125. Wat doe je na 4 weken MIR-Methode?

Als je de MIR-Methode 4 weken hebt gedaan, kun je hem wegleggen. Zo leg ik het uit in de instructievideo. En dat is in principe ook zo. Wanneer je de MIR-Methode 4 weken hebt gedaan, heb je de basis gelegd waarop je lichaam zelfstandig verder kan gaan. Doe je de MIR-Methode dan niet meer, dan werken je lichaam en je onbewuste als vanzelf verder.

Ga lekker door!

Het is echter niet zo dat dan al je klachten al kwijt bent. Meestal zijn de eerste 4 weken pas de aanzet en zou je het beter langer kunnen doen. De meeste mensen die na 4 weken door gaan, bereiken sneller hun resultaten. Misschien wel omdat ze heel bewust aandacht blijven schenken aan zichzelf. Het is natuurlijk ook zo dat als je iets mee maakt wat jou ontregelt, je het sneller verwerkt wanneer je de MIR-Methode actief doet. Je blijft door het hand aaien dicht bij jezelf. Je stelt jezelf gerust. Je koestert jezelf. En dat is in deze tijden van intense gebeurtenissen hard nodig! Hoe dichter je bij jezelf kunt blijven en je niet laat beïnvloeden door alles wat er om je heen gebeurt, hoe beter. Help jezelf door met de MIR-Methode je verwerking te versnellen!

Gewoon weer oppakken

Had je de MIR-Methode weggelegd, dan kun je hem altijd weer oppakken. Het maakt niet uit of er een paar dagen tussen zit, of weken. Je kunt altijd de MIR-Methode weer oppakken wanneer jij er weer behoefte aan hebt. De dagen dat je de MIR-Methode niet deed, werkte het op de achtergrond zachtjes door.

Na 4 weken meer mogelijkheden

MIR-Methode EHBO
Doe je de MIR-Methode langer dan 4 weken, dan kun je een aantal dingen toevoegen. Je kunt de MIR-Methode EHBO erbij leren. Die werkt pas volop nadat je de MIR-Methode 4 weken hebt gedaan. De instructievideo’s daarover vind je op de ‘Be the MIRror’-ledenwebsite. De EHBO kun je inzetten bij intense emoties, zoals angst, verdriet of boosheid. En bij verwondingen, zoals brandwonden of snijwonden. Ik heb ook ervaren en van anderen gehoord dat de EHBO goed werkt bij het sneller verwerken van schrik, zoals bij nachtmerries, ziekenhuis-ervaringen of inbraak. Je kunt het ook inzetten bij acute pijnen, zoals bij menstruatie of valpartijen. Ook opvlammende pijnen van chronische aandoeningen kun je ermee aanpakken. En ik heb positieve ervaringen gehoord bij insectensteken en jeuk. Het enige dat je ervoor nodig hebt zijn je twee handen en weten (vooral begrijpen) hoe je de MIR-Methode EHBO doet.

Anderen behandelen met de MIR-Methode
Na 4 weken mag je de MIR-Methode voor anderen doen. Bijvoorbeeld bij je eigen kinderen of dieren. Of bij iemand die in het ziekenhuis ligt. Het is goed dat je eerst zelf de MIR-Methode 4 weken hebt gedaan, zodat je minder overneemt van de energie van de ander. Je blijft dan makkelijker dicht bij jezelf. Als je iemand anders behandelt, dan doe je eerst de 9 stappen bij de ander, terwijl je de ander aait. Daarna doe je de 9 stappen nog een keer bij jezelf, dus terwijl je jezelf aait. Zo weet je zeker dat je jezelf  ‘schoon’ houdt. Dit is vooral van belang als je snel de emoties of energie van anderen overneemt. En heel belangrijk: de ander heeft vooraf toestemming daarvoor gegeven!
En een advies voor alle ‘gevers’: als de ander het zelf kàn, laat de ander het dan ook zelf doen!

