Home » Artikelen » 34. Het Assepoester-complex

Reacties

34. Het Assepoester-complex — 53 reacties

 1. Hallo,
  Ik herken me sterk in het verhaal over afhankelijkheid van – de goedkeuring – van anderen. Doordat ik erg veel vernederingen heb meegemaakt als jong kind en het steeds probeerde goed te doen, maar uiteindelijk toch niet goed genoeg was en ‘fouten’ maakte, ben ik erg gestraft, door mijn ouders, maar ook door de omgeving. Ik denk dat daar heel veel jaloezie achter gezeten heeft en ik was een gewillig slachtoffer. Momenteel doe ik veel meer de dingen die ik zelf leuk vind en die me energie geven, ook heb ik een lieve partner die me alle ruimte gunt en geeft, dat betekent inderdaad zelf je weg kiezen en structuur aanbrengen en dat is warempel nog niet zo makkelijk ook. De ruzies van vroeger (thuis), lijken nog steeds een rol te spelen in de contacten tussen broers en zussen en ik ben er nog steeds niet tegenop gewassen, wat de contacten lastig maakt en waardoor ik soms het liefst sommige contacten wil verbreken. Ik ben als de dood dat dit grote gevolgen heeft voor mij, maar als ik eerlijk ben weet ik ook best dat het eigenlijk niet veel erger kan worden dan dat het soms is en voelt voor mij! Ik wil graag een andere weg inslaan en mijn leven invullen naar mijn eigen smaak en wensen. Daar ben ik al een hele tijd mee bezig. In hoeverre het MIRren me sterker gemaakt heeft, kan ik niet zeggen. Ik heb nog steeds veel behoefte mijn pijn en verdriet te delen en ik word woedend op de personen die me dit aandoen! Vooral als het mijn eigen familie betreft. Simpelweg omdat ik vind dat ik het niet verdiend heb, ik was er altijd voor hen, kwam voor ze op en deed voor ze wat ik kon. Mijn leven was er een beetje op gebouwd. Nu merk ik dat ik het anders doen en dat roept conflicten op, waar ik helaas nog niet tegen opgewassen ben. Daarom heb ik professionele hulp gezocht, om te ontdekken wat ik werkelijk wil, hoe ik werkelijk ben en mijn eigen keuzes mag maken, en ook mijn fouten, zonder daarvoor ‘gestraft’ te worden, of daar bang voor te zijn. Ik zal ook verder gaan met het MIRren, want het geeft me rust en het delen van mijn verhaal, doen me goed, ondanks dat ik soms ook ergernis voel omdat ik nog niet ‘zover’ ben.

 2. Doe de Methode nu 4 weken, resultaat, zorg beter voor mijn lichaam via dieet, neem kruiden voor hart, hart patiënt en ben beginnen training op mijn roeimachine, o meer beweging te hebben, ben 71 jaar, veel te zwaar en dat wil ik veranderen. Er komen zaken op mijn weg die ik kan gebruiken. Ik raad de methode aan iedereen aan die ook niet goed voor zichzelf zorgen en dat zijn er heel veel. Bedankt uit de grond van mijn hart.

 3. Beste Mireille,

  Elk artikel wat ik van je lees maakt het pijnlijk duidelijk waar het allemaal mis gaat, en ook waar ik daar zelf verantwoordelijk voor ben. Ik ben iemand die door haar ouders heel tegenstrijdig is opgevoed, wij werden tegelijkertijd verwaarloosd en verwend, wat verwarrend was. Toen we nog heel klein waren (een jaar of 2, 3) sloegen onze ouders. Flink hard, altijd in het midden van ons lichaam. Bovenarmen, bovenbenen, romp, billen. Nooit handen of gezicht, zodat het ook nooit iemand is opgevallen. Ik heb ooit, toen ik een jaar of zes was, eens een half jaar mijn tanden niet gepoetst en vier maanden mezelf niet gedoucht of gewassen, niemand die er wat van zei. We kregen niet altijd genoeg eten, onze kleren waren derdehands en vaak te koud. Mijn zusjes en ik waren dun en schuw. Wel vonden onze ouders het belangrijk dat hun kinderen konden doen wat ze wilden, konden studeren waar ze zin in hadden zonder dat er ooit iets hoefde worden afgemaakt. Mijn ouders betaalden alles, we hoefden nooit een baantje te hebben. Omdat ik zelf een enorme pleaser ben geworden om toch een beetje aandacht te krijgen, ben ik op een gegeven moment heel fanatiek in het huishouden gaan meehelpen. Ik deed de was, ik streek en ik hielp met stofzuigen en opruimen van de woonkamer. Ik deed de afwas, zorgde voor de cavia en scheidde het afval, ik hield de keuken schoon, dekte de tafel, ruimde af, zette koffie en smeerde de boterhammen voor mijn kleine zusje voor op school.

  Ik ben gaan studeren en heb twee studies die ik prima had kunnen halen niet afgemaakt, allemaal door mijn ouders betaald. Ook betaalden ze mee aan de huur. Uiteindelijk zat ik zonder veel werkervaring en met een grote studieschuld. Ik kan nu, op mijn 32e, nog altijd geen baan houden. Ik werk steeds maximaal twee jaar voor er weer iets gebeurt waardoor ik eruit vlieg en weer opnieuw moet beginnen. Ik kan niet goed met geld omgaan en heb nooit genoeg om alle vaste lasten te betalen.

  Mijn vriend is me intussen ontzettend zat. Hij zegt dat hij niets aan me heeft en het gevoel heeft dat alles in de relatie van hem moet komen, en ik een spelend kind ben dat niets te bieden heeft. Het kwetst me enorm want voor mijn gevoel doe ik mijn best. Ik heb mijn leven lang al het gevoel dat ik overal in tekort schiet.

  De laatste tijd hebben we zo vaak dezelfde ruzie: hij voelt zich tekort gedaan en ik schiet in de verdediging door op te sommen wat ik allemaal wel doe (het hele huishouden, mijn best om zoveel mogelijk te werken, kleine verrassinkjes waar hij overigens niet om vraagt).. Hij voelt zich dan weer niet serieus genomen en wordt boos omdat hij denkt dat ik niet naar hem wil luisteren. Na zo’n ruzie eet ik minstens drie sinaasappels. Eerder at ik winegums of chocola maar daarna voelde ik me nog slechter. De sinaasappels helpen een beetje om bij de komen na zo’n slopend gesprek.

  Ik ben al een hele tijd bezig met de MIR-methode. Ik heb wel het gevoel dat het me iets sterker maakt, me dichter bij mezelf brengt, maar ik krijg dat onvolwassen gedrag er maar niet uit. Ergens zit een enorme blokkade waardoor ik maar niet vooruit kom en me steeds maar niet naar mijn leeftijd kan gedragen. Ik weet niet meer goed wat ik moet doen. Herkent iemand dit? Heeft iemand nog tips? Ik blijf in elk geval gewoon door MIR-ren.

  • Lieve Nienke,
   Ik lees je stukje nu pas, na mijn eigen berichtje, en het raakt me enorm. Wat ik zo jammer vind is dat je je eigenlijk in je gedrag nog steeds verzet tegen je ouders, terwijl je allang zelfstandig bent en woont (met vriend!?). Adviezen zijn nooit geliefd, maar als ik jou was zou ik lekker voor mezelf kiezen en een leuke studie doen, waar je blij van wordt en iets waar je goed in bent. Je houdt ervan voor anderen te zorgen en je bent goed in het huishouden, waarom zou je daar je beroep niet van maken, ze zitten te springen om goede hulpverleners in de ouderenzorg of misschien zelfs psychiatrie. Naar mijn idee heb jij voldoende in je mars en je bent nog lekker jong, ga daarvoor … Dat zou ook de relatie met je vriend ten goede komen. Laat je leven niet langer ‘lijden’ door je verleden, maar ga je eigen leven leven, maak je eigen keuzes en vraag hulp bij het ontwikkelen van ZELFVERTROUWEN!
   Want volgens mij is daar een groot gebrek aan. Bekijk ook het filmpje van Mireille over de Nier meridiaan, kom je ook heel veel in tegen voor jezelf! Heel veel sterkte en het ga je goed!!

