag

Deze gevoelens van onmacht trekken een zware wissel op je gezondheid. Het gevoel dat je ergens niets aan kunt doen en dat je het met lede ogen moet aanzien, veroorzaakt verstoringen in je meridianen. En met name in de:
– drieverwarmermeridiaan, wat effect heeft op je schildklier en je bijnieren;
– miltmeridiaan, wat effect heeft op je milt en de alvleesklier;
– dikke darmmeridiaan, wat vooral effect heeft op de conditie van je huid;
– blaasmeridiaan, wat effect heeft op je blaas en plassen;
– levermeridiaan, wat effect heeft op je lever en hoe je je boosheid uit.
Oftewel, heb je gevoelens van machteloosheid, dan ondermijnt dat je gezondheid. En helemaal als die machteloosheid al jaaaaaaaren bij jou speelt! Misschien wel van kinds af aan.

Hoop doet leven

Wat de meeste mensen missen, is hoop. Ze hebben teveel meegemaakt om nog hoop te hebben op veranderingen in de toekomst. Te vaak zijn ze teleurgesteld door leidinggevenden, voorzitters of regeringen. Ze hebben het gevoel gekregen dat er niet naar ze geluisterd wordt en dat protesteren geen zin heeft. Toch is er altijd wel een enkeling die niet opgeeft. Die zich blijft inzetten voor verandering. Die vasthoudt aan de eigen idealen. Die blijft geloven dat er wel degelijk verbetering mogelijk is. Meestal zijn dit idealisten met een groot vuur. En ze kiezen er vaak voor om niet te roepen, maar om het te laten zien. Kijk: zo kan het ook, ik leef het je voor. Doe je mee? Of: doe jij het ook?
Ik ben dol op deze mensen. Ik noem ze leiders, leiders die het ons voorleven, zogenaamde ‘voorleef-leiders’. Mensen die vasthouden aan hun idealen door ze ons voor te leven: zo kun je het aanpakken, zo kun je het doen.

Voorleef-leiders

Henk Fransen
Een prachtig voorbeeld daarvan is Henk Fransen. Hij is een arts die zich inzet om reguliere en alternatieve geneeswijzen samen te brengen: het beste van beide werelden. Kankerpatiënten verdienen niet anders! Henk Fransen steekt zijn nek uit om een lans te breken voor de kankerpatiënten en is bezig met het opzetten van een complete videoserie waarin alternatieve en reguliere artsen duidelijke, praktische aanwijzingen geven voor wat je kunt doen als je kanker hebt. Bijzonder behulpzaam als je de diagnose hebt gekregen en compleet in de war bent van wat je wel en niet zou moeten doen! www.henkfransen.nl

Stop wapenhandel
Een ander fantastisch voorbeeld is de groep Stop wapenhandel, www.stopwapenhandel.org.
Zij onderzoekt de handel in wapens en is tot de verbijsterende conclusie gekomen dat Nederland 7e is op de lijst in wapenhandel!  Er wordt enorm veel geld verdiend aan oorlogen. In deze video van de coördinator Wendela de Vries (links onderaan de pagina), word je al veel duidelijk over hoe het zit. De cijfers zijn bijzonder indrukwekkend. Wendela geeft in de video aan dat de wapenhandel zo zijn gang kan gaan, omdat het stiekem gebeurt, achter de schermen. Hoe meer openheid erover komt, hoe meer mensen er iets tegen kunnen doen. Dat is het werk van Stop wapenhandel!
Hieronder een video van een vrouw die vertelt over hoe haar pensioen onderdeel is van wapenhandel en wat dat met haar doet.
https://www.youtube.com/watch?v=BheXrh-4Rzk

Norma Miedema
En tot slot nog een prachtige voorleef-leider: Norma Miedema. Zij leeft al jarenlang in Friesland met haar dierenopvang. Voor dieren die afgeschreven zijn en eigenlijk naar de slacht zouden gaan. Zij leeft voor de dieren, geeft ze liefdevolle verzorging en draagt zo haar bescheiden stukje bij aan het verminderen van dierenleed. Het is bijzonder inspirerend om te zien hoe ze leeft. Ze schreef er een boek over, ‘Norma’s universum’, dat via haar website te koop is. Ik heb het net uitgelezen en zéér de moeite waard om te lezen!
Vorige maand trof haar het noodlot. Norma’s dierenopvang was onlangs door kortsluiting volledig afgebrand. Ze heeft nu hulp nodig om het dierenopvang opnieuw op te bouwen.
www.normasdieren.nl

