Home » Artikelen » 32. Veertig manieren waaraan je kunt zien dat je van jezelf houdt

Reacties

32. Veertig manieren waaraan je kunt zien dat je van jezelf houdt — 117 reacties

 1. Hey Mireille
  Ik bedacht me vandaag iets, en nu ik het artikel lees, merk ik dat het samen kan hangen. Ik loop sinds een aantal weken, met het programma start to run. Ik bedacht me vandaag dat mijn schaamte verdwenen is, om in de buitelucht en voor het oog van anderen te sporten. Eerdere looppogingen jaren geleden) deed ik voorheen ver van huis, op plaatsen waar ik amper mensen zou tegenkomen en nog steeds met een schaamtegevoel, schuld en te felle inwendige kritiek naar mezelf toe. Vandaag kan ik gewoon op de dijk lopen, waar ik mogelijks veel mensen tegenkom, durf ik ongeschminkt mijn bril opzetten, hoewel ik dat lelijk vind. Ik heb geen negatief oordeel meer over mezelf, en ik trek mij een mogelijks oordeel van anderen niet meer aan. Ik ben nu zo trots op mijn sportprestatie, dat het mij bevrijdt. Houden van jezelf is ook beter in je vel zitten, jezelf positief kunnen bekrachtigen en hier trots over zijn. 🙂

  • Beste Tine,
   Wat heerlijk om te lezen! Ben zo blij voor je! En zo fijn dat je je inwendige kritiek hebt kunnen loslaten! Dat velen je maar mogen volgen!
   Groetjes, Mireille

 2. zelden zulke kolder gelezen. vooral 30, 33 etc. er is echt wel een stuk intelligentere lijst te maken om te weten of je van jezelf houdt.overigens is die lijst dan maar heel kort.

 3. Lieve Mireille,

  Ook ik ervaar* wel degelijk dat ik aanzienlijk meer liefde voor mezelf heb gekregen!
  Dat is een GODS-geschenk aangezien ik altijd mild, warm zacht was voor en naar anderen terwijl ik voor mezelf de lat altijd hoog legde.
  Discipline hebben, mezelf uitdagen, streberig en veeleisend zijn “waren” mijn dagelijkse triggers.
  Ik heb vriendschappen die me meer energie kostte dan ze opbrachten losgelaten.
  Zo heb ik ook een clubje losgelaten, waar ik bij nader inzien, niet bij wilde horen…
  (Claudia De Breij – Mag Ik Dan Bij Jou?)
  Ik wordt steeds authentieker en kom thuis in mijn eigen geest, ziel, hart en lichaam.
  Het lijkt alsof ik neerdaal naar mijn oorspronkelijke blauwdruk.
  Dat bevrijdt me enorm!
  Gouden tip: bekijk op You tube: Ik Hou Van Mij met video – Harrie Jekkers

  Ben je zeer dankbaar Mireille: omdat de uitwerking van de MIR methode het keerpunt in mijn leven / relatie is geweest!

  * 6 maanden actief met 2 x daags MIR-en

  • Beste Aniet,
   Gefeliciteerd met jezelf terug vinden! Wat een stappen heb je gemaakt, enorm! Ben heel blij voor je met al je moed en de herwonnen liefde voor jezelf!
   Groetjes, Mireille

 4. Dag Mireille,
  Ik eet nog steeds te veel.
  Vooral als er veel mensen eten en ik erbij zit.
  Eet dan alles wat los en vast zit.
  Tot ik er misselijk van word.
  MAAR: HOERA!
  Ik word er nu misselijk van.
  Dit is een enorme vooruitgang.

  Tot nu toe werd ik depressief als ik zo veel at.
  Nu zie ik dat het door mijn onzekere jeugd komt.
  Nooit zeker weten of er wel een volgende maaltijd zou komen en vaak dagenlang niets te eten krijgen.
  Ik zie het misselijk worden als een enorme vooruitgang.
  Eindelijk begin ik in mijn lijf beter te voelen wat wel en niet goed voor mij is!
  Doe nu al een lange tijd trouw de MIR-methode.
  Ben er erg blij mee, omdat het zo’n eenvoudige methode is die ik overal in een paar minuten kan doen.
  Ik ben je er dankbaar voor.

  • Beste Lidwina,
   Wat fantastisch dat je beter kunt waarnemen wat je lichaam aangeeft, super! Ja, die misselijkheid is een duidelijk teken. En hoe scherp zie je het nu: dat de angst voor tekort aan eten je er onbewust toe dwingt om teveel te eten. Zo begrijpelijk! Ik wens je toe dat het langzaam maar zeker steeds meer afneemt en je prachtig naar je lichaam kunt luisteren.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 5. dag Mireille,

  waar ik mijn vraag dien te plaatsen, ik weet het niet zo goed
  reeds een jaar thuis met bijnieruitputting, ik doe de MIR-Methode reeds van augustus vorig jaar
  momenteel voel ik me slechter dan slecht, heel veel pijn, slaap niet meer, depressief, ben zieker dan in het begin dat ik thuis was
  kan dit door de MIR-Methode zijn ?
  nam mijn ganse leven anti depressiva, en nu een jaar niet meer, heb positieve momenten gehad, de MIR-Methode ervaren, en nu zit ik in zak en as
  ik geraak er niet meer bovenop
  wat dien ik te doen

 6. Op mijn spiegel zit al heel veel jaren een stickertje geplakt met de tekst van
  Byron Katie:
  “Wil je de liefde van je leven ontmoeten? Kijk in de spiegel “.
  Dat bepaalt me heel direct bij de noodzaak van mezelf te houden.
  En als ik om mezelf hardop lach omdat ik iets “doms” doe, ervaar ik ook dat ik van mezelf houd.