 4. Hallo ik had een tijd terug zes weken de MIR gedaan. Merkte wel dingen zoals mijn toegenomen creativiteit. En dat ik eerder dingen uitsprak tegen een van mijn ouders. Ik kwam meer voor mezelf op. Maar ik stopte weer met de MIR. En kortgeleden kreeg ik de griep had een serieuze terugval. Ging door een diep dal. Ik begon weer met de MIR. Maar ik vraag me nu af of ik weer eerst stap 5 en 7 moet doen. Of dat ik weer alle 9 stappen moet doen. Want ik was echt gevloerd. Terwijl het net zo goed werkte. hoe lang kan ik nu het beste de MIR blijven doen? Want er moet blijkbaar nogal wat werk verzet worden.

  • Beste Ruerd,
   Als je griep krijgt, hopelijk met koorts(!), dan heb je geen terugval, maar juist een doorbraak! Ik gaf daar pas geleden een webinar over. Het is de kunst om de signalen van het lichaam te lezen en koorts is een heel goed teken: het immuunsysteem is weer zó sterk dat het koorts kan creëren wat je nodig hebt om allerlei bacteriën en virussen te ‘grillen’. Je zult zien dat je je een paar weken na de koorts veel energieker voelt. Daarvoor moet je wel de weken na de koorts rustig aan doen en je lichaam de tijd geven om zich te herpakken! Dus gefeliciteerd! En nee, niet terug gaan naar stap 5 en 7, gewoon doorgaan met alle 9 stappen.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 5. Heerlijk! Ik ben uit de afhankelijk gestapt. Niemand anders dan ik zelf kan voor mij zorgen. Ontvangen is daar ook een deel van. Ik mag kiezen! Dan voegt het wat toe ipv ‘angst’ om niet succesvol te zijn…
  Dankzij de MIR-Methode, ademcoaching en erkennen van mijn schaduwkanten ben ik gestart: MOED BEWEGEN is bijna geboren…het geboortekaartje komt binnenkort naar je toe Mireille….Heel veel dank…Ik ben het sprookje voorbij, het is mijn werkelijkheid om 100% voor mezelf te kiezen en dit te delen met velenxxxxxx Liefs aan jezelf, Volwasenpoester….

  • Dag Adalgisa, hoe doe je dat: het erkennen van je schaduwkanten? En vooral ook het accepteren van je schaduwkanten zonder dat je het helemaal goedkeurt, zovan: “zo ben ik nu eenmaal en mensen hebben het maar te nemen dat ik af en toe een bitch ben”. Ik heb er zelf moeite mee daar een gezond en volwassen evenwicht in te vinden.. Heb je tips?

 6. Hebben jullie dit en andere artikelen ook in verschillende talen vertaald?
  Ik vind de artikelen altijd een plezier om te te lezen!”)
  Hartelijke groeten van Betty

 7. Hallo, ik heb de MIR 4 weken gedaan en daarna ging ik gewoon door. Ik kreeg meer en meer last van jeuk en volgens m’n therapeute was ik teveel aan het detoxen dus best een tijdje stoppen. Na enkele MIR-vrije weken doe ik de 9 stappen nu 1x per week sinds een week of 3. Op dit moment heb ik nog veel meer jeuk, heb ik een beginnende burn-out en heeft m’n relatie erg onder vuur gestaan maar dat lijkt nu weer beter… Verwarrend allemaal… Ben ik goed bezig? Dankjewel!

  • Beste Zomerkind,

   Zou je je vraag willen voorleggen aan een van de MIR-Methode begeleiders die op de website staan?

   Dankjewel!
   Groet, MIR-team

 8. Is er een verklaring voor het feit dat er veel meer vrouwen dan mannen reageren? En betekent dit automatisch dat verhoudingsgewijs maar een fractie mannen de mir-methode praktiseert? Hebben jullie dit wel eens onderzocht? Misschien een wake-up call en aansporing voor elke man die zich nu aangesproken voelt, bij mij werkt het steeds méér, intenser, beter!