Kracht van de groep

Nu is het hartstikke fijn dat er dit soort voorleef-leiders zijn, maar wat kan jij daar dan mee? Dat is het leuke: je kunt veel betekenen voor deze leiders en hun daden, door bij te dragen. Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden, maar kunt bijdragen aan deze acties door de voorleef-leiders te steunen. Hoe meer mensen hen steunen, hoe makkelijker het wordt. De kracht van mensen die zich gezamenlijk achter één doel scharen, is ENORM! Voel de kracht van de groep en voeg je er zelf aan toe! En… bijdragen aan anderen, is heilzaam voor je gezondheid! Je meridianen zullen je dankbaar zijn wanneer de machteloosheid minder wordt! Doen!

Wat kun jij doen?

Hoe kun je bijdragen? Dat kan op 3 manieren:
– Geld geven
– Tijd geven
– Woorden geven

Geld geven

Elke voorleef-leider heeft geld nodig. Voor het dagelijkse onderhoud, voor het uitvoeren van projecten, om tijd over te houden voor het verspreiden van hun boodschap. De drie genoemde initiatieven hebben allen geld nodig. Hier zijn de linken naar hun bankrekeningnummers voor donaties:
Henk Fransen: http://henkfransen.nl/crowdfunding/
Stop wapenhandel: http://stopwapenhandel.org/
Norma Miedema, via Stichting Dierenlot: https://www.dier.nu/nieuwsbericht/help-de-dieren-van-norma

Tijd geven

Alle voorleef-leiders hebben tijdgebrek. Ze werken keihard en zouden sommige klussen graag uit handen geven. Heb je tijd over, dan zou je wat van jouw tijd aan hen kunnen geven. Vraag wat je voor ze kan doen. Het helpt als je daarbij noemt wat jij graag doet: telefoontjes beantwoorden, teksten intypen, dierenverblijven schoonmaken, cartoons tekenen, tuinonderhoud, wat dan ook. Het kan zijn dat ze het niet direct weten, maar dat je op een lijst komt te staan en dat ze je oproepen als het zover is.

Woorden geven

En de derde is misschien wel het makkelijkst, en zeker niet onbelangrijk: praat erover! Verdiep je in de projecten en bij de eerste de beste ontmoeting, vertel je erover aan anderen. Mond-tot-mond reclame is uiteindelijk waar voorleef-leiders heel veel aan hebben. Schakel ook je Facebook-pagina in om aandacht te vragen voor hun goede zaak. Hoe meer mensen ervan weten, hoe meer je bijdraagt aan het project. Kost je niks en is goud waard voor de voorleef-leiders en hun projecten!

Voorleef-leiders

Op de ‘Be the MIRror’-website heb ik een overzicht gemaakt van projecten die ik geweldig vind. Ik hoop dat je er eentje tussen ziet, die jou ook inspireert en dat je hen wilt steunen. De pagina is ‘open’, toegankelijk voor iedereen. Het is beslist nog niet compleet. Ik hoop dat je eraan wilt toevoegen! Dat kan hieronder of onderaan die pagina.

Welke van bovenstaande projecten draag jij een warm hart toe? En ken je er nog meer die nog ontbreken op mijn pagina? Voeg ze hieronder toe! Dankjewel!
Met de toets ‘End’ op je toetsenbord spring je meteen naar het invulformulier.
Persoonlijke gezondheidsvragen graag stellen aan een MIR-Methode begeleider!

Voel je je nu al wat minder machteloos? Ik hoop het!
Hartelijke groetjes,
Mireille Mettes

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: www.mirmethode.nl  Bekijk daar de video en ook de instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning.Reacties

108. De kracht van de groep — 40 reacties

 1. Dankjewel Mireille voor deze weer heel inspirerende nieuwsbrief.
  Ik doneeer bloed een paar keer per jaar.
  Misschien wel een ander thema, maar met een beetje moed, iets van je tijd en een beetje bloed red je levens.
  Ik zag laatst een monument geplaatst als dank aan donateurs en voelde: Hé, dat staat er ook voor mij.
  Vaak probeer ik mensen op te warmen om te doneren, maar meestal hebben ze de smoes: bang voor naalden, pijn enzovoorts.
  Mensen: gewoon proberen!! Ons bloed wordt weer aangemaakt en anderen hebben het nodig om in leven te blijven.
  Hartelijke groet, Wilma

 2. Beste Mireille,

  Graag zou ik het Tapovan project onder de aandacht willen brengen.