Op afstand behandelen
Mensen die verder weg wonen, kun je na 4 weken MIR-Methode op afstand gaan behandelen. Dat werkt net zoals mensen bijvoorbeeld op afstand Reiki geven. Hoe het werkt: aai op je eigen hand, terwijl je de 9 stappen opnoemt. Je zorgt er daarbij voor dat je vóór elke stap de naam van de persoon noemt. Bijvoorbeeld:
“Marco, zuurgraad optimaliseren.
Marco, zuurgraad optimaliseren.
Marco, detox alle toxische belasting.
Marco, detox alle…” enzovoort.
Belangrijk: je moet vooraf toestemming hebben gevraagd! En ook hier geldt: Als de ander het zelf kàn, laat de ander het dan ook zelf doen! Zie hiervoor ook de veel gestelde vragen!

Je huis behandelen
Dit zal misschien gek klinken, maar werkt erg prettig. Een huis herbergt soms energieën die niet altijd even prettig aanvoelen. Mensen die daar gevoeligheid voor hebben, weten precies wat ik bedoel. Om een huis schoon te maken en op jou af te stemmen, kun je de MIR-Methode gebruiken. Zorg dat je eerst zelf de MIR-Methode 4 weken hebt gedaan!Je gaat vervolgens in het huis staan en doet alsof je een mens op afstand behandelt, zie hierboven. Wat je letterlijk zegt, is:
“Huis, zuurgraad optimaliseren.
Huis, zuurgraad optimaliseren.
Huis, zuurgraad optimaliseren.
Huis, detox alle…” enzovoort.
Bij vader loskoppelen, moeder loskoppelen, verwijst de opdracht dan naar de mensen die in het huis zijn geweest en waar de energie nog van in huis hangt. En ja, huizen kunnen ook een missie hebben! Misschien raar, maar waar!
Je kunt dit ook toepassen op auto’s, het kantoor waar je werkt, het verzorgingstehuis van je vader of moeder, de school van de kinderen en alle publieke ruimtes waar je komt. Iemand die bij mij de coachcursus deed, ging daarna haar kwekerij behandelen met de MIR-Methode. Het zorgde ervoor dat er voor het eerst in 4 jaar geen ziektes in de gewassen voorkwamen!
Wat je in feite doet met het behandelen van een huis of andere ruimte, is ervoor zorgen dat de energie daar schoon wordt, zodat jij er beter in kunt functioneren. Probeer maar!

En, heb je de MIR-Methode al eens uitgeprobeerd bij je kinderen, dieren of zelfs je huis? Ik hoor graag wat je ervan merkte! Schrijf het hieronder. Dankjewel!
Met de toets ‘End’ op je toetsenbord spring je meteen naar het invulformulier.
Persoonlijke gezondheidsvragen graag stellen aan een MIR-Methode begeleider!

Dat de MIR-Methode je op alle manieren een lichter en gezonder leven mag geven!
Mireille Mettes

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: www.mirmethode.nl  Bekijk daar de video en ook de instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning.Reacties

125. Wat doe je na 4 weken MIR-Methode? — 85 reacties

 1. Beste Mireille,
  Ik ken de MIR-methode al een tijdje, pas MIRror geworden. Laatste dagen ben ik heel veel aan het lezen. Ben net een spons die alle kennis opzuigt. Nu lees ik het stukje dat je met de MIR-methode ook je huis kunt reinigen. Als Feng Shui consultant vind ik dat super interessant. Vaak als ik een analyse maak en een advies uitbreng is het ook nodig dat ik het huis reinig, met een klankschaal, Paolo Santo, wierook, etherische oliën. Afhankelijk van het huis en de personen die erin wonen. Ik adviseer de mensen daarna altijd om hun huis periodiek te blijven schonen. Jouw kaartje met de MIR-methode reik ik tijdens de meeste consultanten al uit. Wat fantastisch dat ik mensen dit nu ook kan gaan meegeven! Dank je wel.

 2. Hoi Mireille,
  Ik heb nu een paar keer de MIR-Methode op ons huis gedaan en ik merk echt een heel groot verschil! Na m’n verhuizing voelde dit huis nog niet als mijn plekje en nu is dat wel zo en het voelt nu ook rustig aan. Hoe fijn!
  Groetjes, Corona

 3. Beste Mireille,
  Ik ben nu met de Kristalchakra 5 bezig te optimaliseren deze week. Kan ik daarbij ook mijn huis zuiveren? Of is het beter te wachten hiermee, omdat ik ook rookverslaving loslaten ervoor zeg. Wordt het dan teveel? Wat is jouw advies hierover?
  Alvast bedankt Mireille.
  Warme groet,
  Marijke