 7. Oh, oh lieve ( ik kan niet hallo of beste schrijven ) Mireille,

  Wat een veranderingen in nu bijna een week tijd.

  Ik ben je zo ontzettend dankbaar……

  Ik wil hier eigenlijk geen woorden aan geven.

  Ik ben nu 45 jaar.

  Een heel vervelend verleden, psychoses, depressies,

  zware trauma’s.

  In 2011 las ik het boek van Antoine van Staveren,

  Bewust-er-zijn met hooggevoeligheid.

  Dát is er met me aan de hand, dit gaat écht over mij !

  Wat een prachtige eigenschap heb ik meegekregen.

  Toch bleef ik zoeken……

  Ik had niet de financiële middelen om alternatieve hulp te vinden.

  Wel het geluk een hele fijne spver te ontmoeten.

  En nu kom jij met je MIR methode, en alle artikelen die recht naar mijn hart gaan.

  Ik wrijf over mijn vingers even, symbolisch hé ?

  Dank vanuit heel mijn hart Mireille, ook namens de mensen die misschien

  niet kunnen schrijven.

  Ik ervaar jou als een engel voor mij, een liefdevolle , mooie engel.

  Wees zuinig op jezelf, zodat je je prachtige werk nog lang kunt voortzetten.

  Warme en liefdevolle groet,

  Mara.

  • Dankjewel lieve Mara,
   Dat het je veel goeds mag brengen! En ja, zuinig op mezelf zijn, is eigenlijk het belangrijkste! En het geldt meteen voor iedereen!
   Veel liefs,
   Mireille

   • Goeiemorgen lieve Mireille,

    Hoe het allemaal precies werkt weet ik niet.

    Maar ik voel jou kracht “gewoon” bij me.

    Het lichaam laat me dingen weten, eerder een reden voor paniek.

    Ik word psychotisch……en dit werd ik ook vaker.

    Alles heeft zo horen te zijn.

    Alle mensen die op mijn pad zijn gekomen.

    Hoeveel pijn en verdriet ik er ook vaak om heb gehad,

    ze hoorden bij mijn pad.

    En nu lieve Mireille, durf ik gaan te vertrouwen op mijn hart.

    Alleen nog mensen écht in mijn leven,die in mijn leven, bij mijn pad horen.

    Alles begint bij mezelf…..

    Ik lag net op de bank, kon niks, verlamd door gebeurtenissen,

    waar ikzelf ook mijn aandeel in zie.

    Maar die anderen…..

    Fleetwood Mac opgezet, met you can go your own way ! !

    En dan Ben ik er weer.

    Mooie dag, en een inspirator ben je helemaal voor mij !

    Warme groet,

    Mara.

    • Beste Mara,
     Fijn dat je je zo gesteund voelt! En muziek is blijkbaar een sterke motor voor je! Vaak aanzetten!
     Veel geluk!
     Groetjes, Mireille

     • Goeiemorgen Mireille,

      Na twee weken stap 5 en stap 7 te hebben gedaan, vandaag alle 9 stappen !
      Ik heb in deze twee weken wel vaker naar je instructie video gekeken én geluisterd.
      Volgens mij, heeft dit ook al een héle positieve werking op mij gehad.
      Ik ervaar meer rust, en zoals ik bedoeld ben, zal ook uitkomen, is al aan het uitkomen.
      Voor Donderdag kan ik bij een MIR methode begeleidster terecht.
      Gewoon in mijn kleine dorpje, geweldig ! !

      Vol vertrouwen en met plezier volg ik mijn pad verder,
      en dit wens ik ieder dit dit leest, veel geluk !

      Warme groet,

      Mara

 8. Ik heb aan mezelf gewerkt . En grondig. Het leven heeft me rake klappen uitgedeeld de laaste 4 jaren. Ik kon er niets aan doen, soms is het leven hard. maar ik lag kompleet overhoop, onverwerkte blessures komen ongevraagd naar boven. Een diepgaande reis in mijn binnenste hielp me weer op een realistisch en gezonde wijze mijn leven op te bouwen. Het gaat nu goed met me. Niet perfect maar 100 keer beter dan kort geleden. De laatste ‘restjes’ doe ik met de MIR methode, verrassend eenvoudig methode. En toch maakt het nog best veel los. Vandaag had ik een slechte dag, veel woede kwam naar boven. ik lees deze tekst en ik zie alweer in ( ik wil dat nog wel eens vergeten) hoe veel ik eigenlijk toch van mezelf hou. Anders had ik dit nooit gedaan. Ik wil beter en sterker worden; Ik ga voor vooruitgang; Ik ga voor het leven. Ik hou van mezelf. Bij deze gedachte wordt mijn hart warm en voel ik dankbaarheid en vrede diep van binnen.