  Tapovan is een initiatief van Vasudeva. Tijdens zijn retreat in Nederland in juni 2014 heeft Sri Vasudeva zijn plannen voor verschillende Tapovan centra in de wereld uit de doeken gedaan. Hij ziet deze centra als de plekken waar zijn visie krachtig neergezet kan worden en ook in de toekomst voort kan leven. De Tapovan centra zijn voorbeelden van hoe we op een nieuwe en harmonieuze manier met elkaar en de natuur om kunnen gaan, anders naar gezondheid kunnen kijken, anders naar onderwijs kunnen kijken en anders met sterven kunnen omgaan.

  http://www.bluestarholland.nl/tapovan-nederland

  Groetjes,
  Debbie

 3. hallo
  Ik vind het prachtig om je stukje te lezen, Mireille…vooral omdat ik laatst zelf iets tegenkwam via een docu op tv wat mij en intussen al menig ander heeft geinspireerd.
  Het was een docu met het boeddhisme als grondslag maar het was een heel universeel gegeven waar het om draaide. NAASTENLIEFDE,DELEN en POSITIVITEIT.
  Als je de docu zou willen zien dan kun je hem vinden onder uitzending gemist op NPO2 “Tzu-chi : compassie in actie”
  De kern is heel simpel maar zo doeltreffend en voor nagenoeg iedereen haalbaar. Je spaart 50 cent per dag (of een muntje)voor een goed doel. Het levert het volgende op :
  * Je doet daadwerkelijk iets positiefs, iedere dag weer..het maakt je blij dat je echt actie onderneemt, met dat gevoel start ik elke dag.
  * 50 cent (of een muntje van 10 of 20 ct) voel je niet tot nauwelijks in je beurs (15 euro op het eind van de maand wel !!)
  * Op het eind van de maand heb je een leuk bedrag om aan een goed doel te schenken… bijvoorbeeld één van jouw aangereikte opties

 4. Hallo Mireille,

  Dank voor alles wat je doet!

  Stop Monsanto!!!
  Het is te gek voor woorden dat deze Amerikaanse gigant genetisch gemanipuleerde zaden op de markt brengt alsook bestrijdingsmiddelen zoals Round Up die de aarde en de mensen kapot maken. Stop Monsanto! Zelfs in Nederland heeft dit bedrijf vestigingen, de regering alsook de media zijn doodstil! Hoe zou dit komen???? Misschien te veel geld en macht in het spel.

  Hopelijk worden de mensen wakker!

  • Een bedrijf dat DDT, Agent-Orange en Roundup bedenkt en nog steeds bestaat, moet steun van hoger op krijgen.

 5. Lieve Mireile,,
  Ik wil hier nog aan toevoegen dat ik dagelijks positief nieuws krijg van “the Optimist” het vroegere Ode.
  Zeer de moeite waard,
  Hartelijke groet,
  Wilma Meijer

  • Beste Wilma,
   Ja, dat is ook zo, dat is een fantastisch blad! Ik hoop dat ze er ooit een artikel over de MIR-Methode in willen zetten.
   Groetjes, Mireille

 6. Omdat er (inmiddels zo’n 6 jaar geleden) een doel werd gezocht voor de opbrengst van onze jaarlijkse lentebazar op school, kwam ik na wat zoeken terecht bij Ein Bustan. Het is een Vrije Schoolproject in Israël waar zowel Arabische als Joodse kinderen welkom zijn. Het lukt daardoor om de bevolkingsgroepen dichter bij elkaar te brengen. Inmiddels ben ik er achter dat er meer van deze scholen zijn. We hebben niet zoveel middelen, maar elk jaar steun ik die vrije school door iets voor ze te organiseren dat een beetje geld opbrengt. ein-bustan.org

  • Beste Hans,
   Oh kijk, daar word ik toch ZO blij van! Wat een geweldig initiatief! Daaraan zie je gewoon weer dat de gewone mens helemaal geen oorlog en verdeeldheid wil. Heerlijk idee dat deze kinderen met andere beelden in hun hoofd opgroeien!
   Dankjewel voor het toevoegen!
   Groetjes, Mireille

 7. Dag Mirielle,

  Je noemde Norma Miedema al als voorleef-leider. Ik wil een andere Fries noemen: Bert Hollander met zijn koeienopvang. Ik kocht enkele weken geleden een oud exemplaar van Onkruid in de kringloopwinkel en vond daar een artikel over hem. Ik ben dit werk gelijk gaan steunen: http://www.koeienrusthuis.nl/ Hoort zeker aan je lijst te worden toegevoegd!
  Groetjes,
  Corrie.