 9. Hallo, Doe al een tijdje mir-Methode.
  Ben heel blij hiermee kan alles een plekje geven.
  Ben er nog niet, maar het is een steun voor mij.
  Krijg meer zelfvertrouwen en de angsten zijn ook minder.
  Ben weer onder de mensen en durf meer.
  Ben heel blij dat dit op mijn pad is gekomen.
  Groetjes Rachel

 10. Ik ben met de MIR-Methode bezig en heb er inmiddels 2 mnd opzitten. In het begin merkte ik niet zoveel. Ik ben toch door gegaan. Toen kwamen mijn klachten naar boven zoals hoofdpijn, moeheid, sterk ruikende urine en irritatie naar mijn man toe. Daar ik chemo heb gehad, 5 jaar geleden, dacht ik als er nog iets van in mijn lichaam zit wil ik er dat ook uit hebben. Ik ben dus door gegaan. Er is kwaadheid naar boven gekomen, toen dacht ik echt van het werkt!! Ik voel me nu wat beter en ga de 3 mnd afmaken. Ik ben hier echt blij mee. Ben ook benieuwd hoe het op langer termijn gaat doen.
  Dank, dank, dank. Margriet.

  • Hallo Margriet,
   fijn dat je zulke goede resultaten mag boeken. Ook wij zijn benieuwd hoe je lichaam op lange termijn reageert. Voel je welkom om nogmaals te reageren, dat zal veel mensen tot steun zijn. Je mag overigens doorgaan met de stappen van de MIR-methode totdat je klachten vrij bent. Ondersteunende groet namens Mireille Mettes,

   Margreet Pielage begeleider in Ommen

 11. Ik doe de MIR-methode nu een aantal maanden en merk dat ik veel beter in mijn vel zit. Ik ben ontspannender en relaxter. Mijn omgeving vind mij liever en zachter geworden. Iemand die niet meer direct in de verdediging gaat, maar eerst de situatie op zich in laat werken en daarna pas reageert of de bal terugkaatst en dat voelt een stuk beter! Anderen hebben soms een reactie die meer over de ander, dan over mijzelf zegt, dat realiseer ik me nu ook en daardoor voel ik me ook niet langer ‘aangevallen’.

 12. Beste Mireille.

  Toen ik na 4 weken stopte met de kalknagels gebeurde er nog niet veel de weken hierna.
  Kun je mij vertellenn of ik dan verder moet gaan?

  • Hallo Doreen, ja mag doorgaan met de MIR-Methode totdat je klachten zijn verdwenen. Kalknagels laten verdwijnen duurt meestal wel een tijdje.
   Mireille heeft een boeiend artikel over kalknagels geschreven, dat kan je Hier lezen. Ik hoop voor je na een tijdje sterke nagels mag hebben. Vriendelijke groet namens Mireille Mettes,

   Margreet Pielage

   MIR-Methode begeleider in Ommen
   Persoonlijk Protocol na afspraak via
   Telefoon, Skype en email ondersteuning
   http://www.terra-mater.nl

 13. Bedankt voor de inspirerende woorden, keer op keer.
  Ik kom er bij het lezen van dit stuk achter dat ik mijn zoontjes zelf erg afhankelijk maak door veel voor ze te doen.
  “Ik smeer je brood wel even. Ik doe je schoenen wel even aan (want dat gaat stukken sneller), kijk uit, ja nu mag je oversteken, doe je shirt in je broek, ik veeg even je snotneus af, enzo….”

  Ik hoop dat nu ik me er bewust van ben, dat ik het nog kan afleren.
  Want natuurlijk kunnen ze het zelf.
  En ik moet gewoon leren om wat geduldiger te zijn.

  De andere kant op, naar mijn ouders toe, merk ik dat ik me steeds meer ga verzetten.
  Ik heb altijd braaf gedaan wat ze vroegen, niet echt zelf bedacht wat ik wilde.
  Ik weet dat ze het goed bedoelen. Maar ik heb nu wel een keus om het naar mijn kinderen toe anders te doen.

  Nogmaals bedankt voor deze eye-opener en ook voor de Mir-methode!

  Liefs,
  Linda

 14. Hey Mireille,

  Ik pas de MIR-Methode al een tijdje toe en ik zie stilaan wel patronen in mezelf veel duidelijker. Een vraagje: hoort het Assepoester-complex ook bij onderdanigheid, nog steeds angst, ik weet niet of mishandeling als kind ook bij afhankelijkheid hoort (ik dacht eigenlijk altijd het omgekeerde), kun je me een tip geven tegen steeds weerkerende zwaarmoedigheid ten gevolge daarvan? Ik ga zeker MIR blijven toepassen.

 15. Dank voor iedere keer weer informatie over het een en ander.

  Ik doe de MIR-Methode regelmatig en voel me sterker en zelfverzekerder zijn.

  En deze extra mails laten het ‘leven’…steeds weer allert zijn.

  En dat ZO MAAR!!!! Hartelijk dank daarvoor!!! Marian

 16. Hallo, ik ben een man van 52 jaar oud. Ik ben opgevoed door overbezorgde ouders. Doe sinds 19 december MIR-Methode en merk dat ik onafhankelijker word en veel meer energie in het huishouden steek dan voorheen! Nog andere “mannen-tips”?

 17. Ik doe de MIR-Methode al 4 weken. Ik voel me rustiger en sterker erdoor. Ik merk wel dat mijn partner steeds meer tegen me gaat schelden en mij lelijker gaat behandelen dan eerst al het geval was. Of hij het onbewust voelt dat ik me beter ga voelen. Als ik dan weer van slag ben dan doe ik de MIR-Methode weer zodat ik mij weer rustig ga voelen.

  • Goed bezig, Tina.Als jij verandert, verandert jouw omgeving mee. Misschien ervaart jouw partner wel wat angst of onzekerheid nu jij een ander “gedrag”vertoont, de partner mag daar aan wennen. Mireille heeft een aantal inzichtgevende artikelen geschreven, d.m.v.nieuwsbrieven waarvan het Assepoestercomplex er een is. Wellicht is deze wel een fijne om nog een na te lezen, hier vind je wellicht wat herkenning.
   Dat de MIR-Methode je verder maar veel goeds mag doen, met vriendelijke groet namens Mireille Mettes,

   Margreet Pielage

   MIR-Methode begeleider in Ommen
   Persoonlijk Protocol na afspraak via
   Telefoon, Skype en email ondersteuning
   http://www.terra-mater.nl

  • Ben nu twee wekenbezig merk nog niet zo veel ,er zit angst bij mij en emotie mimi bedankt voor alle goede informatie mireille

 18. Ik ben net begonnen, het komt mij allemaal onbegrijpelijk en toch zo eenvoudig voor. Het lijkt wel te werken. Ik voel me sterker worden en gezonder. Het lijkt wel alsof ik wordt bevrijd van allerlei negatieve gedachten en gevoelens. Ik ben nu een week bezig. Maar als die vier weken voorbij zijn, moet ik er dan nog mee doorgaan, of misschien af en toe? Mireille ik wil je nu alvast heel erg bedanken voor de manier waarop je iedereen wil laten meegenieten van hetgeen je geleerd hebt. Dank je wel, Helena

 19. Ik ben erg beschermd opgevoed en dacht dat anderen meer te zeggen hebben dan ik. Nu kom ik erachter dat ik zelf waardevol ben, zoals ik ben. Ik hoef niet aan voorwaarden van anderen te voldoen. De MIR-Methode helpt mij een stap verder in loslaten van andermans meningen en vertrouwen op mijn eigen kracht. Ik bepaal nu mijn eigen leven. Dat voelt zo goed!

 20. Na mijn tweede huwelijk heb ik 12 jaar als vrijgezel geleefd.Sinds kort heb ik een afspraak met een man en zal hem over een paar weken ontmoeten.sindsdien ben ik moe en m n bed moelijk uit te komen/
  Is er een verband,ik heb nl zelf het iniatief genomen.

  • Hallo Rose,
   wil je precies weten wat hier onder zit,(als je er zelf nog niet achter bent gekomen) dan kan je daar met behulp van een begeleider helderheid in krijgen en daar dan meteen aan werken. Hier kan je op postcode zoeken naar iemand bij je in de buurt, mocht je dat willen. Ik wens je een gelukkig leven toe, met warme groet namens Mireille Mettes,

   Margreet Pielage MIR-Methode begeleider in Ommen
   Persoonlijk Protocol na afspraak via
   telefoon, Skype en email ondersteuning
   http://www.terra-mater.nl

 21. Heb zeker lang last gehad van het Assepoester complex. Liet me altijd graag leiden, onzeker.Ik doe de MIR-Methode nu 3 maanden. De laatste tijd krijg ik veel complimenten, vooral in groepen, waar ik aan deel neem.
  Dat ik er goed uit zie en dat ik goede vragen, opmerkingen maak. 🙂
  Vanochtend belde er zelfs iemand op om mijn mening te vragen over haar verzorgde middag, geeft me een goed gevoel. Ik ga nog zeker een maand door met de MIOR-Methode.

 22. Ben pas een week begonnen met MIR dacht eerst begin met 4 weken, werd ziek ben nu overgestapt naar 2 weken 5 en 6 want vond dat ik dat eerst nodig had voor ik met de rest begon.kom in sept naar ned en zou graag een cursus of iets willen volgen kan dat? En ik aanvaar de journey that is awaiting me xx

  • Hallo Sue-Ann,
   je bedoeld dat je stap 5 en stap7 aait, denk ik. Jouw vraag wordt doorgestuurd, daar krijg je nog antwoord op.
   Vriendelijke groet namens Mireille Mettes, Margreet Pielage

 23. Ik kan niet weten of het aan de MIR-Methode ligt, omdat ik heel veel dingen tegelijk doe. Meditatiecursus, veel mediteren, intuitieve avonden bezoeken, waar elke keer weer iets anders de aandacht krijgt, en ik er lering uit kan trekken, maar ik sta wel steviger in mijn schoenen. En daar gaat het om.
  Ik doe de MIR-Methode nu anderhalve maand. Misschien kom ik er nog eens achter waar ik het meeste aan heb.

 24. Heb vanmorgen een workshop bijgewoond en dit was een openbaring voor me. Doe nu een week of zes de MIR-Methode, ben hierdoor door een diep dal gegaan en dicht bij me zelf gekomen. Dank je wel voor deze methode

 25. Lieve Mireille

  Nee, ik herken het niet. Dit speelt geen rol in mijn leven.
  Ik reageer, omdat ik heel blij ben met de nieuwsbrief, waarin je iedere keer
  een item uitlegt. Heel graag wil ik dit blijven ontvangen.
  Ik doe nu de 4 maanden rit. Er komen overtuigingen los, die ik niet meer
  hoef te gebruiken. Het werkt bevrijdend en voelt als dankbaar!

 26. inderdaad herkenbaar….weet ook dat de MIR-Methode hierbij behulpzaam is… het is ook goed te weten dat je het ook zelf dient los te laten.. anders blijf je hangen.. voor de rest door de methode lost het zelf op..maar ik heb toch een bedenking : laten verzorgen klopt dat wel. Want als assepoes doe ik juist alles en neem uit de handen.. ik ben eigenlijk wat verward hiermee geraak er niet uit.

 27. Ik doe nu bijna 4 maanden de MIR-Methode.Dit in overleg met jullie,er was heel wat ”werk”aan de winkel met mezelf! Ik merk dat ik steeds meer een wordt met mezelf,de MIR-Methode dagelijks doen geeft me ook rust,en vertrouwen.Ik wil er wel mee door gaan.Kan ik nog doorgaan met de MIR-Methode? Hartelijke Groet Suzan

  • Beste Suzan,
   je kan doorgaan met de MIR-Methode totdat je klachten vrij bent of zolang het goed voor je voelt.
   hartelijke groet namens Mireille Mettes, Margreet Pielage

 28. Hallo Mireille,
  Ik ben juist helemaal geen assepoester, eerder het tegenovergestelde, zelfstandig, zelfverzekerd, beslissingsvaardig.
  Maar mijn man heb ik in de loop der jaren, wel te verstaan 30 jaar al, langzaamaan laten inzien, dat hij niet afhankelijk is van mij, hij vervulde dus eerder de assepoesterrol.
  Kan ik voor hem nog via mijn MIR iets bereiken, om hem verder in het proces te ondersteunen?

  Nog een vraag heb ik. Is het noodzakelijk om de volgorde van de 9 stappen aan te houden, of mogen deze ook door elkaar gezegd worden?