  • Beste Marijke,
   Je mag van alles doen, zolang jij het lichamelijk en emotioneel kunt bolwerken. Dus voel je je goed, ga dan gerust je gang! De kristalchakra’s activeren is slechts een versnelling van wat je normaal al met de 9 stappen in gang zet.
   Groetjes, Mireille

 4. Hallo,

  Ik zou graag willen weten of de EHBO-methode ook in jouw boek staat, of kan ik ergens een inhoudsopgave bekijken?
  Ik doe de MIR methode nu 3 weken en voel vooral een verschil in mijn eigen bescherming. Ik neem veel minder energie van anderen over, merk ik, wat voor mij heel positief is. Mijn fysieke klachten zijn er wel nog, dus ik hoop dat dit ook nog in orde komt.

  Vriendelijke groeten,

  Diane

  • Beste Diane,
   Als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief, krijg je de eerste vier hoofdstukken van het boek in je inbox, inclusief de inhoudsopgave. De MIR-Methode EHBO staat er niet in. Wat fijn dat je het verschil merkt! Ik hoop het met je mee dat je fysieke klachten mogen afnemen!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 5. Hallo Mireille, zoals veel van jouw artikelen verraste deze me ook weer. Grappig hoe jouw artikelen als een eye-openers voor mij werken! Ik heb de negen stappen nu 1 keer voor mijn werkplek gedaan maar voelde een enorme stroom van warme energie in mezelf opkomen. Kan het zijn dat ik door mirren voor mijn werkplek zelf ook nog weer extra ‘opschoon’ van bijvoorbeeld stress?
  Hartelijke groet

  • Beste Renee,
   Ja, ik vind jouw vraag heel logisch. Wanneer je je werkplek opschoont (goed idee trouwens!), dan zal je daar beslist zelf minder last door hebben. Ik hoop dat veel mensen je voorbeeld navolgen!
   Groetjes, Mireille

 6. Mijn man en ik zitten op een verschillende golflengte. Bij hem is ook beginnende dementie geconstateerd. Ik heb echter met regelmaat last van zijn energie. Zuigt me leeg. Is hier wat aan te doen?

  • Beste Corrie,
   Ja, daar is veel aan te doen. Je kunt de MIR-Methode ervoor gebruiken. Daar bouw je langzaam maar zeker een sterk aura op, waardoor je geen energie meer naar een ander laat weggaan. Het opbouwen van je zelfvertrouwen helpt daar sterk bij. Dat gebeurt vooral via stap 7 waar je het vertrouwen in jezelf weer aanvult. Verder zou je begeleiders kunnen zoeken die paranormaal begaafd zijn om aan hen tips te vragen. Of naar een MIR-Methode begeleider gaan die jou helpt om je aura en je zelfvertrouwen in een versneld tempo helpen versterken.
   Veel sterkte met alles wat je meemaakt!
   Groetjes, Mireille

 7. Ik ben een vrouw van 78 en sta heel positief in het leven en ben nooit ziek. Nu ben ik gevallen en heb mij “van de grond” kunnen houden door mijn tenen rechtop te zetten en mijn vuisten onder mijn borsten te plaatsen. Ik ben dus gelukkig niet met mijn gezicht/lichaam op de grond terecht gekomen, maar heb mijn ribben gekneusd. Ik heb heel veel pijn onder mijn linkerborst die ook veel pijn doet. Graag hoor ik van u welke methode ik kan gebruiken om ervan af te komen. Bij voorbaar mijn hartelijke dank.

  • Beste Diana,
   Je kunt dan het beste de 9 stappen doen op de manier zoals ik het in dit artikel laat zien: 124. Extra techniek met de MIR-Methode. Neem er de tijd voor en leg je hand zachtjes op de plek die zeer doet en verplaats eventueel je hand als het ergens anders zeer doet.
   En heel veel sterkte met herstellen!
   Groetjes, Mireille

  • Beste Marie-Jose,
   Hoe je het doet, staat in het artikel hierboven beschreven.
   Groetjes! Mireille

 8. Hoi Mireille,

  Mag je de methode altijd toepassen op jonge kinderen/baby’s dit omdat ze zelf nog geen toestemming kunnen geven?
  Grt