  • Beste Corrie,
   Nou, die Friezen doen het goed! Dankjewel dat je Bert Hollander noemt. Wat een heerlijk idee dat koeien bij hem en Rien van den Bergh nog rustig verder kunnen leven! Zij zullen ongetwijfeld ook veel steun nodig hebben. Dankjewel dat je hen noemde!
   Groetjes, Mireille

 8. dank en nogmaals dank Mireille ,dikke knuffel.
  Ookik wil graag iemand voorstellen,nl:abraham hicks,gewoon intikken en luisteren.wonderen bestaan!.

  • Beste Leny,
   Ja, ik ken hun werk en vind het ontzettend interessant! Dankjewel voor de toevoeging!
   Groetjes, Mireille

 9. Hallo Mireille,

  Altijd fijn en hoopgevend om jouw artikelen te lezen. Ik maak al bijna 2 jaar dankbaar gebruik van de MIR-Methode, heb je boeken gelezen en al heel wat mensen aangeraden om de MIR-Methode uit te proberen. Ook ik hoor en zie dat mensen vaak erg moedeloos en bezorgd zijn om wat er gaande is wereldwijd. De ellendige berichten komen continu keihard binnen via de media en dan is het moeilijk om te blijven geloven in een vreedzame wereld op korte termijn, Maar ik ben het volledig met je eens dat de enige weg is: liefde en respect genereren voor jezelf, je naasten, je omgeving en de aarde. En inderdaad kleine gebaren kunnen een groots effect hebben. En heel veel kleine positieve gebaren kunnen alles op een hoger plan tillen.
  Daarom steun ik Henk Fransen ook met zijn crowdfund-actie. Want hij is in staat om een brug te slaan tussen complementaire en reguliere geneeswijzen. En dat is hard nodig. Maar heeft daarbij veel support nodig want kan het niet alleen. Ook Avaaz, Amnesty en meer kunnen op mijn support rekenen.
  Heel veel succes met je goede werk. Je steekt elke week weer heel veel mensen een hart onder de riem met jouw enthousiaste en treffende zienswijze! Dankjewel,

  Lieve groet, Leontine

 10. Mireille, wat ben jij puur en echt. Een verademing in een wereld die vooral gedomineerd lijkt te worden door hebzucht en macht. Waar veel ongelijkheid heerst. Dank je wel voor je reminders en inspiratie! Inderdaad uit de machteloosheid en in de verbinding, dat is de weg!

 11. Lieve Mireille,

  Misschien is het systeem al lang bekend: Broodfonds.
  Het is een arbeidsongeschiktsheidsvoorziening voor zelfstandigen.
  In plaats van dat je veel geld kwijt bent aan een verzekeringsmaatschappij die je geld verkwist, blijft het geld dat je spaart van jou en gaat het naar een mede-lid van je vereniging als die ziek is. Je bent elkaars vangnet.
  Zie de site broodfonds.nl

  liefs, Han

  • Beste Han,
   Dankjewel voor je aanvulling! Ja, dat is waar, daar wilden wij ons ook nog bij gaan aansluiten. Het is echt een super goed idee en ik ben er ontzettend blij mee!
   Groetjes, Mireille

 12. Beste Mireille, ken jij de mimakkes-methode al en de mensen die via de mimakkes-methode werken?
  Ik zou willen dat deze mensen en de mimakkes-methode geld en aandacht zouden krijgen om nog meer mensen te bereiken!

  Hartelijke groeten,
  Ellen

  • Beste Ellen,
   Nee, ik kende de MiMakkus-methode nog niet. Ik vond er een mooie documentaire over en ben onder de indruk. Ik ga het toevoegen op de website, dankjewel! Het is een methode, waarbij mensen opgeleid worden tot een bijzonder soort clown om via de clownerie contact te krijgen met dementerende mensen. Indrukwekkend werk, hoor!
   https://www.youtube.com/watch?v=T4_kQMprsqA
   Dankjewel!
   Groetjes, Mireille

 13. Beste Mireille,

  Je vroeg om meer projecten die tot grote hulp voor mensen kunnen zijn. Ik zou graag het volgende onder de aandacht willen brengen.

  Veel ouders vragen zich af wat ze kunnen doen zodat hun kinderen op school beter kunnen functioneren. Ik heb me jarenlang verdiept in het ontwikkelen van leervermogen bij kinderen en ik ben tot de conclusie gekomen dat het dagelijkse leven ongelooflijk veel ontwikkelingskansen, ook voor het leervermogen, biedt. Als je ze herkent en benut dan kun je zelf heel veel voor de ontwikkeling van (je) kinderen betekenen.