 9. Ik ga er vaker lekker alleen op uit en geniet ervan. Doordat mijn partner zowel lichamelijk als psychisch veel problemen heeft, deed ik dat tot een tijdje terug nooit omdat ik het zo zielig voor hem vond. Daardoor leefde ikzelf amper meer en miste vele leuke activiteiten van mijn dochter en kleinkinderen. Tot ik besefte dat ik mijzelf die beperking oplegde en ik heb toen het roer omgegooid. Laatst naar de kapper geweest en op weg naar huis een loempia gekocht en genoten. Ik dacht: wat is het fijn om samen met mij te zijn! Ik kies steds meer voor wat ik wil en prettig vind en doe zo min mogelijk waar ik geen zin in heb. Door de MIR-Methode is mijn denkwijze veranderd. Ik doe meer recht aan mezelf en weiger me uit balans te laten brengen door of voor een ander.

 10. Bedenk dat alle mensen er mogen zijn, ook mensen die jou niet liggen. Je kan mensen niet vormen naar jouw ideaalbeeld en dat hoeft ook helemaal niet. Roddel niet, laat iedereen in zijn waarde en ga mensen hooguit uit de weg als je er echt niet mee overweg kan.

 11. Iemand vraagt wat ik wens, omdat ik met een chronische ziekte thuis zit en niet kan werken. Ik ben verbaasd over de vraag en concludeer dat alles is zoals het nu moet zijn, in ontwikkeling en met ruimte voor mijzelf en aandacht voor mooie momenten en gebeurtenissen.

 12. Beste Mireille,
  dank voor al deze tips.
  Ik vraag me af waarom tip 40 erbij staat.
  Ik krijg geregeld geld van mijn ouders. Waarom zou ik hier nee op moeten zeggen? Als ik het nu niet accepteer komt het na hun dood mij en mijn zus toe.
  groeten Ellen

  • Beste Ellen,
   Wat grappig! Ik las het terug en begreep het ook niet. Het ging erom dat iemand je vraagt om geld aan je te lenen! Dus net andersom dan hoe het op je over kwam. Ik heb tip 40 nu anders verwoord, zodat er geen verwarring meer is.
   Veel geluk met het geld dat je mag ontvangen!
   Mireille Mettes

   • Dank je voor je reactie! je komt soms op het juiste moment met het juiste mailtje. Van de week ontving het mailtje dat je huilbuien kon hebben en die er mogen zijn. Net op een dag dat de tranen bij mij bleven lopen! Niet fijn maar t stroomt wel!

 13. Ik heb een verwarrend weekend achter de rug.Met de MIR-Methode kom ik opnieuw in mijn kracht, maar deze is soms wat te sterk, denk ik dan.
  Ik heb me fel kwaad gemaakt tegen mijn vader en schoonbroer, die beiden zeer autoritair zijn. (tijdens een feestje voor mijn moeder haar verjaardag). Het gevolg is dat bijna de ganse familie tegen mij gekeerd is. En toch heb ik geen slecht gevoel en kan ik mij nog niet excuseren. Wat betekent dit voor mij? Kan dit door de MIR-Methode komen?

 14. Ik luister naar de negatieve uitlatingen van iemand over mensen, en denk dan verbaasd over mijzelf; “Goh, ik ben nu veel minder negatief in mijn denken over mensen dan 4 maanden geleden.

 15. in een gesprek lukt het me vaker de ander te zien in wat hij of zij vertelt en ik zie daardoor ook wat ik op dat moment aan het leren ben. Dankbaar ben ik dan . Ik hoor dan ook achter de woorden en dat creert rust. Dan is het ook gemakkelijk een antwoord te geven, integer. Gevuld voel ik me dan.
  Maar soms lukt dat ook niet. en vroeger was ik dan kwaad op mezelf hiervoor.Nu minder. Eerst wel teleurgesteld. Maar dan open ik ook mijn hart hiervoor en weet.. zonder te beschuldigen. Ik ervaar.
  Zo is het leven liefdevol en uitdagend. toch mooi en leren blijft ,alle dagen, hetzelfde soms en toch weer anders. Nee zeggen tegen alles wat me eruit dreigt te sleuren, herkennend…

 16. Schrijf aan het eind van iedere dag in een speciaal boekje een paar positieve, mooie, lieve, of fijne dingen op van die dag. Op moeilijke dagen moet ik soms even ‘zoeken’ maar er is altijd iets te vinden!
  En terugbladeren in dit boekje is na verloop van tijd zo fijn, het laat je heel concreet zien hoeveel er is om dankbaar voor te zijn in je dagelijks leven.

