Home » Artikelen » 198. Diagnose-shock kan je ziek maken

Reacties

198. Diagnose-shock kan je ziek maken — 28 reacties

 1. Hallo Mireille en alle anderen, dank voor de zo oprechte uitingen over de ‘normale ‘medische aanpak. Is het een idee om – als iemand de MIR-Methode kent en toepast of heeft toegepast – om alvorens naar een uitslag van een arts te gaan eerst de MIR-Methode toe te passen om kalmer en helderder te kunnen blijven tijdens het gesprek/ consult?
  Dank je , Mireille , voor al de goede onderwerpen die je steeds stuurt.
  Aggie.

  • Beste Aggie,
   Ja, dat is beslist een goed idee. Dat geldt voor elk bezoek die mensen spannend vinden… huisarts, ziekenhuis, tandarts, sollicitatiegesprek, overal is de MIR-Methode vooraf te gebruiken om jezelf rustiger te houden. Dank voor het vragen!
   Groetjes, Mireille

 2. Dankjewel Mireille,

  Ik word heel erg goed geholpen door Margreet en de gedachte dat ik er iets mee kan is ongelofelijk bevrijdend geweest.
  In het reguliere circuit zeg maar is het sensitisatiemodel een belangrijke pijler bij behandeling van chronische pijn/ Solk
  Binnen de behandeling zijn er weer twee stromingen. Meestal wordt er voor een oplossingsgerichte aanpak gekozen. Gericht op het sluiten van de hersenen (ken je de vergelijking van de hersenen met je hand?)
  Marten werkt van binnenuit. Verwerken van oud zeer dooft activiteit van lymbische systeem en mijn ervaring is dat veerkracht terugkomt en dus ook hersenen vanzelf weer gaan sluiten.
  Mijn idee over mensen die hetzelfde verhaal blijven herhalen (wat op zich niet helpend is, ben ik met hè eens) is dat ze op zoek zijn naar de verlossende werking van zich uiten, maar het werkelijke verhaal (dat wat uit het onbewuste bovengekomen is maar nog niet bewust is) niet vertellen kunnen. Wat een onmacht!!!!
  Mireille in mijn werk gebruik ik vaak de lymbische verklaring, ook heel bewust omdat dit al best een grote stap is voor mensen om te begrijpen. Veel mensen zijn al jaren op zoek naar de juiste diagnose. (Kun je nagaan) Het kost tijd om dat idee los te laten.
  Ik noem je methode vaak, maar merk dat het niet voor iedereen toegankelijk is (nog).
  Misschien is het interessant voor je om ook te weten hoe de ontwikkelingen zijn binnen de reguliere geneeskunde om zo te zien waar de overlap is (want die is er zeker) en om ook eenzelfde taal te kunnen spreken.
  Ik geloof sterk in samenwerken, in dat ieder zijn eigen talent heeft en dat niet ieder mens dezelfde behandeling (benadering) nodig heeft.

  • Beste Kieke,
   Ja, ik geloof ook sterk in samenwerken. Ik ben zo blij dat er binnen de reguliere geneeskunde al zoveel mooie voorbeelden zijn van behandelaars die naar de mens kijken en open staan voor de nieuwste wetenschap. We blijven kijken waar samenwerking mogelijk is, zodat we met z’n allen een fijnere gezondheidszorg kunnen creëren. Dankjewel voor je aanvullingen!
   Groetjes, Mireille

 3. Dankjewel Mireille, zéér waardevol!!!!!
  In mijn nabije omgeving ken ik iemand die op zeer jonge leeftijd een enorm pittige ‘psychiatrische diagnose’ gekregen heeft. Van dichtbij heb ik gezien hoe dit bij hem zijn totale leven heeft ontwricht tot op de dag van vandaag, inmiddels bijna 30 jaar verder…….
  Alsof door één woord zijn totale toekomst ontnomen werd. Een hoogbegaafd iemand met zeer veel potentieel!
  De psychiater Jim van Os uit Maastricht zet zich enorm in om dit te veranderen, om géén stigmatiserende etiketten meer te plakken. Ik voel diep respekt voor deze uiterst gevoelige onbegrepen moedige zielen die vaak oude familie-stukken uitwerken en genezen.

 4. Dank Mireille, voor het onder de aandacht brengen van dit serieuze thema. Ik heb zelf ernstige verslechtering opgemerkt na enkele heftige diagnoses betreffende een zgn. ‘frozen shoulder’. Het waren echt een bizarre ervaringen en het zette mij enorm aan het denken. Vooral dat de pijn misschien wel helemaal geen fysieke oorzaak had, hoeveel er ook op beeldschermen aan ‘raars’ te zien was, maar een emotionele….
  Vlak daarna kwam ik gelukkig ook in aanraking met de 5 Biologische Natuurwetten. Wat een geschenk was dat! Toen snapte ik plotseling helemaal wat er was gebeurd op de momenten, dat die diagnoses werden uitgesproken door de dokters. Ik heb snel de lading van de woorden af kunnen halen, en ben vervolgens een totaal andere weg ingeslagen: naar de oorzaak van de pijn. Binnen 2 weken kon ik weer alles doen!

  • Beste Lidy,
   Wat krachtig van je dat je verder kon kijken dan de diagnoses! Zou je iets willen vertellen over de emotionele oorzaken die eronder lagen? Geen details hoor, maar zodat anderen zich er misschien in kunnen herkennen.
   Dankjewel!
   Erg blij voor je dat je het hebt kunnen doorbreken, hoera!
   Groetjes, Mireille

 5. Heb je gehoord van BioLogika? en dokter Hamer?
  Een ziekte is vaak een verwerking van een conflict of trauma.
  Heb je bijv. ontstekingen of andere klachten, malaise, ziek, dan kan een arts dat als kanker constateren. Van de diagnose kanker krijg je zoveel schrik en angst, dat een nieuwe ziekte (bijv. botkanker, longkanker, leverkanker) zich ontwikkelt.
  Knobbels in borsten werden vroeger borstontstekingen genoemd. In de mamma’sbus is het nu een voorstadium van borstkanker! en gaat zo’n dodelijk geschrokken vrouw een traject in van bestraling, gifchemo’s en “borstbesparende operaties”.
  In de Biologika is ziekte een herstelfase,… je kijkt heel anders aan tegen ziekte als je je verdiept in Biologika. Zo natuurlijk en logisch! In stress bouw je cellen op/of nemen ze af, heb je je conflict of trauma verwerkt? dan krijg je in de rust ziekte, ontstekingen, etc.
  Ik vind het mooi wat MIR hier noemt met de diagnose shock: de diagnose dat er iets heel heel ergs met je aan de hand is, dat je bijvoorbeeld dodelijk ziek bent, doet wat met je, ook als het een foute diagnose is.
  Zoek het op over Biologika, het haalt zoveel angst voor ziek zijn weg! kennis geeft inzicht en geduld. En blijven Mirren natuurlijk 🙂 Liefs, Karin

 6. Hallo Mireille, ik ga het of maar eens proberen om mijn bericht te gaan verzenden,omdat ik de tekst de eerste keer helaas niet kon verzenden.ik vindt het erg goed van je dat je op deze manier onwetende mensen BEWUST maakt van alles wat nog ONBEWUST aanwezig is onder de mensen. zoals waar het hier in dit bericht om gaat;Ik heb eigenlijk altijd al een boek willen schrijven over de ( ONBEWUSTE ZWARTE MAGIE ) van artsen die op de stoel van God gaan zitten.wanneer zij zeggen;U heeft nog maar zoveel maanden of zoveel jaar te leven.Dit is mijns inziens ONBEWUSTE ZWARTE MAGIE van de artsen.omdat ik vele voorbeelden in mijn leven heb gekend en gezien, dat wanneer dat gezegd werd dat je er dan de klok op gelijk kan zetten dat dit ook daadwerkelijk zo gebeurd en dat zij dan ook daadwerkelijk onnodig veel te vroeg al naar gene zijde verhuizen.Het is nu de hoogste tijd dat artsen hierin goed gaan worden opgeleid, zodat ze niet alleen worden opgeleid in de kennis van het fysieke lichaam,maar ook in de kennis van hoe de kracht van de geest werkt, omdat die twee nou eenmaal met elkaar samenwerken, en elkaar beïnvloeden.dus als er een dodelijke diagnose bij een patiënt wordt gesteld dan komt dit in het onderbewustzijn van de patiënt te zitten, en zie dat er als onbewuste patiënt er dan maar weer eens uit vandaan te halen.je hebt er al een hele kluif aan wanneer je hier BEWUST van bent.en ONBEWUSTE mensen kunnen de artsen van alles wijsmaken vanuit hun statistieken en vanuit hun protocollen.maar een mens is geen statistiek.
  verder zou ik graag wat voorbeelden willen geven over de kracht van de geest.de moeder van mijn tante had kanker, en de artsen hadden tegen mijn tante gezegd dat ze nog maar 3 maanden te leven had. mijn tante had gevraagd aan de arts om hier niets over te zeggen tegen haar moeder, en zelf had ze er ook niets over gezegd tegen haar moeder, en ze heeft nog 10 jaar geleefd. ik bedoel hier mee te zeggen dat de artsen niet zomaar meer op de stoel van God mogen gaan zitten,en dat de artsen niet zomaar mogen zeggen hoe lang iemand nog te leven zal hebben.anders kun je de klok er op gelijk zetten dat dit ook zo is.
  verder heb ik een oom van mijn man gekend die een varkens hart had gekregen, en de artsen zeiden dat dat hart 7 jaar mee zou gaan.de 7 jaar waren precies om,en ja hoor toen ging ook zijn oom hemelen.verder heb ik op de afdeling oncologie gewerkt, en daar echt zoveel gezien en gehoord wat echt niet door de beugel kon.Het is namelijk zo, dat er wetenschappelijk onderzoek naar is geweest dat als er eenmaal de diagnose kanker bij iemand is vastgesteld en diegene weet dat, dan is de tijd die ze hebben met of zonder behandeling met chemo en bestraling dezelfde als zonder behandeling en bestraling.het verschil is dan dus; met of zonder lijdensweg.uitzonderingen van kanker in het beginstadium uitgesloten.MITS MENEER EN MEVROUW DE DOKTOOR ER GEEN STICKER OP JE VOORHOOFD AAN GEPLAKT HEBBEN VAN DE TIJD DIE JE NOG TE LEVEN ZAL HEBBEN.Mensen zullen vanaf die tijd in angst in leed en in ellende leven, met alle stress van dien en met alle onderzoeken en in stress telkens weer wachten op de uitslagen van dien.wat je kwaliteit van leven vergald in plaats van verbeterd.met mijn eigen moeder van 82 jaar heb ik dit ook met lede ogen moeten aanzien,omdat ik haar wens van opereren op hoge leeftijd heb moeten respecteren.maar vanuit mij n eigen ervaring met mensen die op hoge leeftijd een hele zware operatie moeten ondergaan,haar blaas is door tweeën gesneden om een begin stadium van kanker weg te snijden,wist ik al dat het beter was om voor kwaliteit van leven te blijven kiezen.wat ook is gebleken.ze heeft 4 keer in 1 week de operatie kamer gezien, en ze heeft complicatie op complicatie gehad.en ze is mijns inziens door een onnodige lijdensweg gegaan.ze heeft ook nog op het randje van de dood gelegen, want de nierwaarden horen samen 70 te zijn, en die waren bij haar gezakt naar 4 toen was ze echt doodziek met heel erg veel pijn.ze heeft het uitgeschreeuwd.hup weer meer morfine nog meer gif rommel waardoor nog minder weerstand, tel daar de zware operatie bij op op hoge leeftijd en de chemo en de vele maanden vele medicijnen en nog steeds en weg is je levens kwaliteit.en als ik dan in het ziekenhuis kwam met de vraag of de verpleging doodgewone vitamine C aan haar wilde geven die ik nota bene nog zelf meebracht dan zeiden ze daar tegen mij, ow jij bent zeker van het alternatieve circuit he? maar daar kunnen en doen wij hier niks mee hoor.nee je mag een kwetsbaar ziek mens vooral geen meer weerstand geven en vooral niet opbouwen,maar zij mogen met hun chemische gif rommel wel mensen afbreken.en het ergste is nog dat ze niet alleen de slechte cellen afbreken door die chemische Chemo maar ook de goede cellen die dan dus daardoor ook weer ziek worden.waar zijn ze nou mee bezig? het is allemaal geld geld geld.en de schuld van de Pfarmaceutische industrie die achter het netwerk van de opleidingen van de artsen zitten om het grote geld binnen te halen.ik hoop hiermee ook een beetje te mogen en te kunnen bijdragen aan het BEWUSTZIJN VAN DE MENSEN.Warme Harte Groet van Yvonne

  • Beste Yvonne,
   Dankjewel voor je indrukwekkende en schrijnende voorbeelden. Als je het boek wilt gaan schrijven, graag! Met jouw ervaring in de oncologie denk ik dat je iets te vertellen hebt aan mensen wat hen aan het denken kan zetten. Dankjewel dat je dit met ons wilde delen!
   Groetjes, Mireille

 7. Hoi Mireille,
  Dankjewel voor dit heldere en praktische artikel. Ik vraag me af of ik dit ook kan gebruiken voor negatieve overtuigingen die ik een tijd over mezelf gehad heb en grote impact op mij gehad hebben.
  Verder ben ik een moeder van jonge kinderen. Ik ben altijd leergierig geweest en heb voor mezelf nooit zo’n groot punt gemaakt van minder goede periodes in mijn leven. Maar nu de kinderen er zijn raakt het mij diep als ik dingen doe of zeg tegen de kinderen waar ik zelf jarenlang last van gehad heb.
  Rationeel gezien begrijp ik heel goed dat ik mijn eigen rommel op mag ruimen, maar gevoelsmatig ligt het anders.
  Ik doe de negen stappen bij mijn kinderen.
  Nou moet ik erbij zeggen dat mijn man zijn vader jong verloren heeft asn kanker en ikzelf jarenlang last gehad heb van stevige depressies, dus er is wel wat werk te verrichten.
  Maar we hebben ook al wel heel erg veel stappen gezet en daar ben ik ongelofelijk dankbaar voor!
  Ha, het id me gelukt hoor om een warrig bericht te schrijven. Kinderen zijn mijn achilleshiel

  Nu ik toch aan het schrijven ben. Ken jij Marten Klaver? Hij is een emotieneuroloog. En hij heeft interessante inzichten over het limbisch systeem. Oude emoties uit het onderbewuste kunnen associatief door gebeurtenissen uit het nu boven gehaald worden. Maar zolang deze oude ervaringen niet emotioneel verwerkt worden of geduid dan verstoren ze (sensitiseren) ze het limbisch systeem waardoor onder andere overgevoeligheid voog prikkels (en HV klachten, pijnklachten, vermoeidheid, angst/ depressie, concrntratiestoornis)
  Ik moest hier aan denken toen jij het artikel over misofonie schreef. Ik ken jou achtergrond niet precies, dus wellicht ben jij hiervan op de hoogte, maar door dit artikel vroeg ik mij af of dat Sonia
  Het boek wat hij hierover geschreven heeft heet zaken doen met emotie.

  Mireille ik droom er ook van hoor dat onze huidige visie op gezondheid veranderen gaat. En dat er meer ruimte komt voor inzichten zoals dd jouwe.
  Dat het naast elkaar kan bestaan.
  Er zijn gelukkig steeds meer wetenschappers zoals Marten.

  Groeten, Kieke

  • Beste Kieke,
   Dankjewel voor je uitleg. En ja, onverwerkte emoties spelen een enorme rol bij gezondheidsklachten, dus ik ben het met Marten Klaver eens. Ik kende zijn naam nog niet, dus dank voor het noemen! Ja, je kunt de MIR-Methode zeker inzetten voor het verzachten en laten oplossen van negatieve overtuigingen. Dat gebeurt onder andere via stap 7 ‘Basisbehoeften aanvullen’. Hoe meer liefde, warmte, geborgenheid, veiligheid, bescherming jij bij jezelf weer aanvult via stap 7, hoe meer die overtuigingen naar de achtergrond gaan. Net zolang totdat je van jezelf vindt (bijvoorbeeld): ‘Ik ben een fijn mens’.
   Veel geluk met het ‘laten smelten’ van al het oude dat nog in je is! Op weg naar de oorspronkelijke jij!
   Groetjes, Mireille

 8. Beste Mireille,

  Het tegenovergestelde kan ook. Ik heb diverse onderzoeken ondergaan en de diagnose was. Alles is goed, ik denk dat je ademhaling het is. Zo raar als je toch klachten hebt.
  Ik probeer een stap erbij te doen en ik hoop dat het helpt al hoewel ik nog niet weet hoe ik het moet zeggen

  • Beste Loes,
   Je vindt vast wel de woorden voor een extra stap. En ja, geen diagnose krijgen en niet echt serieus genomen worden, is beslist ook onprettig! Ik hoop dat de MIR-Methode je goed mag doen! Dat je klachten mogen afnemen!
   Groetjes, Mireille

 9. Dag Mireille
  Erg bedankt voor dit waardevolle inzicht ! Als de kwetsende woorden dateren van lang geleden, zou je er dan ook de lading af kunnen halen door ze nu nog te herhalen tijdens het aaien ?
  hartelijke groet
  Annick

  • Beste Annick,
   Ja, zelfs als het al lang geleden is. Als je de woorden nog steed letterlijk kunt herinneren en ze je nog steeds pijn doen, is het beslist de moeite waard om te doen!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 10. Dag Mireille, Altijd weer bijzonder hoe ons lichaam reageert. Ik zocht ook naar een link over shock door wat voor trauma dan ook. In de lijst kwam ik beide woorden niet tegen. HEb je hier ook wat over geschreven? Door incident zelf onderuit gegaan. Kijk uit naar je antwoord.

  Hartelijke groet,

  Gerke

  • Beste Gerke,
   Ja, shock door een trauma, is een van de hoofdoorzaken van ziektes. Als je je verdiept in de biologische natuurwetten, ga je dat zien en het is ook een van de basisprincipes van de MIR-Methode: heel je de diepere emoties, dan heel je jezelf. Lees bijvoorbeeld Emoties eerst! Aandoeningen, allergieën en ziektes kunnen zich dan gewonnen geven. Lees ook wat er vaak onder allergieën zit: ‘Allergieën, wat is er ooit gebeurd?’
   Ik hoop dat je het herkent en dat je het incident weer kunt verwerken!
   Veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

 11. Mireille, tegenwoordig kun je het gesprek met de arts op je smart phone opnemen. Dan kan de familie thuis ook het hele gesprek horen.

  heel goed dat je dit punt de aandacht geeft.
  Lieve groeten Kea

 12. Interessant artikel, dankjewel!! Dit had ik veel eerder moeten weten! Hoe pas je dit toe als je niet meer de exacte woorden weet omdat het al een paar jaar geleden is?