  Ik heb een online cursus ontwikkeld waardoor ouders (en professionals) kunnen leren hoe ze vooral het leervermogen van (hun) kinderen gemakkelijk kunnen helpen ontwikkelen. Geen ingewikkelde therapieën of oefeningen maar gewoon in het leven van alledag. In het dagelijkse leven kunnen kinderen veel vaardigheden, die voor het leren op school heel belangrijk zijn, leren zodat ze die in het veel abstractere leren (alleen in hun hoofd) toe kunnen passen.

  Kijk voor meer informatie op http://www.beterlerendoorspelen.nl of mail naar info@beterlerendoorspelen.nl Wij helpen mensen met vragen graag!

  Hartelijke groeten,

  Thea Looijmans

  • Beste Thea,
   Dankjewel voor je aanvulling! Ik zal er eens naar gaan kijken, want ik word er wel nieuwsgierig naar!
   Veel geluk en dankjewel voor al het werk dat je hierin hebt gestoken!
   Mireille

 14. Beste Mireille,
  Als voorleef leider wil ik jou toch even aanhalen. Ongewoon bijna tegendraads, alternatief en gratis en zo eenvoudig. Je hebt de moed gehad het te openbaren en letterlijk het de wijde wereld ingegooid. Je stak je nek uit en verkondigde je geloof. Plus je houdt niet op, want je trekt vele andere goede doelen/mensen in het daglicht. Dus zeker ook de MIR-Methode op je lijstje zetten.
  Groetjes Diana BF.

  • Beste Diana,
   Dankjewel voor je lieve woorden! Ja, ik vond het destijds niet meer dan normaal dan dat ik het met de wereld zou delen. Dat er zoveel werk achteraan zou komen, had ik niet verwacht. Maar het is beslist de moeite waard! En ja, als ik kan, wil ik graag anderen naar voren duwen.
   Groetjes, Mireille

 15. Dank voor je inspiratie, Mireille. De Vreedzame school is voor mij een voorleef-programma voor alle kinderen en hun ouders en hun leerkrachten in scholen. Het programma gaat uit van vreedzame communicatie en leert kinderen en volwassenen democratisch burgerschap te leven. Het programma zorgt ervoor dat kinderen zoveel mogelijk met volwassenen te maken krijgen die dezelfde – vreedzame, respectvolle – taal spreken als voorbeeld. Dus zowel op school, als in het zwembad, de bieb, de sportclub als thuis. Zo zijn er al vreedzame wijken ontstaan in Utrecht en Amsterdam bv. Waar ik kan draag ik dit gedachtegoed uit. De wereld zal erdoor veranderen!

  • Beste Thea,
   Wat een mooie aanvulling, dankjewel! Ik zal eens kijken naar de vreedzame school. Dat spreekt me erg aan. En wat fantastisch dat er al vreedzame wijken zijn ontstaan! Goede voorbeelden!
   Dankjewel voor jouw bijdrage daaraan!
   Groetjes, Mireille

 16. Wat een herkenbaar verhaal! Dit artikel helpt me zeker om door te gaan met een kleine bijdrage te leveren aan het verbeteren van de wereld. Ik onderteken al allerlei petities tegen onrecht en machtsmisbruik (via Avaaz.org en SumofUs.org) . Het lijken er steeds meer te worden en inderdaad krijg ik vaak een machteloos en verdrietig gevoel van alle ellende die er bestaat.

  Ook over de milieuproblemen maak ik mij zorgen. Maar je alleen maar boos of verdrietig voelen erover helpt niet. Onlangs ben ik mee gaan doen met een mooi initiatief van de Plastic Soup Foundation: het meehelpen in kaart brengen van alle afval die op straat ligt, zie Trashhunters.org

  Dank voor het laten inzien dat het wel degelijk helpt dat ik iets doe, hoe klein het ook is 🙂

  • Beste Yvonne,
   Ja, zo is dat, elke actie, hoe klein ook, telt! Ik ben pas geleden ook begonnen met elke dag iets van de straat op te rapen. En soms moet ik me ertoe zetten, maar doe ik het, dan geeft me dat toch een goed gevoel. Doen we het met veel mensen, dan brengen we werkelijk veranderingen teweeg. Ik kende de trashhunters nog niet. Daar ga ik naar kijken, want daar voel ik me ook toe aangetrokken. En oh ja, avaaz.org was ik helemaal vergeten. Die andere someofus kende ik ook nog niet. Ik ga ze bekijken en toevoegen aan de projectenpagina. Dankjewel!
   Groetjes, Mireille

 17. Het klopt wat je omschrijft .,. Velen zijn moedeloos echter net nu is het tijd om samen te werken en elkaar te steunen. We zitten in een enorme transformatie/overgang, we kunnen het “The Earth Shift” noemen en mensen zitten nog zo intens in de oude patronen van bv. Onrechtvaardigheid … Corruptie .. Etc, etc … Mensen zijn van de ene kant moe/moedeloos en voelen zich machteloos/energieloos van al deze veranderingen en van de andere kant willen mensen veranderingen. Niks is “hopeloos” en met voldoende inzet is net nu de tijd perfect om samen te werken. Oude systemen worden afgebroken, vandaar mensen zich gebroken voelen echter nu zou men moeten opbouwen …. Ik zeg maar zo ” Maak nooit misbruik van mensen echter maak gebruik van het misbruik” … Stel, iemand komt in een situatie terecht omtrent corruptie. Dan is het de les van de gedupeerde om de waarheid aan het licht te brengen. Hier is moed en wilskracht voor nodig echter alleen zo brengt men verandering in situaties die niet goed zijn … Ik hoop dat we met zijn allen bereid zijn om verandering aan te brengen .,,. The Time Is NOW ……Een Groet van Moed .. Marion …

  • Beste Marion,
   Dankjewel voor de groet van moed. Die kunnen we met z’n allen goed gebruiken. Ik schreef er al eens een artikel over, over Waarheidsbrengers en hoe moeilijk die rol vaak is: 92. Ben jij een waarheidsbrenger? In de hoop dat vele waarheidsbrengers en klokkenluiders steeds meer moed krijgen om misbruik of onrecht te melden. Dankjewel voor je aanvullingen, Marion!
   Groetjes, Mireille

 18. O wat een heerlijk WAKKERSCHUDDENDE nieuwsbrief weer! Ben al jaren fan van Henk Fransen, heb pas een stukje weiland gekocht na de brand bij Norma’s Universum… en ben nu BLIJ dat ik nauwelijks pensioen heb opgebouwd.
  Want ik heb dus ook niet bijgedragen aan de wapenhandel!

  Way to go Mireille: er slapen nog te veel mensen!

  • Beste Denise,
   Ha ha haaaaaaaaaa, ik moest hardop lachen om jouw blije reden dat je weinig pensioen hebt opgebouwd! Voor mij geldt eigenlijk hetzelfde en daar was ik me nog niet bewust van. Goeie! En je bent goed bezig, zo te lezen. Dankjewel!
   Groetjes, Mireille

 19. ik heb ALTIJD een goede gedachten naar ALLES en IEDEREEN “DAT “brengt jezelf en je omgeving heeel veel goeds .
  OOk probeer ik hier iedereen in mee te nemen en door te gaan in de goede richting “leider “?!

  • Beste Ansje,
   Dan leef je het voorbeeld, volgens mij! Heerlijk! Mensen zullen blij zijn met jou in hun omgeving.
   Groetjes! Mireille

 20. Beste Mireille,

  Hoe gaaf vind ik deze mededeling van je!!

  Door elke positieve gedachten werken we aan onszelf en aan een harmonischere aarde!!! Hierdoor komen we steeds meer in verbinding met de universele bibliotheek waardoor we steeds wijzer zullen leven met onszelf en met elkaar!!!
  Hartelijk dank!!!

  Warme groet,
  Bloem

 21. Beste Mireille,

  Dank voor al jouw dagelijkse inspanning, die ook mij iedere keer weer aan het denken zet. Wat mooi dat je op je foto een ‘wereld-trui’ aan hebt, met groen en blauw van bomen en water!
  Ik ben onder de indruk van je wereldverbeteraars lijst, en wil hieraan graag deze toevoegen. De site is niet van mij, maar verdient denk ik wel een vermelding in alle negativiteit van alle dag:
  http://www.blijnieuws.nl
  Veel succes met alle acties, ik hoop er einde van het jaar ook een actieve bijdrage aan te kunnen leveren!

  • Beste Astrid,
   Dankjewel voor je aanvulling! Ik ga ze toevoegen aan de lijst. Leuk! En ja, elkaar aan het denken zetten, is een van de mogelijkheden die we hebben.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!