Home » Artikelen » 4. Vrouwenkwaal: aanpassen, wegcijferen en jezelf klein houden

Reacties

4. Vrouwenkwaal: aanpassen, wegcijferen en jezelf klein houden — 58 reacties

 1. Onlangs hoorde ik een bijzondere zienswijze waarbij ik denk; het zal toch niet…. Het ging over het verband van borstkanker en vrouwen die ver boven hun eigen kunnen, wensen te zorgen en zichzelf zo weggeven ….. hoe beeldend …….

 2. Ik werd en word vaak de hemel in geprezen om wat ik kan, en gek genoeg weet ik dat ik het kan. Van binnen voel ik me echter piepklein en durf niet te leven. Intussen sluit ik me op in mijn kooi, veilig het deurtje dicht. Door het exposeren van mijn kunst via het internet probeer ik te laten zien wat er in mij leeft, maar echt leven in deze wereld lukt niet. Een ongelooflijk verdrietig en moeilijk leven is het; geen sociale contacten, geen familie, wél een hele lieve man. Ik wil die vrijheid pakken, het kooitje uit, maar mijn vleugels doen het niet meer. Alles lijkt wel gebroken te zijn in mij. Ik heb verschrikkelijke dingen meegemaakt. De reguliere zorg vindt het allemaal te complex. Ook voor hen ben ik té groot. Jarenlang om hulp gevraagd, maar alleen maar zieker geworden. Door de MIR-methode kom ik wat dichter bij mezelf en kan ik mezelf wat meer liefhebben en verzorgen; dat is een pleister op alle wonden. Ik kan alleen nog niet die wijde wereld in. Of dit ooit zal lukken. I hope so!

  • Beste Ingeborg,
   Dat valt niet mee, zo te lezen. Wel heel mooi dat je een uitlaatklep hebt in de kunst! Zou je je website hier willen neerzetten? Kunnen andere MIRrors er ook naar kijken. Wie weet wat daaruit voortvloeit. Ik hoop van harte dat de MIR-Methode je wat ondersteuning kan brengen en dat je de innerlijke moed gaat hervinden om wat meer naar buiten te komen.
   Sterkte!
   Groetjes, Mireille

 3. Ik doe nu een halve week de MIR-Methode, en gisteren voelde ik zo n woede in me, naar een lieve vriendin die altijd alles maar slikt en zo conflictmijdend is dat ik ineens vond dat ik het haar moest zeggen, ik zie hoe ze altijd iedereen loopt te pleasen en nu kon ik er ineens niet meer tegen, heb haar gebeld en het gezegd dat me dat al tijden irriteerde, ze laat zo met zich sollen een geeft nooit grenzen aan,, ook nu weer draaide ze erom heen en ik dacht o ja, ik moet het ook loslaten, ze is zo en verandert toch niet maar ik was toch blij dat ik het wel eens duidelijk heb gemaakt, zou het toch door de MIR-Methode komen dat ik dit zo ineens voelde?

  • Beste Anna,
   Het zou kunnen dat het door de MIR-Methode komt, maar het hoeft niet. Het kan zijn dat je het al heel lang zo voelde en nu heel sterk voelde dat je het haar wilde zeggen, uit liefde voor haar. Ik hoop dat ze je woorden heeft kunnen horen en er voor zichzelf verandering in aan kan brengen. Het zijn soms hele waardevolle momenten als iemand je op zo’n manier de waarheid zegt!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 4. Phoe wat een hoop herkenning! Ik moet nog heel erg veel loslaten ! Ik zie ook wel kleine stapjes vooruitgang door de MIR methode.Stel iets beter mijn grenzen bij de mensen die mij heel erg lief zijn (het meest moeilijke), zie in ieder geval dat ik chagerijnig wordt als ik me laat verplichten tot iets, probeer wat meer te stralen en tevreden te zijn met mijn uiterlijk en durf ook te zien wat ik goed kan. De methode werkt inderdaag op alle fronten. Na 2 maanden MIR was ik een poosje wat minder bezig met de methode. Kreeg o.a. de griep en longontsteking. Soms vergat ik het en soms maar 1x per dag. Ik laat wel de nieuwsbrief komen en nu wordt ik weer aangetrokken. Soms klik ik een link aan zoals nu en dan valt er weer veel op zijn plek.
  Mireille dankejewel!