 9. Hoi Mireille,
  Nog bedankt voor je vorige reactie.
  Mag je jonge kinderen wel ongevraagd behandelen omdat ze nog geen toestemming kunnen geven?
  Grt

  • Beste Marjo,
   Ja, dat mag. Op voorwaarde dat het je eigen kinderen zijn!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 10. Beste Mireille,
  Ik heb al eerder een reactie gegeven, maar ik heb nog even een vraag. Ik woon in een senioren woongroep in een appartementen complex van 24 appartementen. Nu is mijn vraag of ik het gebouw,
  met de MIR-Methode kan behandelen? Zo ja, is het dan de bedoeling, dat ik de naam van het gebouw voor iedere zin zet?
  B.v.d. voor je antwoord.
  Lieve groet,
  Margot

  • Beste Margot,
   Ja, je kunt het beste de naam van het gebouw voor elke zin zeggen. De naam die je noemde, is daarvoor goed. Die heb ik even verwijderd om je privacy te beschermen.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 11. Ik heb de MIR-Methode met mijn vorige poes gedaan, die erg angstig en schrikachtig was. Ben twee weken voor oud & nieuw begonnen ivm het vuurwerk. Het scheelde enorm. Ook in de weken erna merkte ik verschil. Ze kon echt met vier poten tegelijk in de lucht springen als ik bijv. iets op de grond liet vallen. Na de MIR-Methode keek ze wel op, maar schrok bijna niet meer.

 12. Beste Mariëlle,
  5 jaar geleden is mijn dochter op 18 jarige leeftijd gestorven door zelf doding.
  Dat was een erg moeilijke tijd! Ik heb ook de MIR-Methode gedaan bij mij zelf, en therapieën.
  Maar mijn vraag is :kan ik de MIR-Methode ook nog voor haar doen?
  Groet Johanna.

  • Beste Johanna,
   Wat een verschrikkelijk heftige periode moet je achter de rug hebben. Het spijt me zo voor je en voor haar dat dit gebeurd is!
   Ja, je zou de MIR-Methode voor haar kunnen doen, hoewel het waarschijnlijk niet hoeft, omdat jij haar ook al zuivert via wat je voor jezelf doet. Doordat jij jouw familielijn opschoont bij stap 3, schoon je ook haar al op. Maar probeer het gerust een keer. Wie weet geeft het je toch een bepaalde verlichting. Laat je me weten hoe dat voor je voelde?
   Groetjes en enooooooorm veel sterkte! ❤️
   Mireille

  • Beste Leontine,
   Ja, dat kan wel. Ik behandel af en toe een land. Maar alleen als ik zeker weet dat dat mag en kan. Dat bepaal ik met spiertesten. Je mag daarbij alleen maar anderen, dus ook de aarde, behandelen als je jezelf sterk genoeg voelt. Dus eigenlijk pas als je klachtenvrij en energiek bent. Eerst jezelf, dan de wereld.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 13. Hallo Mireille,

  Als ik op afstand de MIR-Methode ga doen, moet dit dan ook 4 weken?
  Groetjes Kitty

  • Beste Kitty,
   Dat hangt er vanaf wat je behandelt. Een mens doe je in ieder geval 4 weken. Een dier kan vaak al volstaan met 2 weken. En een huis hoeft maar 1 keer.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 14. Zo vreemd dat ik al 2 keer een bericht heb willen plaatsen, maar dat dit niet geplaatst wordt… Daarbij geef ik mijn e-mailadres op en ook daar krijg ik geen reactie (voor het geval mijn bericht niet geplaatst wordt door jullie?!).

  Ik zou graag de MIR EHBO willen leren, maar daarvoor moet je lid zijn van de Be the MIRror ledensite en dat kost geld. Ik heb het financieel moeilijk, ben al blij als ik rond kan komen en dat is dus geen optie. Daarom geef ik aan dat ik het jammer vind dat ik dus geen gebruik kan maken van de MIR EHBO omdat ik daarvoor geen geld heb.

