23. Interview je geliefde

Een van de grote winstpunten van de MIR-Methode is dat mensen dichter bij elkaar komen. Ze merken dat ze milder worden naar anderen en sneller kunnen zien waar de ander mee worstelt. Veel mensen die boos doen, blijken zich eigenlijk bang of gekwetst te voelen. Ik heb al een aantal keer gehoord dat familieleden die elkaar al in geen jaren hadden gezien, door de MIR-Methode weer contact met elkaar kregen: familie-hereniging. Als ik iets fantastisch vind, dan is dat het wel!

Stap 3 ‘Vader loskoppelen. Moeder loskoppelen’.

Het antwoord daarop zit in stap 3 ‘Vader loskoppelen. Moeder loskoppelen.’ Daar waar je nog onbewust in het systeem (verwachting, goedkeuring) van je vader of moeder leeft, neem je dit mee in het contact met anderen. Sommige mensen gaan je dan irriteren omdat ze je ongemerkt aan iets van je vader of moeder doen denken. Of je hebt de neiging alles voor die persoon te doen, net zoals je dat voor je vader of moeder altijd deed en ook dat gaat een keer wringen in jezelf.

Losmaken van alle mannen en vrouwen

Om jezelf nu los te maken van die persoon of diens gedrag, doe je alle 9 stappen van de MIR-Methode. Al die 9 stappen samen en in het bijzonder stap 3 zorgen ervoor dat je je loskoppelt van alle mannen en vrouwen die ooit een rol in je leven hebben gespeeld. Denk aan je opa, oma, tante, oom, broer, zus, neef, nicht, zoon, dochter, maar ook aan de schoolmeester, juf, tandarts, dokter, rij-examinator, de pastoor,  het schoolhoofd of Sinterklaas (zelfs die!). Het maakt je vrij van het effect dat ze op je hadden. Je komt los van de overtuigingen en conclusies die je hebt geleerd uit die ontmoeting(en).

Interview je geliefde

Om extra plezier terug te krijgen in je relatie, is er een leuke oefening die je zou kunnen doen: interview je lief. Je zult verrast zijn over wat je te horen krijgt! De meeste mensen weten eigenlijk niet precies wat de ander fijn vindt, omdat ze daar nooit naar gevraagd hebben. Als je even de tijd neemt en je interviewt je partner, dan krijg je zijn of haar gebruiksaanwijzing. Dat dat verrassend kan zijn, kan je je voorstellen!

Hoe doe je het interview?

Je gaat zitten met je partner en stelt de vraag:
“Wat kan ik voor jou doen, zodat jij weet dat ik van je houd?”
Je partner gaat dan voorbeelden noemen. Hij of zij heeft daar vaak even de tijd voor nodig, omdat het een ongewone vraag is. Je gaat door met de vraag te herhalen totdat je 15 antwoorden hebt.

Een paar voorbeelden:

 1. Wanneer je me even vast houdt zonder iets te zeggen.
 2. Wanneer je zegt hoe fijn je het bij me vindt.
 3. Als je mijn rug streelt.
 4. Wanneer je een nieuw recept uitprobeert.
 5. Wanneer je me in de maling neemt, zodat we samen lachen.
 6. Als je zingt.
 7. Wanneer je muziek aan zet.
 8. Dat je zonder mopperen de hond uit laat.
 9. Wanneer je een warme kruik al stiekem in mijn bed legt.
 10. Wanneer je bij het wandelen mijn hand vast houdt.
 11. Als je een briefje in mijn lunchtrommel doet met lieve woordjes.
 12. Als je me een kusje in mijn nek geeft.
 13. Als ik je nekharen mag uitscheren.
 14. Wanneer je me aankijkt als we proosten.
 15. Als je me vertelt welke avonturen je nog zou willen beleven.

3 per dag doen!

Om het nu te laten werken, kies je elke dag 3 dingen uit van deze lijst die je doet, zonder dat je daarover iets zegt aan je partner. Kijken wat de reactie is!

Ik ben benieuwd! Wat ben je te weten gekomen over je partner? Laat het ons hieronder weten. Dankjewel!
Met de toets ‘End’ op je toetsenbord spring je meteen naar het invulformulier. Persoonlijke gezondheidsvragen graag stellen aan een MIR-Methode begeleider!

Ik wens je bijzonder veel geluk in je relatie en familie!

Mireille Mettes
5 november 2013

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: www.mirmethode.nl  Bekijk daar de video en ook de instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!Reacties

23. Interview je geliefde — 21 reacties

 1. Leuke voorbeelden, zal daar ook eens mee beginnen.
  Toch met punten van vader/moeder loskoppelen, doen bij mij toch wel wat dingen wringen,zoals jij zegt in je artikel hierboven, ik ben juist eens voor mijzelf opgekomen en laat me niet meer voor het karretje spannen!!!!

 2. Ik heb het interview met mijn man gedaan (we zijn 34 jaar getrouwd) en we hadden een zekere routine in ons huwelijk. Ik heb voor hem eveneens laten weten wat hij voor mij kon doen zodat ik weet dat hij van mij houdt. Geweldig want we zijn een stuk dichter bij elkaar gegroeid! Het is alsof de liefde terug is beginnen bloeien.

 3. Hallo iedereen,

  Ik heb ook geen geliefde man meer. Hij is vandaag twee jaar geleden zeer plotseling overleden. Ik kan het nog steeds niet geloven vaak.

  Dus ik zal ten eerste mezelf die vraag stellen, en dan de kinderen, m’n moeder, vriendinnen. ‘t Is een hartstikke goede vraag en het haalt alle focus op eventuele negativiteit weg.

  Mireille, ik lees je nieuws brieven heel graag. Helaas kan ik niet naar je presentaties komen; ik woon in Australie. Veel success!

  Alle goeds,
  Helna

 4. Beste Mireille
  Wil je mijn naam en e.mail adres verwijderen van de site,ik weet niet hoe ik het zelf moet doen.
  Mijn gegevens blijven steeds maar opduiken ,en dat kan toch niet de bedoeling zijn.

  Bij voorbaat dank

  Gr.Hannie

  • Beste Hannie,
   voor de goede orde, Jij en jij alleen kan je email adres zien, anderen echt NIET. We houden de privacy van iedereen in acht en verwijderen zelf altijd al de achternamen.
   We kunnen jou ook helemaal uit het bestand halen wanneer je wil.
   Vriendelijke groet namens Mireille Mettes,

   Margreet Pielage

   MIR-Methode begeleider in Ommen
   http://www.terra-mater.nl

 5. Hallo Mireille,
  Sinds ik je interview in de Happinez van september las, ben ik je methode aan het doen. Ik voel me rustiger en in periodes van turbulentie sneller hersteld. De eenvoud spreekt me aan. Ik doe het met plezier. Ik vind je tip om je partner te interviewen (kan natuurlijk ook met je kinderen) ontzettend leuk. Wil het graag delen met vermelding van jou natuurlijk op mijn facebook. Is dat OK ? Ga het onmiddellijk uitproberen. Hartelijke groet, Hannah

  • Hai Hannah,

   Ja hoor, deel gerust op Facebook, dat vind ik hartstikke leuk! Ja, je kinderen interviewen is ook zo’n leuk idee! Het kan dan zo onverwachts simpel zijn wat ze dan noemen!

   Veel plezier!
   Mireille Mettes

 6. Hi Mireille,
  Dank je wel weer voor een mooie nieuwsbrief. Ik lees ze altijd graag.
  Nadat ik je verhaal hierboven door had gelezen, bedacht ik: het is eigenlijk ook heel mooi om deze vraag aan jezelf te stellen… Wat kan ik voor mezelf doen (vandaag), om te laten merken dat ik van mezelf hou? 🙂

  Veel plezier op de beurs!
  liefs, Therese

  • Hai Therese,

   Ja, dat is ook een hele mooie! Eens kijken waar ik dan voor mezelf op uit kom. Leuk idee!

   Groetjes en liefs! Mireille

 7. Ik praat elke dag met mijn man, hij is in het hiernamaals, in dankbaarheid leef ik verder in liefde en licht

  • Lieve Tilly,

   Dat hij maar voor eeuwig in je hart mag verder leven.

   Sterkte en geluk ermee!
   Liefs, Mireille Mettes

  • Beste Mariëlle,

   Ja, daar dacht ik ook aan toen ik het schreef. Je zou ‘s kunnen overwegen om het met een vriendin te doen. Gewoon om ‘s te kijken wat je nog over haar kunt ontdekken. Of bij vader of moeder als die nog bij je zijn.

   Veel geluk! Dat er een fijne partner op je pad mag komen!
   Liefs, Mireille Mettes

 8. Heel leuk idee!!!Daar gaan we eens lekker voor zitten. Het is altijd maar “het werk”en allerlei sores waar je over praat…

  Liefs

  Mariël

  • Beste Mariël,

   Ja, dat klinkt leuk! Zo is het ook, het is vaak met elkaar praten over de dagelijkse regeldingen en hoe we de ander waarderen, is vaak niet meer zo zichtbaar of hoorbaar.

   Veel plezier ermee!
   Mireille Mettes

 9. Mireille volg steeds deze mails en ben zeer enthousiast.
  Heb de methode geleerd bij Kristel Couck en heb een praktijk in Spanje.

  Kom zaterdag naar de beurs en hoop je daar te ontmoeten.
  Kun je mij je standnummer doormailen?

  Harte Groet,

  Alberta (roepnaam Berthy)

  • Beste Berthy,

   Erg leuk je dan te ontmoeten! We staan op stand nr. 582.

   Tot dan!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 10. Wat een leuke voorbeelden!!

  Dagelijks een waardering uitspreken is er ook zo een..
  ‘zoals:…” wat ik mooi..of leuk..of lief aan je vind “.
  Vaak spreken we sneller uit wat ons niet bevalt!!
  (Ik MIR graag..overigens.)
  Liefs van Dirkje

  • Beste Dirkje,

   Ja, dat is ook mooi. Het is misschien wel de kunst om zichtbaar te maken wat anders altijd zo vanzelfsprekend is.

   Veel plezier ermee!
   Groetjes, Mireille Mettes

 11. Super leuk dit! Deed dit al maar dan met wat kan ik voor jou doen, zodat jij meer vreugde in je leven ervaart. Dit is een super mooie aanvulling Dank Mireille

  • Hai Gabi,

   Ja, dat is ook een mooie vraag die jij stelt! Als het uiteindelijk er maar toe leidt dat de ander zich gewaardeerd voelt. Het lijkt wel een soort ‘voeding’ voor een relatie te zijn!

   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!