  Hartelijke groet,
  Martine

 5. Hallo Mireille,
  Allereerst ben ik heel blij dat een leraar op mijn paadje mij attendeerde op de MIR methode, het zou echt iets voor mij zijn.Om wat ik nu wil duidelijk te krijgen.
  En ik lees steeds meer, probeer het elke dag te doen,want het werkt!
  Ik voel me sterker,rustiger,ik ben minder bezig met mijn vader en moeder,mijn weg wordt duidelijker. En nu lees ik over de schildklier, waar ik dus al een tijd voor behandeld word.Bij een natuurarts, want mijn huisarts is heel erg regulier, als je begrijpt wat ik bedoel.Ik ben benieuwd of de werking van mijn schildklier gaat veranderen door de MIR-Methode.Heb je daar ervaring mee?

 6. Hallo,

  Ik heb mij pas ingeschreven op je mail en zie wat er gebeurt.
  Ik krijg je bericht ivm bruggenbouwer. Ik herken dit zo goed maar ik zie het niet altijd positief. Ik cijfer mij teveel weg. Ik klik op de link naar vrouwenkwaaltjes en hier gaat het net over wegcijferen , jezelf niet ten volle waarderen,….. Ik herken mij hier ook zo duidelijk in. Ik ben sedert gisteren in ziekenverlof en ben aan rust toe. Ik heb inderdaad gisteren ‘bitsig’ gedaan tegen collega’s op het werk. Iets wat ik tot hiertoe nooit gedaan heb. Ik zit in een keurslijf waar ik uit wil. Ik was mij hiervan niet eerder zo sterk van bewust als vandaag. Ik ben 55 jaar en het wordt tijd dat ik mijn eigen leven opneem. Ik wil nu eventjes rust om mij te kunnen heroriënteren. Jouw berichten komen net op tijd ! Dit zal geen toeval zijn hé !:)
  Bedankt voor de info,

  Linda

 7. Hoi Mireille,
  Ik heb de MIR-methode inmiddels vijf weken gedaan. Ik voel een sterke aantrekkingskracht om er mee door te gaan. Bovenstaand stukje over ‘vrouwenkwaal’ is heel herkenbaar voor mij, behalve dan dat ik een man ben. Door het een vrouwenkwaal te noemen denk ik dat je heel veel mannen tekort doet.
  Ik heb erg veel moeite om mijn eigen talenten te zien. Op dit moment heb ik geen werk en ik merk dat ik me altijd maar gevoegd heb in het werk wat op mijn pad kwam. Ik heb geen zin om deze manier van werk hebben en krijgen zo voort te zetten, maar, ondanks alle coaching, etc, weet ik nog steeds niet wat ik wil. Door elke dag de MIR-methode te doen hoop ik dat mijn missie duidelijker wordt. Weet je, ik voel me zo hopeloos dommig dat ik niet eens weet wat IK nu eigenlijk wil. Vanaf mijn 25e levensjaar heb ik al bij tijd en wijle pijn in mijn onderrug. Ik ben nu (op een paar weken na) 50. Ook heb ik vanaf mijn jeugd last van acne.

  • Beste Dick,
   Ja, mooi dat je dat aanvult, want er zullen ongetwijfeld veel mannen zijn die zich hierin herkennen. Het is wel vooral iets voor vrouwen. Mannen gaan sneller op de bluftoer en ‘vermannen’ zichzelf, zoals jij al jaren in je werk hebt gedaan. Ben blij dat je nu je poot stijf houdt en alleen weer wilt werken wanneer het iets is dat echt bij jou past. Houd de volgende artikelen over de missies in de gaten, want ik vermoed dat er iets gaat komen, waarin je jezelf zult herkennen.
   Sterkte in de tussentijd!
   Groetjes, Mireille

  • Beste Dick,
   Allereerst al een compliment dat je zoekende bent naar wat jou doel is in het leven. Velen hobbelen maar door, maar jij gaat bewust op zoek en wil verandering hierin. Ik begrijp uit je verhaal dat je gevoelens van eigen waarde niet naar tevredenheid zijn. Daar zit hem inderdaad de knoop want je bent een heel bijzonder wezen die altijd geliefd wordt door een energie die in jezelf zit, maar dan moet je eerst je negatieve denken over jezelf aan de kant zetten. De stemmen in je hoofd die zeggen dat je dommig bent, WEG ER MEE! Door vanaf nu je doel na te gaan streven en erin te gaan geloven! Jij bent een van ons allen en je mag er zijn, maar draag dit bijzonder licht in jou uit naar anderen en er zullen wegen voor je open gaan. Laat je ogen weer stralen en intelligentie komt vanzelf in jou. Intelligentie van bewustzijn, je innerlijke kracht! Gebruik de MIR methode hierbij want dit geeft je positieve energie en je missie zal duidelijker gaan worden. Succes met je levenspad dat altijd met ups en downs zal gaan, maar weet dat er een spiegel voor je staat die je eigen gedrag weerspiegelt. Voel je je rot verander dan eerst jezelf en niet die ander is mijn wijze raad. Mirelle kan het vast nog beter verwoorden, maar ik zou je graag deze wijsheid die recht uit mijn ziel komt willen meegeven.

 8. Ik ben het bijna helemaal met je eens over de bruggenbouwers.
  Waarom zijn ze zo geliefd bij meeste mensen is dat ze niet bedreigend zijn voor anderen.
  Als ze veranderen en zogenaamd snibbig worden, veranderd dat geheel.
  En waarom zouden ze moeten veranderen?
  Alleen als ze zich zelf niet voldaan voelen, en dus niet echt van binnenuit bruggenbouwers zijn.
  Ik hoop dat ik het duidelijk heb gemaakt. Ieder mens is goed en waardevol.

 9. In privacy zonder mijn naam te vermelden (i.v.m. privacygevoelige informatie in dit stuk), schrijf ik graag mijn ervaring op met het doen van de MIR methode. Ik had na mijn chemotherapie veel last van opvliegers, dagelijks! Ik was nog jong en dan zit je niet op een rood gelaat en bezweet voorhoofd te wachten. Het was ook heel confronterend om op jonge leeftijd van de ene op de andere dag meteen na de 1 ste chemotherapie in de menopauze te belanden. Zelfs een hete drank drinken gaf meteen daarna een heftige opvlieger. Nu na 4 weken de MIR-Methode te hebben gedaan, waarbij ik het ook wel eens vergat, ben ik nu helemaal van mijn opvliegers afgeraakt! Ja u leest het goed van 3 jaar opvliegers nu helemaal vrij hiervan zelfs na het drinken van een hete kop koffie! Het werkt echt, zo ook de andere stappen! Tevens ruikt mijn urine in de ochtend nu ook minder sterk wat ook een overgangsklacht was, want dat had ik voorheen nooit gehad. Mireille bedankt dat je met jou methode in mijn leven bent gekomen en ik blijf ermee doorgaan. Bedankt voor je nieuwsbrief die ik altijd met veel bewondering lees en me goed doet!

 10. Hoi,
  Ik doe de MIR methode nu voor de tweede keer omdat ik merkte dat verbeteringen van de eerste keer weer verminderden. Ik had veel last van de mening van mijn broer en het loslaten van mijn zus die duidelijk meer afstand van de familie heeft genomen. Omdat ik veel geplaagd (of rustig gepest) werd door mijn broer en daarin nooit erkent werd door mijn ouders heb ik aan loskoppelen vader en moeder ook het loskoppelen van broers en zus toegevoegd. Ik merkte gister dat ik rustiger was in het contact met mijn broer dus ik hoop dat het helpt… heb je nog andere tips hiervoor?

  • Beste Julia,
   Nee, ik heb geen andere tips voor je, maar ben erg blij dat je je rustiger voelt! Ja, pesten binnen het gezin is nog een interessant onderwerp om eens aandacht aan te besteden!
   Groetjes, Mireille

 11. ik heb last van verzakkingen , eerst mijn baarmoeder en endeldarm , dat is meer dan 15 jaar geleden , en nu wacht ik weer voor een endeldarm operatie . steeds hartritme stornissen waar ik zo moe van wordt groetjes Katrien

 12. Sinds ik een half jaar geleden mijn schoondochter begeleid heb op het sterfbed heb ik behoorlijk last van mijn blaas. Ik weet dat ik royaal over mijn grenzen gegaan ben wat uren aan haar bed betreft.
  Kon het gewoon niet anders doen, Zo gauw als ik de verdrietige of wanhopige ogen zag van “bonus”zoon en zijn vrouw zette ik mijn eigen wensen aan de kant. We wilden zo graag haar een zo prettig mogelijk sterfbed geven… dat is ons ook goed gelukt.

  De laatste dag van haar leven was er ruzie aan haar bed en was ik niet bij machte dat te veranderen. Ik voelde in mijn blaas dat ze de strijd op gaf.. dat was zo in en intens heftig.. Nu ben ik nog niet van de Schrale blaas af. Uroloog zegt dat er niets aan te doen is.

  Ik had nog niet van deze methode gehoord en ben benieuwd wat en hoe ik hier iets mee kan. Graag zou ik advies hier over krijgen.

  warme groet F de J

  • Beste F.,
   Bekijk deze website en de video’s en je weet hoe je de MIR-Methode kunt doen. Vraag ook vooral de 6 weken begeleidingsmailtjes aan, zodat je steeds kleine beetjes informatie krijgt.
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

    • Opnieuw zit ik met een felle reactie van mn blaas en nu ook van de schede. Een behoorlijke pijn die maakt dat ik nu drie nachten nauwelijks geslapen heb. Ik heb de begeleidingsmail aangevraagd. In Juni is dat om een of andere reden niet goed gegaan.

     • Beste FdeJ,
      Ben je er al mee naar je huisarts geweest? Als het iets accuuts is, kan het ook zijn dat je je huisarts ernaar moet laten kijken. Als de begeleidingsmailtjes niet werken, even contact met ons opnemen! Let op! Als je je aanmeldt, krijg je een email toegestuurd. Daarin staat een link waar je op moet klikken. Zo weten wij dat jij het echt hebt aangevraagd en niet iemand anders. Pas als je op die link hebt geklikt, worden de mailtjes geactiveerd.
      Veel geluk!
      Mireille

  • Hoi J,

   Naast de Mir-methode zou je ook eens kunnen kijken of er een VoetreflexPlus therapeut bij je in de buurt woont.

 13. Hallo Mireille.

  Hoe ingenieus zit dat lichaam van ons toch in elkaar! Prachtig, maar soms ook lastig. Heb sinds mijn tiener jaren al last van onvrijwillige waterlading. Oefeningen voor gedaan, tabletten voor gehad, maar het hielp allemaal niet zo veel.
  Mijn angst is denk ik te overweldigend geweest. Nu woon ik alweer een aantal jaren in Denemarken waar dit probleem beter beheersbaar was, met alleen af en toe een ongelukje.
  Al zolang ik bezig ben met lichaamszelfhelingsterapie (body-sds)hebben de terapeuten het gehad over een probleem met mijn nieren, dat in verband staat met mijn psyche.
  Nadat ik in februari begonnen ben met de MIR-Methode is er tot voor die tijd nog meer veranderd en verbeterd(meer rust rond mijn vader en moeder, gestopt met roken en div. kleinere dingen), maar sinds een week of 1½ heb ik weer veel meer last van onvrijwillige waterlating. Er zijn al wel een aantal angsten verdwenen, maar betrap mezelf er op dat ik op rustige momenten wel nadenk over angst. Waarom ben ik bang om dingen te zeggen, bv. tegen mijn man, toch ook nog tegen mijn ouders, tegen andere visite die bij ons in huis komt. Ben nu ook nog eens flink verkouden, waarbij mijn stem het ook op geeft(Kan mij nauwelijks verstaanbaar maken). Dit is niet meer gebeurd, sinds ik een jaar of 11 / 12 was….(Rond de tijd dat waterlading een probleem werd?) Als dat toen al met elkaar te maken had, kan dat dan nu ook zo zijn, dus ben ik misschien wel op de goede weg? Ik ga hier in Denemarken rustig door met de MIR-methode en hoop dat mijn nieren gauw rust zullen vinden om op een normale manier hun werk weer te kunnen gaan doen! En dat ik dan op een rustige manier mijn stem maar weer mag laten horen!

  Hartelijk dank nogmaals voor een geweldige methode voor een ingenieus aparaat, het menselijk lichaam, met hart en ziel!!

  Hartelijke groeten Miranda

  • Beste Miranda,
   Ja, jouw conclusie klopt! De niermeridiaan kan volgens de Chinese geneeskunst verstoord raken door angsten, zelf existentiële angst. De blaasmeridiaan is nauw verwant aan de niermeridiaan. Is de blaasmeridiaan ook ‘van slag’, dan heeft dat meestal veel plassen, plas niet op kunnen houden, bedplassen tot gevolg. Dat je stem het begeeft, is voor mij een teken dat je die oude stukken nu aan het opruimen bent en dat je inderdaad langzaam maar zeker beter durft te zeggen wat je wilt zeggen. Het gaat je lukken en geef je lichaam rustig de tijd om het uit z’n systeem te werken, want het klinkt als een intense oude pijn.
   Heel veel geluk en vrijheid gewenst!
   Groetjes, Mireille Mettes
   P.S. De website is er ook in het Engels: http://www.mirmethod.com, want veel Denen spreken Engels, toch?

 14. Beste Mireille,
  Na twee weken eerst stap 5 en 7 te hebben gedaan, ben ik nu een week geleden begonnen met de 9 stappen. Wat ik opvallend vond, is dat ik al na de eerste dag volledig hees begon te worden. Mijn stem was veel minder krachtig, minder volume en ook lager. Nu is het minder, hoewel ik merk dat mijn stem tijdens het aaien ook weer zachter en lager wordt. Hou zou dit komen?
  Voor de rest bemerk ik -behalve wat hoofdpijn – nog weinig. Hoe dan ook, ik ben sterk overtuigd van deze methode en ga zeker langere tijd door, want er moet nog heel wat opgeruimd worden!
  Ik ben erg onder de indruk dat jij, in tegenstellingen tot Avatar, jij deze kennis gratis met de wereld deelt. Dat is nog eens waar altruïsme! Dank je wel; ik vind het bijzonder.

  • Beste Valerie,
   Dankjewel voor je hartelijke woorden! Dat je stem wat lager wordt, kan te maken hebben met het groeien van je zelfvertrouwen. Kijk maar of je dat herkent!
   Veel geluk!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 15. Beste Mireille,

  Je slaat telkens de nagels op hun kop. De MIR-Methode is het beste wat ik ben tegengekomen. Ik zou hier nog veel kunnen vertellen, maar het belangrijkste is dat de MIR-Methode me inderdaad van veel verlost heeft. De eerste dag voelde ik al een bevrijdend gevoel, een onbeschrijflijk goed gevoel. Ik prijs het iedereen aan, in mijn beroep kom ik ook veel mensen tegen met allerhande moeilijkheden.
  Heel veel dank voor je mooie brieven Mireille en om het te delen met iedereen.

  Martine

  • Beste Martine,
   Dankjewel voor je hartelijke woorden! Wat fantastisch dat het zo goed voor je voelt!
   Ik wens je heel veel goede gezondheid en dank voor alle mensen aan wie je de MIR-Methode doorspeelt!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 16. Reactie op Ineke,

  Hoi Ineke, ik vond het strelen ook niet prettig, vanaf het begin streel ik al over mijn blote buik, elke avond en morgen,
  Voelt stukken fijner aan.
  Misschien ook een optie voor jouw om eens te proberen?

  Groetjes Vabrum

 17. Beste MIreille,
  Sinds ruim vier weken pas ik de MIR methode toe. In het begin dacht ik enig effect te bespeuren, maar eigenlijk gebeurt er weinig merkbaars. Wat ik mij afvraag is of het feit dat ik het mijzelf strelen niet als aangenaam ervaar effect heeft op de werking van het proces. Ik ga gewoon door met de affirmaties, want ik zou heel graag het beloofde resultaat behalen.
  Graag hoor ik uw reactie.
  Met vriendelijke groet,
  Ineke

  • Beste Ineke,
   Het feit dat je het strelen onprettig vind, is voor mij een aanwijzing dat je een verstoring hebt op aangeraakt zijn. Meestal ben je dan niet, te weinig of onprettig aangeraakt in je jeugd. Zoek een manier van strelen die je wel goed kunt verdragen en ga daarmee werken. Langzaamaan wordt het zelf strelen makkelijker. En nee, dat je het strelen niet prettig vindt, heeft geen effect op de werking, maar geeft wel aan dat er veel werk te doen is in je diepste diepten. En dat kost tijd. Ik wens je veel geduld en goede moed!
   Veel geluk!
   Mireille Mettes

  • Hallo Ineke.

   Misschien vind je het ondertussen al aangenaam om jezelf te aaien, maar ik herkende dit gevoel. Dat had ik ook in het begin. Ik kon de eerste paar weken alleen de MIR affirmaties opzeggen als ik mijn beide armen, handen en hoofd afwisselend streelde. Langzaam ben ik het strelen terug gaan brengen naar een hand. Nu gaat het prima. Had al wel zeer gauw werking van de MIR-methode.

 18. Dit ben ik. Alleen mijn inziens niet zozeer veroorzaakt door mn moeder als wel door mn ex. Ik werd gewezen op wat ik wel en niet kon doen als vrouw. En later ook als moeder. Wat kon ik wel zeggen en niet. De angst voor ruzie werd zo groot dat ik inderdaad mn mening voor me hield. Meeging in wat hij vond. Als ik mijn eigen mening gaf was dat een directe aanval naar hem in zijn ogen. Ik ging zelfs nadenken over wat ik thuis kon vertellen wat er dagelijks op mn werk gebeurde. En wat ik dan vertelde daarover ging ik me voorbereiden welke vragen ik erop zou krijgen en wat ik dan daarop zou antwoorden zonder bonje te krijgen. Ik ben nog steeds niet “los” van hem maar ik werk eraan. M.

  • Beste M.,
   Dankjewel dat je wilde vertellen wat er jou gebeurde. Ik kan me goed voorstellen dat het je de nodige energie en kracht kost om helemaal los te komen en om helemaal weer jouw eigen mening te durven geven. Ik hoop dat de MIR-Methode je er veel steun bij kan geven!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille Mettes

 19. Ik voel na 6 weken MIR-Methode een enorme drang om weg te gaan van het huis waar ik nog woon met mijn ex.
  Die drang barst bijna uit zijn voegen. Ik weet alleen niet hoe ik het moet doen. Sinds ik de MIR-Methode doe heb ik alle kwalen weer teruggekregen en bijna doorlopen.
  Keelpijn 14 dagen, extreme vermoeidheid, uitslag onderaan mijn rug. Op dit moment heb ik last van hartkloppingen en overslaan, buiten adem nu ik weer met conditietraining ben gestart.Hetzelfde ook vroeger gehad, hoop alleen dat ik geen echte hartklachten heb. Vaginale klachten ook op dit moment en iets met urinewegen.
  Gaat dat ook allemaal over Mireille?
  Ik wacht het af 14 dagen en hoop dat het dan beter gaat.
  Voorlopig ga ik door, sowieso 4 maanden.
  groet Aartje

 20. Beste Mireille,

  ik ben nu al 11 dagen bezig met de MIR methode. Ik heb zelf nooit bij stil gestaan dat schildklier problemen iets met mijn moeder te maken hebben. Ik heb ziekte van Hashimoto, waardoor ik trage schildklier functie heb. Ik vind dit een fijne informatie.

  Liefs

 21. Hoi !

  Via via jouw MIR aanbevolen gekregen om het stoppen met roken aan te kunnen gaan 😉
  Maar ivm.vrouwenkwalen; ik had vorig jaar pad2 bij mijn uitstrijkje,behandeld ( baarmoederschraping gehad 🙁 )en dit jaar was het uitstrijkje goed.Maar sindsdien erg veel afscheiding !

  Ook ik herken veel van het bovenstaande,fijn is dat ,ik doe er mijn voordeel mee.

  Dankbare groetjes,
  Pascale

 22. Helaas heb ik ook nog steeds Blaasproblemen sinds een week of 3, nooit gehad!
  Bij het laatste beetje als ik uit plas, krijg ik erge plasdrang-gevoel!
  Zou dat door de MIR-Methode komen, dat ik alle gifstoffen eruit plas? Ik heb het laten onderzoeken op blaasontsteking, maar dat was niet aanwezig, urine was helder, wel zaten er veel witte eicellen in de urine!

  De MIR-Methode heeft me al zo veel goed gedaan, dat ik er maar vanuit ga, dat die mijn blaas ook reinigt!

  Bedankt voor de aanreiking van deze geweldige MIR-Methode!
  Liefs Vabrum

  • Even terug komen op mijn verhaal hier boven!
   Ik zit de stappen hier nog eens door te lezen, en ineens valt mij wat op bij: Stap 4 Meridianen zuiveren.
   Wanneer de Blaas-meridiaan geblokkeerd is,(leven we met onzekerheid en kunnen we moeilijker beslissingen nemen. Veel vrouwen hebben daardoor kwalen die te maken hebben met plassen of de blaas)
   Dit klopt als een bus bij mij!
   En het vreemde is wat ik opmerk deze zin: (de blaas-meridiaan begint in je hoofd, waar je wenkbrauwen beginnen (bij neus).)
   Laat ik toch al een hele poos druk pijn hebben achter de wenk-brouwen, aan beide kanten, en dan in het midden vanaf mijn neus, als ik die huid vastpak is het ook erg gevoelig!
   Dus er is toch een verband, dat samen hangt met mijn blaas,wat ook gevoelig is bij het plassen!
   Echt fijn om te weten dat het met stap 4 van de MIR-Methode heeft te maken!
   Dat is voor mij een bevestiging dat de MIR dus goed aanslaat!

   Fijn om telezen, bedankt ervoor, Gr, Vabrum

 23. Hai Mireille,
  ik ben helemaal onder de indruk van het verhaal van Brigitte …..ik heb zelf ook heel weinig liefde gekend in mijn jeugd en heel erg onder druk geleefd. Een hele lieve man gehuwd en een kindje gekregen…dat was de mooiste tijd in mijn leven…mijn mannetje is gestorven na een lang ziekbed…mis hem nog iedere dag…mijn dochter staat op eigen benen. Ik ben nu weer een heel gelukkig mens maar merk met de MIR-Methode dat er heel veel los komt…lichamelijk en geestelijk…vind ik niet erg…laat maar komen. Ik doe de MIR-Methode ook voor mijn dochter op afstand…zij zit helemaal vast en komt er niet uit…ze kan op dit moment ook geen hulp zoeken omdat ze dat niet durft…ze kan de dood van haar vader niet verwerken en ik denk omdat zij heel gevoelig is, heel veel van mij overneemt…dus stap 3 is voor haar zeker van groot belang! Ze weet niet dat ik de MIR-Methode doe voor haar…maar ik wil haar zo graag helpen…zou dit voor haar kunnen helpen?
  Heel erg bedankt voor je support …ik ben zo ontzettend blij met de MIR!
  Lieve groet

  • Hai Nadine,

   De MIR-Methode is een zelfhelingsmethode; dat je het voor je dochter wilt doen is heel begrijpelijk, maar echt niet verstandig, zeker als zij niet eens op de hoogte is….
   Zij kan in meerdere of mindere mate reacties krijgen en denken dat er iets ernstigs aan de hand is; daarbij is het ook een bewuste keuze om aan jezelf te gaan werken – en deze keuze heeft zij niet zelf gemaakt.
   Mijn advies is om het haar voor te leggen en te vragen of zij het ook zou willen doen – je zou het misschien ook samen met haar kunnen doen?
   Het moeiljkste van moeder zijn, is dat je je kinderen te zijner tijd los moet laten en je tot het besef komt dat je de dingen niet meer voor hen kunt regelen en oplossen. Heb vertrouwen in de opvoeding die ze gekregen heeft!
   Voor jou is het goed om als extra stap, voorafgaand aan de 9 stappen, steeds 3x te aaien op “[naam van je dochter] loskoppelen”.
   Ik wens dat jullie beiden je weg hierin vinden en je eigen Prachtige, Krachtige Zelf weer mogen worden!
   Warme groet, namens Mireille Mettes

   Marja Kikstra

   MIR-Methode begeleider in Enschede
   http://www.erevna.nl

 24. Hallo Mireille,
  De MIRmethode heb ik een jaar geleden of zo eens gedaan maar toen weinig effect (volgens mij – misschien niet consequent genoeg). Nu weer opgepakt en deze verhalen helpen zeker consequenter te zijn. Enne..ik kan af en toe al beetje kribbig zijn hoor 😉 warme groet Sonja

  • Ha Sonja,
   Kribbig zijn is een goed teken, he! Je gaat je grenzen meer voelen. Je gaat beter reageren wanneer iets je niet aanstaat. Dat kan kribbig overkomen wanneer je dat voorheen nog niet deed.
   Veel succes!
   Mireille Mettes

 25. Hallo Mireille,
  Heel waardevol onderwerp! Ik kom het ook maar al te vaak tegen en adviseer jouw methode dan naast wat ik zelf aanbied. Ik ben er i.i.g. heel enthousiast over en heb er zelf goeie ervaring mee! Ik zou niet eens uit kunnen leggen wat er gebeurt maar dát er iets ten goede verandert heb ik ervaren. Super! Heb jouw link ook op m’n site geplaatst.
  Dankjewell!
  Hetty

 26. Beste Mireille,
  Fijn dat je hier aandacht aan besteed. In mijn boek Midlife Yoga schrijf ik hierover. Oestrogeen maakt dienstbaar. Het is heel natuurlijk als vrouwen zich aanpassen, vooral tijdens de eerste twee weken van de cyclus wanneer de oestrogeenproductie dominant is met een toppunt tijdens de ovulatie. Dit oergevoel is bedoeld om gezinnen bij elkaar te houden. Tijdens de overgang, als de oestrogeenproductie sterk terugloopt, krijgen vrouwen er genoeg van om dienstbaar te zijn. Zijzelf en haar omgeving blijven echter het oude gedrag verwachten omdat zij daarop zijn geprogrammeerd. Mijn ervaring is dat vrouwen het een opluchting vinden om dit te weten zodat ze hun gevoel kunnen volgen.
  Hartelijke groet,
  Mieke de Bock.

  • Interessant! Als ik dit zo lees denk ik, laten we vooral ook niet vergeten dat er ook hele goede kanten aan zitten om over een aanpassingsvermogen te beschikken! Jezelf wegcijferen gaat natuurlijk te ver, maar aan de andere kant is het aan ons aanpassingsvermogen te danken dat we kunnen overleven en samenleven. Dus mits op een goede manier ‘aangewend’ is het ook een hele mooie eigenschap 🙂

   • Hai Anna,

    Ik kan niet anders dan het met je eens zijn. Misschien noemen we het dan eigenlijk ‘samenwerken’ en ‘het groepsbelang voor je eigenbelang zetten’. Dat kunnen vrouwen denk ik heel erg goed.

    Dankjewel voor de aanvulling!
    Groetjes, Mireille Mettes

 27. Beste Mireille.
  Heb 65 jaar onder moeders vleugels gezeten, maar krijg nu de na wenen alles komt nu naar boven van vroeger omdat nu mijn moeder is overleden voor n paar jaar terug. heb nooit van mij zelf gehouden weet nog niet wat het is. er wordt nu wel over gepraat maar ken wel liefde aan iemand geven, ze vinden me allemaal n lieve vrouw en op gewekt door mijn beperking. maar ik cijfer me altijd weg.

 28. Wat mij aangereikt werd in een therapiesessie heeft mij goed geholpen. Ik heb – denkbeeldig – de navelstreng tussen mijn moeder en mij doorgeknipt. Ik was de dertig al gepasserd maar zat verstrikt in onze moeder-dochter relatie en nu heb ik geleerd sneller en duidelijker aan te geven wat ik wel en niet prettig vind. Door niet meer op te kroppen, ben ik ook minder explosief op het moment dat er iets is wat mij niet aanstaat. We hebben nu een hele fijne band en zij is ook in staat om meer rekening met mij te houden.

 29. Ja Mireille, wat bekénd dit alles! Ik woon dus in Frankrijk en het leven is totaal anders. De mens is veel ongevoeliger en harder. Heb tot nu alleen voor mijn zoons en man geleefd en nu zijn ze 2 maanden het huis uit met vriendin en ik herleef. Eindelijk tijd voor mezelf geen sloof en dienstmeid, heerlijk. Ik kom los en ben ontzettend blij jouw site te hebben gevonden!!

 30. Beste Mireille,

  Dit verhaal is zeer herkenbaar en heeft er vaak toe geleid dat ik dingen deed die ik niet wilde en niet normaal kon zeggen dat ik iets niet wilde. Ik word dan altijd boos en sla door. Durf die mensen dan niet meer onder ogen te komen. Het gaat nu wel beter

  Groet A

  • Ha A.,

   Ja, dat is de grootste kunst van het leven, om weer vrijheid onze mening te kunnen geven, zonder de onnodige emoties die we er vaak bij hebben. Ik hoop van harte dat de MIR-Methode je wat opluchting kan geven!

   Veel geluk!
   Mireille

 31. vanaf mijn tienertijd heb ik problemen met aankomen.ik ben nu 46 heb 6 kinderen en nog steeds maatje 34 wat ik vreselijk vind.als ik voor de spiegel sta kan ik wel janken.ik eet 3 x per dag ben al bij een dieet tiste geweest de dokter enz.nu heb ik last in mijn zij,de dokter dacht mijn lever,als ik soms buk schiet er iets tussen mijn ribben maar vooral als ik mij druk maak.mijn beide ouders hadden altijd kritiek.ik voelde al vanaf klein de haat van mijn moeder na mij toe,en voor mijn vader was ik ook nooit goed.hierdoor ging ik van vwo niveau naar huishoudschool.voel mij vaak alleen.veel migraine,sinds 3 jaar en rugklachten.zal dit misschien iets voor mij zijn?ik weet wel toen ik 14 was mijn vader aan tafel met gasten zo uitviel tegen mij en ik begreep niet waarom dat mn keel voelde alsof ie dicht zat en ik geen hap meer kon nemen.met mijn ouders heb ik al vanaf mijn 23ste geen kontakt meer,heb t nog wel geprobeerd.
  groetjes brigitte

  • Beste Brigitte,

   Het klinkt inderdaad alsof de MIR-Methode iets voor je zou kunnen zijn. Ik zou zeggen: probeer het gewoon 4 weken uit. Wat je beschrijft over gebeurtenissen zou inderdaad de oorzaak kunnen zijn. Zo ‘simpel’ kunnen de dingen in het leven lopen en zoveel negatief effect hebben op mensen.

   Ik hoop dat je de MIR-Methode een kans geeft en als je twijfelt, kun je altijd nog naar een MIR-Methode begeleider die met jou op detail kan kijken waar precies de angels zitten.

   Veel geluk en veel succes!
   Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!