  • Mooie tip, Annemarie! Ik zal ‘s een boekje naast mijn bed gaan leggen.
   Groetjes, Mireille

  • Er zijn al heel wat zaken die ik zo gewoon doe omdat ik zo opgegroeid ben en door de yoga accademie ook zulke opleiding kreeg.Uiteraard verliest men soms is zulke dingen uit het oog.
   Beste groetjes, vic

 17. leef in het NU, niet in het verleden en morgen, geniet van de dingen die je op dit moment doet. NU fiets ik hier en geniet ervan,

 18. “Een vriendelijke lach,
  is wat ieder graag mag.
  Een vriendelijk woord,
  is wat ieder graag hoort,
  Maar een vriendelijke daad
  is het meeste waard!”

  Dit versje stond in mijn poëziealbum en van jongsaf aan gaf/geef ik (52) hier best vaak gehoor aan maar ik besef nu dat dit versje óók voor mezelf geldt..

  Dank je Mireille voor de MIR-methode en alle ‘levenslessen’.
  Stukje bij beetje knap ik ervan op!

 19. zonder voldoende inkomen (ontslag) is het soms moeilijk niet in de stress te raken positief te blijven (geld is energie) je moet toch echt wel genoeg hebben. ( er vallen veel tips af/werk/auto.
  -Wandelen en de natuur blijven gratis.
  -Ook mijn creatieve dingen probeer ik op te pakken.
  (iets doen of kopen is er gewoon even niet bij)
  -Doe vrijwilligerswerk om onder de mensen te blijven
  rust reinheid en regelmaat
  Eigen waarde – mijn missie? – als alle materiële zaken wegvallen.Was ook gewend mijn goede gevoel te kopen ,auto,sauna ,kleding,enz enz
  – ik ben dankbaar elke dag gezond weer op te staan
  de MIR methode geeft nu wel wat emotionele rust.
  Mijn vaste lasten kom ik niet onderuit.
  dit staat het houden van wel eens in de weg. Blijf optimistisch groet sietske

  • Sietse,

   Mooi gezegd! Gelukkig is de natuur gratis, wat je zegt! Ben blij dat de MIR-Methode je in deze moeilijke periode kan steunen!

   Sterkte en liefs!
   Mireille

 20. Aanvaard ook dat er moeilijke stukken op onze weg komen.Probeer ze te accepteren en er iets positiefs uit te halen.

 21. Als ik blij ben, voel ik bewust al mijn cellen in mijn lijf. Hoe blij voelt dan heel mijn lichaam. Het lijkt wel of mijn cellen dansen.

  Als ik ergens tegenaan stoot of iets laat vallen, zeg ik sorry. Was onbedoeld.

  Als de auto weer start zeg ik: “Vriendje dank je wel.”

 22. ik probeer te stoppen met “trekken aan een dood paard” zonder me daarover schuldig te voelen in de wetenschap dat ik er wel voor de ander ben en concreet zal gaan helpen als de ander daar ook echt voor open staat. Anders voel ik me net zo’n spons die wordt uitgeknepen zonder dat het mij energie geeft.

  • Inderdaad Miriam. Ik ben ook bezig met het beëindigen van z.g. vriendschappen, die me alleen maar energie kosten en verder niets opleveren. Dat voelt uiteindelijk als een bevrijding en lastenverlichting.

 23. Je bent al wat ouder aan het worden en wordt geconfronteerd met kleine en grote kwaaltjes. Ze beperken je in ruime mate in je doen en laten. Ik hou veel van muziek en lees heel graag, maar waar is de helpende hand die ik soms nodig heb. Goede voornemens heb ik, ik bel eens rond, je gedraagt je hoffelijk en toch datgene waar ik naar verlang komt niet.Mezelf complimentjes geven is akelig.

 24. Alles is zo breed en voor iedereen verschillend te ervaren. Het lijkt mij mooi als je je patronen gaat doorzien, voor mij is dat hét moment waarop mijn creativiteit stokt; als ik iets voor de eerste of tweede keer doe en het niet écht goed voelt. Dan heb ik de keus en de kans om mezelf op een andere manier te bekijken, in alle rust.

 25. Mireille ,ik heb het heel positief ervaren de lezing van gisteren. Het bevestigt mij zeer dat het werkt. Intussen ben ik ruim 2 weken begonnen met de MIR methode al mijn klachten zijn natuurlijk niet verdwenen, maar toch begin ik te merken dat er iets aan het veranderen is. Het enthousiasme van jou is fantastisch om te zien.
  Ik blijf je natuurlijk volgen.
  Veel dank ook aan Ans v d Palen en de anderen.
  Lieve groet met alle succes voor ieder die hier mee aan de slag gaat.
  Dank, Marie-Anne

 26. als ik me eens in de put voel of teleurgesteld over mezelf, dan stop ik de draaimolen en stuur daar een liefdevolle glimlach naartoe,alsof ik dat stukje zelf omhels. Dan verdwijnt de spanning of het ongelukkig zijn en kan ik het loslaten , de draaimolen stoppen, en soms daar toe ook weten wat er werkelijk gaande was; Dan vergeef ik het ook mezelf en en zijn er de juiste woorden om het eventueel te communiceren indien nodig, omdat de energie dan rustig is en helder. Oprecht;.

 27. Ik geniet als ik moet schaterlachen en besef wat het met mij en de omgeving doet.
  Ik mag van mezelf ook lekker niets doen.
  Ik ben gezegend met een fantastische gezondheid.
  Mireille, ik ben dankbaar dat er mensen zijn zoals jij en geeft mij een speciaal gevoel.

  • Ja, mogen ontvangen en daardoor tegelijkertijd geven. Elkaar ontmoeten vanuit gelijkwaardigheid, steunend, versterkend. Vanuit liefde van het zelf. Vanuit liefde voor de ander.

 28. Probeer iets minder aan de wensen van anderen te voldoen en voel me trots.
  Wat mooi wat jij de mensen meegeeft Mireille, dank je wel!

 29. Wat een fantastische aanvullingen geven jullie! Er zijn er veel bij waardoor ik ook weer geïnspireerd raak, heerlijk! Met z’n allen weten we veel!
  Mocht je willen bijdragen, maar niet alle reacties hoeven lezen, dan kun je met CTRL-End meteen helemaal naar onderen springen, waar je jouw reactie kunt plaatsen.
  Hartelijke groetjes,
  Mireille

 30. Ga vooral negatieve mensen uit de weg!
  Glimlach veel naar andere mensen.
  Dankbaar zijn voor wat je hebt; geweldige kinderen, met wie het
  heel goed gaat na een moeilijke tijd; en een geweldige partner
  sinds 2008.

 31. Dit is een oud ritueel afkomstig van Shinto, (Japanse natuurrituelen). Je staat voor de spiegel en buigt diep voor jezelf waarbij je in de spiegel in je eigen ogen kijkt, en zegt; “dank je wel”. Idee is dat je jezelf dankt, je lichaam, je geest, je ware zelf maar ook de omgeving, natuur en de energie waar je deel van uitmaakt.

 32. Realiseer je hoeveel moeite iemand heeft moeten doen om je een bloemetje, presentje, of iets anders te hebben gegeven….
  Het stemt je nog dankbaarder dan je al was.

  • Ja, en dan met aandacht daarop reageren. Zoals een toneelspeler leert applaus in ontvangst te nemen.

 33. Ik kan een broek drie maten kleiner kopen omdat ik eindelijk de rust heb gevonden om heel geleidelijk flink af te vallen. Ik let nu goed op mijn gewicht, eet gezond en beweeg veel. Een heerlijk gevoel en het kost niet eens moeite meer…..een nieuwe levensstijl.

 34. ik heb vele manieren kunnen aanvinken , dus ik ben al op de goede weg; dankuwel voor de goede raad Mireille; groeten van Monique.

  • Ook ik heb onlangs in de spiegel naar mezelf gekeken. Het was inderdaad een mooie bijzondere ervaring.

 35. Ik vind sporten niet echt leuk maar doe het wel omdat mijn lichaam het nodig heeft.Door de sportscool zonodig prioriteit te geven boven “verplichtingen” kies ik voor mijzelf.Daarna lekker even zwemmen en de sauna in als beloning.
  Ik verwen mijzelf geregeld met een bloeiende plant, liefst vol met knoppen, of een bos bloemen.

 36. Elke ochtend 10 zonnegroeten (yoga oefening) + MIR (avond 2de keer)
  Minimaal 1 x in de week een uur yoga
  Gemiddeld 1 x in de maand een dag sauna.

  • Hoi Sharon,

   Leuk om te lezen.Had ik geschreven kunnen hebben.Moet alleen weer eens naar de sauna ,dacht ik pas nog aan.Je eet vast ook gezond ,ik neem geen suiker (stukje +70% choc ) en geen tarwe meer .Moet wel oefenen met nee zeggen.Vind ik moeilijk op een verjaardag met taart b.v. omdat ik dun ben ,krijg je snel te horen jij kan het hebben,

   groetjes Tineke

 37. Een en ander bestudeerd en uitgeprint.
  Na 3x de 9 stappen van de MIR methode (begonnen in 2011) ben ik nog steeds erg moe. Er was na 9 jaar mantelzorgen voor mijn man, blijkbaar VEEL mis met mijn lijf en het gaat niet snel beter. Ik was na het overlijden van mijn man, mijzelf helemaal kwijt, maar na 3 jaar kom ik de “oude” Joke weer wat vaker tegen.
  Van de 40 punten lijst is ongeveer de helft al verwezenlijkt, dus ik heb nog even te gaan.
  Wat ik niet leuk vind: dat als je MIR methode noemt, er veel mensen zijn die het niet positief benaderen of ook al, het onzin vinden. Maar daar trek ik me de laatste tijd niets meer van aan. 7 Oktober 2012 ben ik met mezelf “getrouwd” en mijn ring herinnert me er telkens weer aan!!

  • Beste Joke,

   Ja, ik kan me die reacties voorstellen. Ik vermoed dat het een kwestie is van wennen voor veel mensen dat zelfheling blijkbaar heel makkelijk kan zijn. Over een jaar of 10 is het waarschijnlijk de normaalste zaak van de wereld. Ik doe mijn best het zoveel mogelijk aan mensen uit te leggen hoe het kan dat zoiets simpels daadwerkelijk werkt.

   Hartelijke groetjes!
   Mireille Mettes

   • Ja Mireille, er is zoveel waar we ons niet van bewustzijn. Ik heb het gevoel dat het te maken heeft met overgave en vertrouwen. Alles is Goddelijk geregeld, maar we ontregelen onszelf door er met ons verstand tussen te komen en onze intuïtie laten we dikwijls voor wat ze is. De woorden die we tegen onszelf zeggen in zelfrespect en liefde schenken de mogelijkheid terug te worden wie we in oorsprong ‘ZIJN’. Ze werken als een echo. Als Lichtwerker zet ik mezelf in het Licht wanneer ik jouw methode toepas. Je wordt dan vanzelf dankbaar en erkentelijk voor wie en wat je bent door je ogen te openen en te ‘zien’ wat er in je bewustzijn verschijnt en ook verdwijnt, maar ook nederig, want we dienen te buigen voor het mysterie. Ik vind het ongelooflijk dat je de MIR methode deelt met de hele wereld. Fantastisch, want dat is waar het in het Aquariustijdperk om gaat. Broederschap, delen, samen …
    Blij dit met jou te kunnen delen
    Hartengroet

  • Hallo Joke , wat een bekent verhaal, ben ook 9 jaar lang mantelzorger voor mijn man geweest, na zijn overlijden heb ik een burn-out gehad. Langzaam maar zeker kom ik van een wervelstorm in wat rustiger vaarwater en bemerk wat meer rust dankzij de mir die ik nu ruim 3 maanden doe en ademtherapie. Ik heb hier heel veel aan, heeft ontzettend veel los gemaakt. Van onbegrip in mijn omgeving of lacherigheden om de mir trek ik me niets aan, het is mijn ding en ik heb er veel baat bij (dank je wel hiervoor Mireille) . Joke , ik wens je heel veel rust en liefde voor jezelf en je omgeving toe.

 38. Als ik aan de kassa afreken.en zie in een ooghoek iets dat ik nog niet betaald heb in het karretje liggen. En ik roep spontaan o’ ik heb hier nog iets. Of als het stromend regent en je ziet een oud dametje lopen haar een lift aan bieden. De drol van mijn hond gewoon lekker op raap en in de prullen bak doe. Dat ik als ik er zin in heb ,gewoon lekker naast de hond huppel. Ik hou van me zelf volgens mij weet ik het zelf gewoon vaak niet. Bedankt dat ik het nu weer even inzie.

 39. Wanneer ik wakker word, ben ik dankbaar voor alles wat ik heb/ben.
  Voor ik inslaap, ben ik dankbaar voor wat me deze dag blij maakte.

 40. Dag Mireille,

  Vooreerst een gelukkig nieuwjaar en ook aan alle lezers.

  Ik ben blij dat ik de MIR-Methode ken, ze heeft me gesteund om yogalessen te gaan geven.

  Ik zie ook dat ik twee lijsten kan maken, dit is oké het accepteren is houden van jezelf.
  Ik dank iedere avond, tracht voor 10 zaken te danken.

 41. Als je gezond en vitaal bent, dan heb je een positief gevoel over je zelf. Als je gezond bent en vitaal, ben je goed in staat om andere mensen te helpen waar nodig is, enkel een goed en vriendelijk woord te zeggen tegen mensen die je ontmoet, maak je je zelf blij en een ander.
  Met vriendelijke groet,
  Aarnoud webmaster http://www.gezondvitaal.eu

  • Ook als je niet (fysiek) gezond en vitaal bent kun je er zijn voor jezelf en voor anderen! Dat is mijn ervaring en ik oefen iedere dag met het in praktijk brengen.
   Vriendelijk zijn, glimlachen en zachtheid uitstralen kan vrijwel altijd!

 42. Jaren lang slecht geslapen. Na een maand de MIR-Methode slapen als een roos.
  Ik heb de MIR door gegeven aan andere mensen met slaap problemen.
  Fantastisch bedankt
  Vriendelijke Groet Jerry

 43. Bedankt voor de 40 manieren. Wij zijn vaak niet bewust.dat is goed af en toe zich herinneren. Ik ben nog bezig elke dag groene smoothy drinken.

  • Dank je wel voor dit prachtige filmpje!
   Komt als geroepen, net zoals zij dat vermeld heeft.
   Het komt naar je toe wanneer het nodig is.
   Dank voor het delen!

 44. Beste Mireille,

  De foto van de vrouw die zichzelf omarmt is al zo duidelijk. Dat is wat de MIR-Methode bij mij teweeg bracht. Een enorme behoefte om mezelf stevig te omarmen. En heerlijk om te doen.
  En nu herken ik veel van je lijstje en valt het me makkelijker om in mijn bezigheden te blijven als mijn partner er doorheen fietst. En vraag ik hem rustig om me alleen te storen als het echt niet kan wachten. En dan komen we bij een van de zinnen hierboven en die las ik als Hoofdzaken van bij jezelf houden. Dat is het ver(ge)volg.

  Dank voor je prachtige werk, veel mensen in mijn omgeving zijn al enthousiaste Mirrers geworden.

 45. Ik accepteer wanneer ik Voel en Ervaar dat ik door een Veranderings/Transformatie proces heen ga en geef dit op een duidelijke doch vriendelijke wijze aan.

  Ik geef openlijk aan dat ik Hooggevoelig “anders” ben en dat ik van tijd tot tijd meer rust nodig heb.

  Ik hou van mijzelf, ook tijdens verwerkings periodes.

  Ik blijf het goede/positieve in mezelf en andere mensen omhoog halen, hoe ik mij ook voel.

  Ik stimuleer mezelf en anderen tijdens moeizame perioden.

  Ik deel mijn ervaringen wanneer dit goed voelt of wanneer ik voel dat een ander er iets mee kan.

 46. Ik werd door iemand gebeld voor het maken van een zakelijke afspraak. Geïnspireerd door jouw ideeën heb ik de suggestie gedaan elkaar halverwege te ontmoeten in plaats van dat ik naar zijn kantoor zou reizen (in het centrum van de stad), zoals hij voorstelde. En zo geschiede. Ik heb mijzelf een schouderklopje gegeven dat ik hierom heb durven vragen.

 47. Je durft je intuïtie te volgen, ook al lijkt het irrationeel.

  Wakker worden met een glimlach en diep van binnen voelen: hoe heerlijk dat ik besta!

  Dankbaarheid voelen

  Liefde en zachtheid durven voelen en ontvangen.

  Jezelf terugvinden, na je geërgerd te hebben, en glimlachen om jezelf en eventuele anderen door het herkennen van ieders zoektocht naar evenwicht.

 48. Je mag verdrietig zijn en het toelaten!
  Tegen jezelf zeggen, ik ben lief van binnen en mooi daardoor van buiten!
  Doe goed, en geef liefde, dan krijg je het terug en ik kan het weten!
  Dagelijks pijn, verdring het niet zeg het hard op! en ga iets leuks doen, pijn heb je toch wel! met of zonder iets leuks doen

 49. Je begint je dag met dankbaar te zijn omdat er weer een dag mag geleefd worden, dankbaarheid maakt je hart veel groter, eenmaal je hierin bedreven bent is het ongelooflijk hoeveel keer per dag je “dank je wel” kunt zeggen, de andere groeit ervan en jij krijgt ook een boost en …. Mireille,dank je wel voor dit toffe artikel, heb ervan genoten ☼

 50. Bedankt voor je lijstje ik heb er een aantal uitgehaald die ik wel gebruiken kan. Ik heb er zelf nog aan toegevoegd;
  Ik zorg ervoor als ik in het donker fietst of hardloop dat ik da gezien wordt door mede weggebruikers d.m.v. lichtjes en reflecterende kleding.

  Ik begin elke week met een goed voornemen, niet 1x per jaar want dat verwatert.

 51. ik vind het fijn iemand te helpen met verhuizen.(loslaten)
  mijn schoonzoon adviseren slippers te dragen in vreemde badruimtes.(lief zijn voor jezelf).

 52. Ik gebruik mijn tijd nu op een heel andere manier.
  Voel mij niet schuldig als ik rustig aan doe.
  Gebruik alleen wat mascara als ik daar zin in heb. Niemand heeft mij raar aangekeken omdat ik er niet meer altijd ‘op mijn best’ uitzie.
  Trek wel elke dag mijn bed recht, dat geeft mij energie, het zien van een opgeruimde kamer. Maar de groeiende afwas doet mij niks meer, die ‘zie’ ik alleen als ik kracht genoeg heb om mij daar doorheen te werken.
  Ik neem nu regelmatig wat tijd om met mijn poes te kroelen, ook al staat het hele huis op zijn kop.
  Ik reageer vaker positief, laat niet meer de schadelijke omstandigheden mijn humeur bederven.

 53. Mijn voornemen voor dit nieuwe jaar is: “geef jezelf een dag cadeau!” voor mij als single mama is dat al een hele uitdaging.

 54. Ik las elke week een creadag in voor mezelf en wie wil mag meedoen.
  Ik sta elke dag op met een blij gevoel dat ik de hele dag bij me draag, en als het even tegenzit komt dat blij gevoel even om aan haar te denken.

  • Beste Marie-Jeanne,

   Wat leuk, ik ga vanaf deze week ook beginnen met elke week een keer schilderen. Zoveel zin in!

   Groetjes, Mireille

 55. – ik lach mezelf aan als ik mij ergens in de spiegel zie
  – ik geniet van het ogenblik
  – ik laat de ver(oordeling) na mezelf toe meer en meer los
  – ik geniet mijn kopje koffie
  – ik schenk mijn dieren ieder dag wat tijd
  – ik kook gezond voedsel voor mij en mijn man
  – ik ben tevreden met wat ik heb
  – ik ben eerlijk tegen mezelf en anderen
  – ieder dag doe ik iets leuks alleen voor mezelf, een boek lezen, een luisterboekje horen

 56. Wanneer ik op straat loop glimlach ik naar mensen die me aankijken (en krijg vaak een glimlach terug, we hebben even contact)

 57. Je zet de auto een paar straten verder weg, zodat je nog lekker een stuk kunt wandelen
  Je zoekt de natuur op omdat je daar heerlijk nieuwe energie opdoet
  Iedere dag geef je jezelf en een ander een welgemeend compliment