  • Hai Floor,
   Ik loop soms achter met het lezen van berichten. Het lijkt dan of het niet geplaatst wordt, maar ik heb het dan gewoon nog niet gelezen en toegelaten. Ze staan er nu op. En ik heb je daarnet gemaild over een oplossing voor het lidmaatschap. Hopelijk is dat een idee voor je!
   Groetjes, Mireille

 15. Een paar maal per jaar ga ik met het vliegtuig.
  Vaak zijn er kleine kinderen die vreselijk huilen en overstuur zijn.
  De ouders proberen dan op alle mogelijke manieren de kleintjes stil te krijgen.
  Ik heb al een paar maal dan sterk aan het kindje gedacht en in mij zelf: Mirmethode, mirmethode gezegd.
  Een paar maal werd het kindje rustiger en huilde niet meer.
  Daar was ik dan zo blij mee.
  Maar, Mireille, zonder toestemming.
  Kan ik het blijven doen of toch maar mee stoppen?

  • Beste Henriëtte,
   Wat je het beste kunt doen, is dan de MIR-Methode voor jezelf doen. Je straalt dan een sterke energie uit die ook effect heeft op het kind. Je behandelt dan jezelf, niet het kind. Je kunt in zo’n situatie ook het vliegtuig behandelen om zo de energie op te schonen. Er hangt waarschijnlijk heel wat stress in het vliegtuig van mensen die het spannend vinden. Dat mag je wel doen, omdat dat in het belang is van jouzelf.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 16. Beste Mireille,

  Wil je de MIR-methode voor je huis gebruiken, hoe lang en hoe vaak per dag dien je dit dan te doen ?

  • Beste Wis,
   Eén keer is bij een huis voldoende. Zijn er veel spanningen in het huis, dan kun je het telkens herhalen. Huizen laten snel energie los.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 17. Hallo allemaal,

  Wat fijn deze wekelijkse teksten! Tijd om dit even te laten weten!

  Er komen op mijn pad nog steeds vele bijzondere gebeurtenissen nadat ik in aanraking gekomen ben met de MIR-Methode. Ik ga beginnen met een studie tot bewustzijnscoach en heb al in wat studieboeken gelezen. Dit geeft veel puzzelstukjes die in elkaar vallen zulke mooie momentjes. En beide kanten op, want ik raad iedereen aan om eens een webinair bij te wonen.

  Wat ik graag even wil delen is van het Mirren van een ruimte dat heb ik ook toegepast. Ik krijg bij de eerste MirKring het gevoel dat ik moest vragen hoe het met mijn huis zat. Ik voelde me er niet prettig. Het advies om de MIR-Methode te gaan toepassen met in gedachten de kruipruimte van mijn huis heb ik nu een aantal keren toegepast. Het voelt heel gek en snappen doe ik het niet, maar het voelt al een stuk lichter in mijn huis. Op naar de volgende Mirkring!

  Dank je wel Mireille en het hele team en alle mensen die open staan voor de MIR-Methode en willen werken aan meer positiviteit en bewustzijn in deze wereld!

  lieve groetjes Antoinet

  • Beste Antoinet,
   Dankjewel! Leuk dat je de artikelen zo leuk vindt! Ik merk ook aan alle reacties dat het veel mensen aan het denken zet of bevestigt en dat motiveert mij ook weer.
   Wat een leuke tip om je kruipruimte met de MIR-Methode schoon te maken. Doe je je hele huis ook een keer?
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 18. Huis zuurgraad optimaliseren enz.
  Moet dat dan ook 2x daags 4 weken?
  Of is dat maar eenmalig Mireille?
  Hartelijke groet Coby

  • Beste Coby,
   Ja, 1 keer is voldoende. En elke keer als er iets heeft voorgevallen in huis of er is iemand op bezoek geweest met een minder fijne energie, kun je het opnieuw doen. Veel plezier met dit nieuwe gereedschap!
   Groetjes, Mireille

 19. Hallo Mireille! !

  Mijn vraag gaat over het zuiveren van ons huis. Als ik de MIR methode toe pas,wordt dan het hele huis gezuiverd,of moet ik elke ruimte ” mirren”.

  Alvast bedankt! !

 20. Beste Mireille,

  Als je de MIR methode in je huis doet, moet je daarna ook weer de MIr methode bij jezelf doen, net zoals je de methode bij een ander doet om die energie van de ander weer bij je weg te halen?
  Groet, Marieke

  • Beste Marieke,
   Nee, dat hoeft niet. Wanneer je je huis doet, neem je jezelf daar al bij mee.
   Groetjes, Mireille

 21. