KinderMIR

Sinds 2014 bestaat de MIR-Methode alleen nog uit de 9 stappen, omdat die al het werk al doen. Om issues van het innerlijke kind te helen, doet een volwassene de 9 stappen, dus de ‘gewone’ MIR-Methode. Bij kinderen kunnen de 9 stappen ook gedaan worden, maar alleen als de ouders het zelf ook doen. Kinderen nemen namelijk vaak de klachten of emoties over van hun ouders. Ze ‘dragen’ hun ouders en is daarom belangrijk dat volwassenen vooral aan zichzelf werken.

 

Reacties

KinderMIR — 41 reacties

 1. Pingback: Relax kids – welness voor je kleintje | Marieke van Riel – schrijver

 2. Hallo Mireille/Mark,

  Graag zou ik antwoord krijgen op de volgende 3 vragen:

  1. Ben zelf nu 2 weken begonnen met de MIR methode voor volwassen. Ik wil graag zelf ook de kinder MIR doen, zal ik daar mee wachten tot ik de MIR voor volwassenen heb afgerond (wil het daarna 1 keer per week bijhouden),
  of kan het tegelijkertijd?

  2. Kun je ook na 2 weken al te zijn begonnen met MIR nog zelf affirmaties toevoegen?

  3. Mijn dochter van 13 wil ook graag MIR doen, welke kan ze het beste doen? die voor volwassenen of de kinder MIR?
  Of kan ze het wellicht achter elkaar doen. 4 weken kinder MIR, 4 weken MIR voor volwassenen?

  Alvast hartelijk dank.
  Vriendelijke groet,
  Ellen

  • Hallo Ellen,

   Als je de MIR-Methode doet, kun je daarnaast ook de kinderMIR doen. Je weet dat de MIR-Methode voor kinderen, bij volwassenen hun kindstuk heelt!

   Als je affirmaties wilt toevoegen, kan dat altijd.

   Laat je dochter zeker zelf aanvoelen wat ze wil. Ze mag ook de ‘gewone’ MIR-Methode doen.

   Ik wens jou en je dochter een mooi heling!

   Hartelijke groet,
   Mark Kipp, namens Mireille

 3. hoi Mireille.
  hoe gaat het ermee?
  ik ben ook een kind.
  en heb het filmpje met me moeder 4x gedaan
  het inspireert je echt!
  je wordt er blij van.
  zo denk je ik kan weer de hele dag aan zelfs de wereld kan ik aan!
  bedankt voor het filmpje
  groetjes lara

 4. Lieve Mireille.

  Ik heb een paar maanden geleden de Mir methoede toegepast ook bij mijn kat, maar geen resultaat geboekt, nu weet ik ook waarom, omdat ik het niet hardop zei. Dus ik begin weer opnieuw, de kindermir komt als een zegen, want mijn theraeute zei dat mijn innerlijke kind erg verdrietig is en geen liefde kent. Daarga ik zeker ook mee aan de slag. Het resultaat laat ik u dan nog weten.
  Erg bedankt en geef het ook aan de therapeute en anderen door.
  Geweldig zo eenvoudigen met veel liefde gemaakt en doorgegeven. Lieve groeten Akky.

 5. Hallo Mireille,

  Terwijl ik mijn kinderyogales voor vanavond aan het voorbereiden was, kwam de Educare binnen, ik zag jouw dansje en heb meteen op de website gekeken. Ik ben heel enthousiast en heb jouw dansje in mijn lesvoorbereiding van vanavond gezet. Ik houd je op de hoogte van de resultaten bij de kinderen en van mijn persoonlijke resultaten. In mijn nieuwsbrief die ik na de kinderyogales maak, zal ik een verwijzing naar jouw website zetten.

  Lieve groet,
  Mireille

 6. Beste Mireille,

  Wat een bijzondere methode heb je ontwikkeld. Toen ik begin deze week zelf de MIR probeerde, merkte ik direct na het doen van 5 en 7 effect. De hele dag heb ik meer energie en sta ik veel positiever in het leven. Ik heb het idee dat er een last van mijn schouders af is gevallen.
  Omdat mijn zoontje van vier enorm gevoelig is en erg veel last heeft van koemelk-allergie (eczeem in zijn armholtes)leek de KinderMIR mij voor hem een uitkomst. In de eerste instantie dacht ik dat de reactie niet zo heftig zou zijn als bij volwassenen, maar niets bleek minder waar. Vanmorgen heb ik samen met hem de oefening bekeken en uitgevoerd. Hij vond het direct erg leuk om te doen. Toen ik hem vanavond naar bed bracht en zijn holtes in wilde smeren met een VSM zalf, kon ik mijn ogen niet geloven. Vanmorgen was de eczeem enorm aanwezig en vurig rood, maar vanavond was er niets anders over dan de wondjes van het krabben. Niets roods meer te zien. De jeuk is compleet weg. Het is geweldig! Wat een cadeautje. Mireille, ik vind dat je fantastisch werk doet. Ik zal het zeker doorgeven aan een ieder die het horen wil.

  Hartelijk bedankt!

  Marjolein

 7. Hoi Mireille,
  Ik werd door een vriendin op de MIR-Methode gewezen en kwam zo uit bij de kindermethode. Ontzettend leuk. Ik wil graag op korte termijn kinderyogalessen gaan verzorgen in kleine groepjes voorkeur 4 (max6) kindreen. Ik ga het de kinderen zeker aanleren want het is erg leuk en nog mooier dat het effectief is.

  Dus dank je voor het delen van je informatie, helemaal super.

  Zonnige groet,

  Desiree

  • Hallo Desiree,

   Wat goed dat je met kinderen gaat werken. Zij hebben zo’n behoefte aan (innerlijke) rust en een eigen plek.
   Het is prima dat je de kinder-MIR met hen gaat doen!!! Meldt het ook aan de ouders. Wellicht kunnen zij het dan thuis met hun konderen voortzetten. Daarmee helpen zij hun kinderen en ze werken zelf ook aan het helen van hun kindstuk.
   Op de site onder ‘producten’ kun je de kinder-MIR kaarten tegen kostprijs bestellen. Die kun je dan aan de kinderen meegeven.

   Ik wens je veel succes én plezier met je werk!

   Warme groet,
   Mark Kipp, namens Mireille

 8. Hallo Mireille,

  Ik heb je op de onkruidbeurs ontmoet en was al helemaal weg van de methode. Ben er zelf mee begonnen en ik voel me sterker en goed. Van iedereen krijg ik te horen dat ik zo straal. Wat een gift, een kado voor iedereen, dank je daarvoor.
  Ik had een vraagje, ik geef danslessen aan kinderen, nu lijkt het me mooi om de kindermirmethode in de dansles te stoppen. Ik merk aan mijn eigen kinderen, hoe ze in hun kracht komen te staan, prachtig om te zien.
  Mijn vraag aan jou is of dat kan. De danslessen zijn een keer per week. Verder wil ik de ouders dan natuurlijk doorverwijzen naar jouw site.

  Ik hoor graag van je terug.

  Warme groet,

  Maria dag!

  • Hallo Maria,

   Wat ontzettend leuk dat jij de kinder-MIR wilt toepassen in je danslessen. Dat lijkt me echt super!
   Op onze site kun je evntueel nog kinder-MIR klaartjes bstellen en die dan uitdelen. http://www.mirmethode.nl/producten/main/kindermir-kaarten-20-stuks/

   We horen graag of je ook reacties merkt bij de kinderen!

   Ik wens je veel kracht met het mooie werk dat je doet!

   Warme groet,
   Mark Kipp, namens Mireille

 9. Wat een leuke oefening.
  Ik heb hem direct aan mijn dochter van bijna 5 laten zien.
  Ze vond het heel leuk om de doen. En wilde het fimpje gelijk nog een paar keer zien en de bewegingen maken.
  Mijn vraag is alleen. Moet het kind de zinnetjes ook zelf zeggen? Want dat doet ze momenteel nog niet.
  Ik ben benieuwd hoelang ze het wil blijven doen en of we wat aan haar gaan merken.

  Groetjes Mirella

  • Hi Mirella,

   Wat mooi dat je dochter de kinder-MIR doet en dat leuk vindt. Als jullie samen de kinder-MIR doen, dan zeg jij het ook hardop. Waarschijnlijk doet zij in gedachte al mee en dat is voldoende. En wellicht na een tijdje gaat ze het zelf ook hardop zeggen!

   We horen graag je ervaringen!

   Met vriendelijke groet,

   Mark Kipp, namens Mireille

 10. Beste Mireille
  Gisteren hebben ik en mijn man de voordracht bijgewoond in Borsbeek(Antwerpen). Wij hebben daar samen met iedere aanwezige de kinderMIR toegepast. Toeval of niet, maar ik en mijn man kregen deze nacht het gevoel of we griep gingen krijgen. Maar deze morgen voelden we ons weer kiplekker. We stellen ons nu de vraag of dit een reactie was op het toepassen van de kinderMir. Met de spiertest heb ik deze morgen getest dat ik gedurende 2 weken deze kinderMir kan toepassen, ‘s morgens en ‘s avonds. Ik zal jou van mijn bevindingen zeker op de hoogte stellen. Hartegroet van Anne-Marie.

  • Beste Anne-Marie,

   Ja, dat is inderdaad een mogelijke reactie op de KinderMIR. Bijzonder! Ik ben ook blij dat de griep niet heeft doorgezet. Ik ben benieuwd naar de ervaringen met de KinderMIR, na 2 weken. Veel succes!

   Hartelijke groeten,
   Mireille Mettes

   • Beste Mireille,

    Wat fantastisch dat jij dit ontwikkeld hebt en dat jij het als instrument van het Universum vanuit liefde verspreid. Ik ben ervan overtuigd dat het een fantastische hulpmiddel is om in balans te komen en blokkades op te lossen. Ik ben er net mee begonnen, ook met mijn 3 kinderen maar ik heb een vraag. Is het belangrijk om de bewegingen die jij in het kinderfilmpje doet in dezelfde richting doet of moet het juist gespiegeld.
    Bijvoorbeeld jij draait linksom als je zegt “ik heb een zonnetje in mijn buik”, moet het kind ook linksom draaien of is het juist de bedoeling dat het kind het dus met jou mee doet en dus rechtsom beweegt, of maakt het niet uit (zo ook bij “mijn vader/moeder heeft zijn/haar eigen kleuren).
    Veel vervulling in jouw bestemming!
    Hartegroet,
    Sarala

    • Hallo Sarala,

     Wat leuk dat je zo enthousiast bent!
     Voor de kinderen maken de bewegingen niet zoveel uit. Zij zijn zo intuïtief dat zij het op die manier doen, die goed voor hen is.
     Voor volwassenen zijn een aantal bewegingen wel van belang. Het is ook voor volwassenen goed om de kinder-MIR te doen, want daarmee helen zij hun kindstuk!
     Bij stap 4: ‘ik zie duizend lichtjes om me heen’ draai je rechtsom, de toekomst in! En bij stap 10: ‘mijn kleuren wijzen mij de weg’ schieten je handen van achter/zijkant naar voren en komen goed in de punt uit, dus de vingertoppen tegen elkaar. Dat is van belang want daarmee focus je goed in een richting.

     Heb veel plezier met je kinderen en de MIR!

     Warme groet,
     Mark Kipp, namens Mireille

 11. beste mireille

  kunnen kinderen ouder dan 12 ook de kinder mir doen?
  en ik zelf ook? want die kinder mir is wel leuk hoor

  gr. henricke

  • Iedereen kan de KinderMIR doen. Graag zelfs. Als volwassenen het doen, helen ze hun Innerlijke Kind.
   Veel succes!
   Mireille Mettes

 12. Kinderen ouder dan 7 jaar, doen die dan meteen de volwassen mir of wat is voor hen t beste?

  • Beste Yvonne,

   Als kinderen ouder dan 7 jaar de KinderMIR nog willen doen, dan is dat in principe voldoende voor ze. Als kinderen de KinderMIR te kinderachtig vinden, kunnen ze de zinnetjes zeggen en dan alleen hun hand aaien. Of ze doen de volwassenen MIR-Methode. In sommige gevallen doen kinderen zowel de KinderMIR als de volwassenen MIR-Methode. In principe hoeft dat niet, maar als een kind ernstige klachten heeft, is dat een goede combinatie.

   Hartelijke groeten!
   Mireille Mettes

 13. Hoi Mireille,

  eerst complimenten voor al je werk. Jammer dat je lezingen altijd ver weg zijn (tenminste voor de Zuid-Limburgers!)Zelf ben ik begonnen met MIR (ben héél moe en het ontgiften is begonnen) en doe het op afstand voor een vriend met problemen. Ik vind de kindermir ook geweldig, daar ga ik met mijn jongens (2 en 4 jaar) meteen mee beginnen.
  Heb ik nog 2 vragen:
  1e vraag bij MIR: ik gebruik bij helpen op afstand naast de naam ook een foto. Is dit goed (of misschien zelfs beter) en zo ja, hoe kan ik dit het beste doen.
  2e vraag bij de kinderMIR: maakt het uit naar welke kant je cirkels draait op je buik bij de zin “Ik heb een zonnetje in mijn buik” en welke kant je uitdraat bij “Ik zie duizenden andere lichtjes om me heen”?

  Heel veel warme groetjes en hopelijk tot gauw in het “Zonnige Zuiden”,

  Margot

  • Beste Margot,

   Binnenkort komt er een lezing in de buurt van Antwerpen. Misschien is dat een idee? Ik wil met plezier naar het zuiden komen. Misschien wacht ik wel op een uitnodiging van een groep enthousiaste Limburgers ;-).

   1. Voor afstandsbehandelingen is de naam al voldoende. De foto is extra. Gewoon naar de foto kijken, terwijl u de 9 stappen noemt.
   2. Het maakt niet uit welke kant je op draait met de eerste zin van de KinderMIR. Bij de duizenden andere lichtjes draaien volwassenen rechtsom. Voor kinderen maakt het niet uit welke kant ze op draaien.

   Dankjewel voor de mooie vragen en veel succes! Laat u het me weten als er resultaten zijn?
   Hartelijke groeten, Mireille Mettes

 14. Hoi Mireille en Berna,

  Heerlijk dat de kindermir nu officieel is! Dank je voor dit mooie geschenk!
  Het voelt gewoon warm van binnen als je naar het filmpje kijkt.
  Dit jaar ga ik ook veel met kinderen werken en ga kindermassage op scholen introduceren.
  Het mooie van de kindermir is dat het overal mee combineert.
  Ook met tulayoga voor kinderen, zie filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=h3oa1-q2PKk
  Liefs, Jaap

  • Hallo Jaap,

   Ik heb de video gezien, en was erg onder de indruk.
   Hoe mooi en rustgevend is alleen al is om te zien.
   Dus dat moet voor de kinderen nog rustiger voelen.

   Ik hoop dat er veel mensen dit met kinderen zullen doen.
   Ik heb jouw filmpje onder mijn favorieten gezet, zodat ik het vele mensen kan
   doorsturen.

   Heb er van genoten.

   Succes en veel groeten

   José

   • Hallo José,

    Vind je het heel erg als ik Mireille heet? 😉

    Wat leuk dat je de KinderMIR omarmt! Ik hoop dat je er veel mensen mee kunt inspireren.

    Dankjewel!
    Hartelijke groetjes,
    Mireille

    • Sorry, Mireille, maar ik had op you tube gereageerd van Jaap, vandaar dat ikzijn naam schreef.

 15. Dag Mireille en andere MIR-ers!

  Hartelijk bedankt voor het ontwikkelen van de kinder-MIR.

  Ik leerde je methode in oktober 2010 kennen. Sindsdien heb ik deze toegepast op mijzelf en mijn twee kinderen van 3 en 6 jaar. In het begin 2x per dag, daarna zo nu en dan.

  Wij wonen in Noorwegen, en mijn kinderen kunnen geen Nederlands. Na een aantal keren hoorde ik ze allebei alle negen regels in het Nederlands opzeggen! Ze vonden met name nr. 2 en 9 leuk klinken! Vandaar dat ze zo aandachtig luisterden?

  Ik neem aan dat het werkt ook al kun je de taal niet?! Soms vielen ze onderwijl in slaap – de zinnetjes dringen toch door, neem ik aan?

  Nu de kinder-MIR klaar is, gaan we daar mee verder. Zelfs moeder vindt die erg leuk …

  En de resultaten? Het lijkt er op dat we wat opgeschoten zijn met symptomen waarvan we denken dat het vaccinatie-schade is.

  Hartelijk bedankt. Zowiezo en fijne meditatie!

  Mvg Elisabeth

 16. De mirmethode doe ik voor mezelf al 2 maanden en had er veel baat bij.
  Ik heb het gevoel, dat ik nu weer in mijn psychische problemen aan het terugvallen ben. Hoe verklaar jij dat?
  Aanvankelijk werd ik een stuk rustiger en liet me ook niet meer zo triggeren door problemen van mijn man. ‘t Lijkt net alsof de methode nu uitgewerkt is. Kan dat?
  Hartegroet, Hannah.

  • Beste Hannah,

   Ja, het kan dat je een tijdje terug gaat in psychische problemen die eerst voorbij leken te zijn. Dat is een soort ‘afpelproces’. De methode is niet uitgewerkt, maar komt bij diepere lagen aan die de werkelijke oorzaak van de problemen zijn. Als het je te heftig is, zoek dan een MIR-begeleider op.

   Veel sterkte en succes!
   Hartelijke groeten,
   Mireille Mettes

 17. Hoi Mireille,
  Wat fijn dat nu ook de kinderMIR helemaal klaar is. Het is prachtig geworden en heel aanstekelijk zoals je het voordoet! We hebben er (als volwassenen) tijdens de cursus samen al zo van genoten … heerlijk loskomen. Nu ga ik het lekker thuis ook doen, ben er erg blij mee.
  Dank je wel!
  Liefs, Anna

 18. mijn dochter vindt het erg leuk om de kindermir te doen. ik vind het leuk om deze methode aan andere ouders door te geven. hoe kan ik deze methode uitleggen? wat kan het voor kinderen betekenen?

  • Beste An,

   Wat heerlijk dat je dochter de KinderMIR zo leuk vindt! Het makkelijkste is om de ouders te verwijzen naar deze website en ze zelf te laten kijken naar het filmpje. We hebben nog geen concrete resultaten wat het bij kinderen doet qua gezondheidsklachten. Wel merken we telkens dat veel kinderen (en volwassenen) wat rustiger worden en een wat beter humeur krijgen.

   Ik zal een tekst toevoegen onder de KinderMIR om uit te leggen waar het voor bedoeld is.
   Hartelijke groeten,
   Mireille Mettes

 19. WAUW!!!! De KinderMIR!!!! Echt fantastisch!
  Echt heel mooi vertaald naar kindertaal! Petje af!
  Heb je in je netwerk niet iemand die er een leuk liedje van kan maken? Dat zou helemaal super zijn?!
  Mag ik het filmpje op mijn site plaatsen?

  • Beste Carin,

   Dankjewel!! Ja, natuurlijk mag je het op je site plaatsen. Kinderliedje is in de maak! Ik hoop dat K3 het wil uitvoeren :-)

   Hartelijke groeten!
   Mireille Mettes

 20. Lieve Mireille,

  Wat geef je ons toch een prachtige kado’s, de MIR-methode en nu ook de Kinder-MIR.
  En wat een prachtige resultaten heb ik zelf ondervonden en zie en merk ik overal om me heen. Vooral dat mensen tot rust komen v. binnen en heel dicht bij zichzelf komen, in contact met zichzelf – iets mooiers kun je toch niet bedenken en dan ook nog het uitzuiveren van lichamelijke en geestelijke belastende dingen…..op een veilige manier en met zulke snelle resultaten. Wonderbaarlijk.

  Ik was vol verwachting v.d. Kinder-MIR en wat is hij prachtig geworden, ga hem meteen toepassen – ben heel benieuwd.

  Heb een vraagje daarover, ik las dat je zei, dat grotere kinderen, die de “maniertjes” die je doet bij de zinnetjes kinderachtig vinden i.p.v. dat ook over hun hand mogen aaien, zoals bij de volwass.MIR en dat dat even effectief is.
  Zeg je de zinnetjes dan 1x of 3x ? En kun je ook vooraf dingen toevoegen, zoals bijv. allergie.
  Of pak je dat al zowiezo aan, omdat je oorzaken oplost met de MIR.

  Ik ga nu lekker het kind in mezelf jouw kadootje geven en a.d. slag.

  Groetje, Annemie.

  • Beste Annemie,

   Dankjewel voor je hartelijke woorden. Als je hele concrete resultaten kunt beschrijven, hoor ik dat heel graag!
   Ik zal de instructies bij de KinderMIR onder het filmpje zetten. Het is simpeler dan de MIR-Methode. Alle zinnetjes 1x zeggen en daarbij de bewegingen of aaien. De KinderMIR hoeft voor de meeste mensen maar 2 weken te worden gedaan. Kinderen ook, hoewel die vaak al sneller klaar zijn. Dat merk je aan dat ze er dan niet meer plezier in hebben om het te doen. Dan zijn ze er wel ‘klaar’ mee.

   De werking van de KinderMIR is anders dan voor volwassenen. Als je een kind van allergieën wilt afhelpen, kan de KinderMIR genoeg zijn. Je kunt ze vooraf laten aaien op hun allergieën en dan tot slot de KinderMIR doen. Volwassenen hebben echt de MIR-Methode nodig om hun klachten te aan te pakken en de KinderMIR heelt veel pijn vanuit de kindertijd.

   Veel succes!
   Hartelijke groeten,
   Mireille Mettes

 21. hallo ik heb één vraagje ivm met mijn dochtertje van 2,5 jaar ruim (wordt in januari “3jaar)!!
  (ze heeft veel voedselallergie zoals melk, gevoelig voor tarwe maar niet voor spelt!gevoelig voor suiker en kleurstoffen!!!

  MAG ZIJ AL DeZE OEFENINGEN DAN DOEN, ?
  MOMENTEEL HEEFT ZEI AL EEN HOEST VAN APRIL DIE SOMS IS WEGGEGAAN DOOR NAAR DE ZEE TE GAAN MAAR IS HELAAS WEER TERUG GEKOMEN VANAF DAT ZE NAAR SCHOOL GAAT (SEPTEMBER°)!!! soms moet ze piepen s’nachts of heel lelijk hoesten overdag en s’nachts!!!

  de gewone kinderarts zegt dat ze astma heeft en allergieen!
  ik ben haar aan het behandelen met een homeopaat maar zie maar één kleine verbetering dat ze minder zwaar hoest of niet meer piept!
  het is vooral de gal en lever die de slijmen niet weg krijgt ze ze!

  laat even weten als ik dit filmpje toch mag laten doen door haarzelf???

  groetjes tot horens veerle mennen

  • Beste Veerle,

   Het zou fijn zijn als je je dochter wilt laten begeleiden door een van de MIR-begeleiders (zie op de website) om het proces van de MIR-Methode te versnellen. Ze mag gewoon met de 9 stappen beginnen van de volwassenen MIR-Methode en het filmpje van de KinderMIR mag ze zowiezo doen.
   Je kunt dan over een week kijken of de begeleiding nog nodig is.

   Realiseer je dat kinderen vaak onbewust klachten van hun ouders op hun schouders nemen (zie de tv-series van Derek Ogilvy, de babyfluisteraar). Om die reden zou het fijn zijn als je zelf ook de MIR-Methode zou willen toepassen (als je dat niet doet) en de vader ook, als dat kan.

   Veel succes!
   Hartelijke groeten,
   Mireille Mettes

 22. Wat GAAF Mireille! Free heeft al meegedaan en wilde nog een keer!
  Groeten en een dikke kus Edwin