 58. Wow, Mireille, bedankt, fijn om te lezen en natuurlijk vervolgens te doen, het feest der herkenning, handvatten voor mijn dagelijks leven! Ik voel vaak wel waar een eventuele angel zit, maar om het vervolgens snel naar voren te halen en toe te passen is lastiger. Ook al weet ik eigenlijk alles, dit maakt het concreet en daardoor (voor mij althans) direct toepasbaar…

 59. Wat een leuk idee om deze lijst zo aan te vullen…
  Heb er ook nog een paar:
  – als je je emotioneel of kwetsbaar voelt, blijf je heel dicht bij je gevoel
  – je knuffelt een dier
  – gaat regelmatig de natuur in
  – met goed contact met jezelf om te kijken welke kleren je vandaag wilt aantrekken en welke sieraden je wilt dragen…
  – je maakt regelmatig contact gedurende de dag met je hart, met het gevoel van liefde voor jezelf!

 60. Ik zie hier dat ik nog wel wat verbeterpunten op mijn lijst kan zetten. Maar ook dat ik toch al wel goed bezig ben. Ik ben nog altijd blij de Mir methode te kennen. Ik ben me meer bewust van mijn eigen behoeften. En probeer daar ook zoveel mogelijk aan te werken. Dit soort lijsten zijn een fijne hulp daarbij. Je kunt zo twee lijsten maken. De ene met hetgeen je al doet en de andere met hetgeen je nog wilt. En dan proberen alles op de eerste lijst te krijgen. Het word tijd dat ik een schrift aanschaf voor al die wijsheid. Anders hangt mijn hele hobbykamer vol met wijsheden.

  • Ik vermoed dat uw reactie zo is omdat u zich misschien schuldig voelt als u niet alles beantwoordt? Ja, Myrn, als u zoveel tijd over hebt is dat fijn. Voor mij is het juist een prioriteringszaak, ‘geef ik mijn kleine beetje vrije tijd op voor wie of wat dan ook ‘ ? Ik probeer juist nu mijn tijd zo te verdelen dat ik eerst voor mijzelf zorg, en als er genoeg tijd over is kan ik best daarvan aan anderen schenken. Maar eerst mijn gezondheid op bouwen, dan de ‘speelruimte’tijd voor evt kontakten. Dat wat ik altijd als ‘super-egoistisch’ beschouwde heb ik nu door de ‘MIR-Methode’ geleerd anders te waarderen. Veel sterkte bij het kiezen, hoe u wilt begrijpen en toepassen <3

  • Myrn; ik geef antwoord wanneer een mailtje vriendelijk bedoeld is. Ik voel me niet {meer} verplicht om te antwoorden echter wanneer het belangrijk is en het is een vriendelijke mail dan geef ik antwoord. Of wanneer je voelt dat iemand je hulp kan gebruiken geef ik advies, echter denk dan tegelijkertijd ook aan mezelf. Vraag me dan af of een mail beantwoorden me op het desbetreffende moment niet teveel energie kost {tijdens herstel/transformatie proces}.

 61. Doe 2x per dag de MIR en
  kies elke dag n “dolfijnenkaartje” (jouw persoonlijke begeleiding in het leven)

 62. Ik gun mezelf de tijd om een mooi boek te lezen.
  Ik maak een lekkere wandeling en geniet van de natuur.
  Ik lees positieve teksten en hang ze op waar ik ze makkelijk kan zien.
  Eén keer in de week houd ik een verwendag voor mijn lichaam, scrubben, masker etc.
  Ik laat me masseren.
  Ik doe mijn qigong oefeningen omdat ik van mijn lijf houd.
  Ik maak gezonde smoothies klaar.
  Ik ga op tijd naar bed.
  Ik blijf in verbinding met mezelf.
  Ik geef mezelf complimentjes en spreek mezelf bemoedigend toe.

 63. Als ik erg moe ben, vooral de laatste tijd, i.v.m. een grieperig gevoel, doe ik alleen de nodige dingen en niet doorgaan zoals ik eerder deed, lekker op de bank een boek lezen.

  • Ans; dit is heel herkenbaar; ik ben ook de laatste tijd erg moe en tegelijkertijd zitten er veelal energieën. Het is dan een kwestie van grenzen tegenover jezelf en anderen aan te geven. Ik ging ook steeds maar door terwijl ik eigenlijk te moe was. Nu doe ik het nodige en neem rust. Ik weet dat dit een overprikkeling is en tevens een Transformatie proces en dit heeft ruimte en tijd nodig. Dus grenzen aangeven en tijd voor jezelf nemen is heel belangrijk nu. Het grieperig gevoel geeft al aan dat er een transformatie proces gaande is en je lichaam geeft zo aan dat je wat extra rust mag nemen.

 64. Je begint de dag met EEN goed voornemen dat haalbaar is om diedelfde dag te ondernemen..
  Je belt zomaar even naar iemand die je wat langer niet gezien hebt..
  Je gedraagt je HOFFELIJK, door deuren open te houden, te groeten naar vreemden..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.