Heb je last van schildklieraandoeningen en merk je dat je er door de MIR-Methode minder last van hebt, of is het zelfs helemaal verdwenen? Wat mooi!

We horen graag van je wat er is verbeterd! Beantwoord dan deze vragen:
1. Hoe lang heb je de MIR-Methode gedaan?
2. Heb je begeleiding van een MIR-Methode begeleider gehad?

Helemaal onderaan deze pagina is een formulier waar je je resultaten kunt melden. Met ‘End’ spring je er meteen naartoe.

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Lees dan het artikel dat Mireille Mettes schreef over Schildklieraandoeningen.

Heb je vragen over het doen van de MIR-Methode kijk dan op de pagina Vragen of neem contact op met een MIR-Methode begeleider. Persoonlijke vragen die op deze pagina gesteld worden, beantwoorden we niet.


Reacties

Schildklieraandoeningen — 14 reacties

 1. Hoi
  Ben sinds januari afgebouwd met schildkliermedicijn. Na 18 jaar medicijnen te hebben geslikt. Afgebouwd samen met de huisarts. Ik was nu sterk genoeg om het aan te durven.Ook gelijk met afbouwen weer gaan mirren. Na een paar dagen voelden m’n keel al meer ontspannen en kreeg veel meer energie. Echt een paar weken bijna hyper…heerlijk Slik nu 3 weken niks meer voel me prima. 2 weken terug bloed geprikt, en m’n t4 was goed!! Tsh iets te hoog. Dat hyper gevoel is wel weer verdwenen. Ben zo blij!! Kan niet wachten tot het volgende bloedonderzoek.

 2. Ik ben er laatst achter gekomen dat mijn schildklier juist te snel werkt. Kan de MIR methode hier ook bij helpen?

  • Beste Kim,
   De MIR-Methode is zo ontworpen dat het doet wat voor jouw lichaam nodig is. Dus ja, het zou kunnen. Probeer het gerust uit.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

  • Beste Kim,
   Om je te bemoedigen. Mijn schildklier werkt ook te snel, (multinodulaire struma, interniste wilde behandelen met radioactieve jodium 133). In augustus begon ik met mirren, later met hulp van begeleider (Ronald de Waal). Interniste stemde al gauw in om een jaar te experimenteren met de MIR-Methode. Ben nu 5 maanden bezig. De hormonale waarden zijn weer in balans en normaal, zij het met medicijnen. Ken jij levotheroxine? Bij mij is de dosering nu gehalveerd van 100 mcg naar 50. Over een half jaar testen we of ik zonder tabletten kan. Over het algemeen voel ik me weer best lekker (heb alleen de griep. hihi)
   Hoop dat je hier iets aan hebt.
   Sterkte en vertrouwen gewenst.
   groet Conny

 3. Hoi mireille, ik heb 25 jaar lang de schildklierziekte hashimoto gehad en van november 2015 tot augustus jl waren mijn bloedwaarden bizar vreemd dus absoluut niet wat T moest zijn. Het leek net alsof mijn schildklier weer bezig was. mijn huisarts en een natuurgeneeskundige arts,homeopaat wisten mij met zekerheid te vertellen dat ik nooit van de auto immuunziekte hashimoto af zou komen dus van herstel kon geen sprake zijn volgens hun. Mijn internist waarvoor ik overigens een verwijzing heb moeten eisen bij mijn huisarts deelde mij 2 weken geleden mee dat mijn bloedwaarden perfect zijn nu, dat het erop lijkt dat de schildklier zich herstelt en ik nauwelijks antistoffen in mijn bloed heb. Hij staat eveneens perplex maar zei gelukkig tegen mij: wie weet wat er nog meer mogelijk is. Ik ben vanaf maart van 175 Mg naar 50 Mg gedaald met medicatie Ook een zeer goede klassiek homeopaat uit Rotterdam mailt mij: fantastisch nieuws misschien ben je aan T genezen.
  Ik doe de MIR-Methode gedurende een jaar dagelijks.
  Nu het andere: door mijn schildklierproblemen had ik veel te droge ogen. Sinds 3 dagen merk ik dat mijn luie rechteroog veel meer meeleest en kijkt en rechter staat,dus minder afwijkt, en de tranen biggelen deze 3 dagen regelmatig over m’n wangen. Zo uit het niets.
  Mireille, bedankt. Ans

  • Ans, wat fijn om je bericht te lezen. Van harte gefeliciteerd. Dit versterkt mijn vertrouwen in de weg die ik zelf insloeg: Ik heb een multi nodulaire struma (ingekapselde hete knobbel op de schildklier.) Sinds ik dat hoorde, een kleine 4 maanden terug, doe ik de MIR-methode.
   Na de laatste meting van de bloedwaarde, 5 weken geleden, mocht ik de levrotheroxine verlagen van 100 mg tot 75 mg. Kort ervoor was ik ook begonnen met MIR op Maat. De interniste stemde er toen al in toe om onder haar supervisie een jaar te experimenteren met de MIR-methode voor zij eventueel tot radioactieve jodium of operatie over meent te moeten gaan.
   Ook bij mij zijn er onderliggende blokkades. Daar helpt de MIR begeleider me nu mee. Over twee weken mag ik weer naar de interniste om de bloedwaarden te laten controleren. Er gebeurt naar mijn idee ontzettend veel in de mind. Ik ben zo benieuwd hoe zich dit in het lichaam vertaalt.

   • Welke klassiek homeopaat in Rotterdam bedoel je?
    Ik zoek nl. een goede homeopaat in Rdam die gespecialiseerd is in schildklierproblemen.

   • Ook mijn medicatie is na 4 weken mirren verlaagt van 150 naar 125mg, hoeraaa. Ik blijf mirren want dit is niet het enige, ik heb meer energie, ben zelfverzekerder, zegt mijn dochter, ben zelfs echt boos geworden , iets dat ik nooit kon, kom voor mezelf op.

    Dank je, bedenker van de MIR-methode .

 4. Hallo Mireille,

  Ik doe de MIR methode nu bijna een maand. Mijn schildklierwaarden moeten nog geprikt worden. Ik ben heel benieuwd. Omdat koffie ook niet goed werkt op de schildklier, heb ik deze zonder veel moeite geschrapt. Ik ben verbaasd hoe makkelijk dit ging omdat ik redelijk verslaafd was aan koffie. Jammer dat ik op dit moment een blaas/urineweginfectie heb. Deze kan ik niet plaatsen bij de MIR methode en denk dat ik gewoon een beetje pech heb hiermee.

 5. Hoi Mireille
  Dit vind ik zo gaaf dat ik het je even wil laten weten. De af gelopen zomer heb ik een groepje vrouwen vertelt over de MIR-Methode. Daar was een iets oudere dame bij die een poosje de MIR-Methode heeft gedaan. Maar ze voelde zich niet lekker waarop zij besloot om naar de dokter te gaan. Wat bleek zij had altijd al een schildklier probleem. De arts constateerde dat haar medicijnen veel te hoog ingesteld waren. En nu zijn ze gehalveerd.
  Ik was zo blij om dat te horen dat het gewoon werkt
  Liefs Corrie

 6. Hallo Mireille,
  Ik heb nu een maand de MIR methode gedaan en merk dat ik rustiger ben geworden. Wat m’n schildklier betreft; ik heb daar al 30 jaar last van en nu heb ik een ontsteking van de schildklier: een thyroïdite subaiguë de Dr.Quervain. Rond 25/09 moet ik weer bloed laten prikken, dus dan kan ik pas zeggen of de MIR-Methode ook daarvoor heeft geholpen.. Hoe dan ook, ik ga er mee door, want ik voel dat het mij goed doet!.
  Heel hartelijk bedankt Mireille.
  Johanna E.

 7. Hallo, ik doe al een hele tijd de MIR-Methode en heb in februari ,op eigen houtje mijn schildkliermedicijn afgebouwd. Ik had al langer het gevoel dat er iets niet klopte : de diagnose was ‘een trage schildklier” terwijl ik meer symptomen had van een “snelle”. Vandaag de uitslag van een bloedproef : De waardes zijn OK !!! Ik hoef geen schildklier medicijn meer te slikken ! Bedankt Mireille X

  • Hoi Ineke,leuk dat je geen medicijnen meer hoeft te slikken!!! je schrijft: ..een hele tijd Mir… Hoe lang is een hele tijd? hoe lang achter elkaar? met of zonder begeleiding? Ik heb ook een trage schildklier,dus ben ik benieuwd naar de mogelijkheden van Mir.
   Liv

 8. Dag Mireille
  Ik heb al vijftien jaar cvs en ook fibromyalgie. Een jaar of zes geleden kwam er een schildklierprobleem bovenop. Volgens de dokters moet ik levenslang schildklierhormoon innemen omdat ik antistoffen tegen mijn schildklier aanmaak. Na drie maanden MIR-Methode blijkt dat ik veel minder schildklierstimulerend hormoon in mijn bloed krijg en mag ik de medicatie een heel klein beetje verlagen. Ik hoop dat het een gevolg van de MIR-Methode is en dat ik nog helemaal van de medicatie afgeraak. Voor de rest blijf ik even hondsmoe als ik me al jaren voel. Het werd lastig om de MIR-Methode vol te houden zonder voelbare resultaten dus deze bewijzen in mijn bloed zijn wel een opsteker.
  Hartelijke groet,
  Brigitte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!