  • Hallo,
   het is heel lief en attent van je dat je je man wil ondersteunen, alleen is het beter dat hij Zelf De stappen gaat aaien.
   En ja, het is Beslist Noodzakelijk, dat alle stappen in de volgorde blijven staan. De MIR-Methode is door en door getest en alle zinnen hebben verband met elkaar. Bij twijfel kan je de veelgestelde vragen op de website lezen. Je man kan alle stappen 3x aaien. De video legt alles heel goed uit, die vind je hier Vriendelijke groet namens Mireille Mettes,

   Margreet Pielage

   MIR-Methode begeleider in Ommen
   Persoonlijk Protocol op maat na afspraak via
   Telefoon, Skype en email ondersteuning
   http://www.terra-mater.nl

 29. Ik ben nu 5 weken bezig met mir en heb er al zoveel voordeel van. Ben veel rustiger en vooral heel sterk het gevoel van ik mag er ook zijn. Heb veel meer kracht van binnen uit. Dit na mijn burn out is het geen overbodige luxe. Ik heb het gevoel dat het leven weer terug komt in mij!

 30. Grappig, ik zei gister tegen mijn man; breng jij haar (onze dochter) naar bed? Terwijl het altijd vanzelfsprekend was dat ik dat deed. En waarom eigenlijk? Ben er blij mee, ik hoop op nog meer ruimte voor mezelf!
  veel liefs,
  Petra

 31. De MIR-Methode heb ik gedaan, een 2-tal jaren geleden en deze heeft het stilstaande water waarin ik baadde, laten bewegen tot kabbelende vooruitgang, waarna het een aangename stroom is geworden, tot de juiste breedte waar ik kan mee omgaan.
  Ik heb de MIR-Methode (soms met enige aandrang omdat ik er zelf in geloofde) aan anderen doorgegeven en ook zij ondervonden nadien een merkelijke vooruitgang binnen hun eigen leventje

 32. Het werkt echt geweldig. Ben eerst door een heel diep dal gegaan om uiteindelijk weer bij mij zelf te komen klopt precies zoals jij het omschrijft hoop dat er nog heel veel mensen aan overgaan om hun leven weer op rust en orde te krijgen hartelijk dank Mireille lieve groetjes marie-Louise .

 33. Vroeger meende ik dat anderen (moeder en later mijn partner) voor mij zouden zorgen, maar kwam er al snel en hard achter dat dit absoluut niet het geval was. Daardoor reken ik alleen maar op mezelf, denk voor mezelf en dop mijn eigen boontjes. Hulp of advies vragen komt eigenlijk nooit in me op. Niet vanuit de overtuiging dat ik het niet verdien, maar eerder vanuit de overtuiging dat ik het kan.
  Het frappante is, dat ik een partner heb getroffen die het tegenovergestelde is. Bij hem waren ouders die alles bepaalden de oorzaak. Nooit fouten kunnen maken, nooit iets leren en daardoor de overtuiging niets te kunnen, weten of doen. We kunnen elkaar naar een hoger plan brengen, doen dat ook, houden elkaar spiegels voor en worden samen sterker, gelijkwaardiger.
  Datgene wat je opmerkt over toxische belasting klopt. Vernietigende of haatvolle gedachten zijn giftig, of ze nu over jezelf of anderen gaan.
  Groetjes, Margreet

 34. Ja merkt duidelijk verschil in situaties naar andere toe, waar ik voorheen op zou reageren. Maar nu zeg ik niets of kaats de bal terug! Ben nu 3 mnd bezig met MIR.
  Nog n vraagje omdat je lijf zo veranderd, merk ik dat eten ook n issue wordt, heb je mischien wat tips of informatie daarover. Dank je wel!

   • Hallo Dat wil ik heel graag afvallen en geen eetbuien meer hebben.
    Want ik eet zo rond 4 uur in de middag alles op.
    Daar wil ik van af en ik wil 11 kilo afvallen.
    Groetjes Carla.

    • Hallo Carla, heb je de video over verslaving al gezien? Je zal er vast veel aan hebben, je kan deze hier vinden. Ik wens je veel succes en geluk namens Mireille Mettes,

     Margreet Pielage

     MIR-Methode begeleider in Ommen
     Persoonlijk Protocol na afspraak via
     Telefoon, Skype en email ondersteuning
     http://www.terra-mater.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.