  Groetjes,
  Desi

  • Beste Desiree,
   Gewoon alsnog doen. Als de woorden nog steeds lading hebben, kun je ze nog altijd aanpakken. Het gaat bovendien niet om de exacte woorden, maar om wat jij gehoord hebt. Dus je werkt met de woorden die jij in je hoofd hoort.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 13. Met de MIR-methode m.b.t een diagnose heb ik tot nu toe geen ervaring, maar ik ben me er nu wel bewust van, dat als het een keer voor zou komen ik het bij de hand heb 🙂
  Wel heb ik dat artsen en ziekenhuizen bij mij al lang van hun voetstuk gevallen zijn. Ik ben een super gevoelsmens en ik weet/voel dingen feilloos aan. Zo heb ik mijn trauma-chirurg overgehaald (en hij maar steeds zeggen dat “het kan echt niet dat u dat voelt”) dat hij mij nog een keer geopereerd heeft (nasleep gebroken enkel) en ik weer normaal kan lopen. Had ik naar hem en zijn diagnose geluisterd dan was ik voor de rest van mijn leven gehandicapt geweest en alleen nog maar (met contant veel pijn) met/op krukken kunnen lopen.
  Ik had dit als kind al, dat ik voelde als een arts een “verkeerde” diagnose stelde bij iemand. En nog teveel mensen denken dat artsen het toch echt wel beter weten, want zij hebben gestudeerd en ik als leek ….. ttssss. Ik weet wel beter.
  Ik ben in mijn leven al zooo boos geweest op artsen (ga hier ook maar eens op MIRren hihi ) Hoeveel denken er niet dat ze god zijn en de wijsheid in pacht hebben.
  Ik kan ook zo kwaad worden dat ze een diagnose dúrven te stellen als b.v. “Wij kunnen niets meer voor u doen, u heeft nog maar ……”, vreselijk vind ik dat, want dit kan dan inderdaad ook gebeuren, alleen al door deze woorden die de arts zegt, niet te bewijzen natuurlijk, maar ik ben daar zeker van overtuigd. Daar ben ik in ieder geval van overtuigd, dit is een diep wéten) Ik vind dit de kwalijkste woorden die een arts een patiënt kan toezeggen, dit zou gewoon verboden moeten worden!!!!
  Maar ik heb hoop, dat als de mensen steeds bewuster worden, ze ook meer naar hun gevoel gaan durven luisteren en (in dit geval) niet alle woorden van een arts als waarheid gaan zien …….

  • Beste Nicole,
   Wat krachtig van je dat je zo voor jezelf bent opgekomen! Mooie bijzondere vermogens heb je! En ja, ook artsen worden er zich steeds meer bewust van dat wat zij zeggen veel indruk maakt op mensen. Ik ben zo blij dat er steeds meer wetenschappelijk onderzoek naar is. Artsen werken met de kennis en statistieken die ze hebben. Dat ze nu ook meer invoelend en bewuster worden van wat ze doen, is zo waardevol! Dankjewel voor jouw bijdrage daarin!
   Groetjes, Mireille

  • Hallo Nicole ,
   Ik kan niet anders dan op jou schrijven reageren . Wat jij schrijft is ZO waar . Naar mate ik zelf bewuster en heel wordt ervaar ik hetzelfde . Ben in 2012 met de MIR-Methode in aanraking gekomen na een ingrijpende gebeurtenis . Velen om me heen wisten beter wat goed voor me was dan ik dat zelf zou weten . Gelukkig ben ik trouw gebleven aan mezelf en heb mezelf vanuit de duisternis naar het licht toegewerkt . Een lange weg met diepe donkere dalen maar absoluut de moeite waard .

   Hartelijke groet

 14. Hoi Mireille,
  Dit is een hele belangrijke ! Deze kan ook levens redden.
  In de Germaanse Geneeskunde wordt dit ook gezegd. De diagnose is dodelijker dan de ziekte zelf.
  Zo super bedankt hiervoor !!

  Voor wat betreft het noteren van wat tijdens een gesprek met een arts wordt gezegd : je mag ook vaak dit gesprek opnemen met je mobieltje. Minister Schippers heeft dit zelfs geadviseerd. Vooraf aankondigen bij de arts is altijd goed.

 15. ik had een hele lange reactie geplaatst en ik kon nergens vinden hoe ik hem kon verzenden,erg jammer

  • Hai Yvonne,
   Hè, wat vervelend! De tweede keer is het wel gelukt… Je was zeker de hele tekst kwijt. Mocht je nog de moed vinden om het opnieuw te typen… Er staat als het goed is een knop met daarop ‘Reactie plaatsen’. Hoop dat je het nog een keer wilt schrijven.
   Groetjes, Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.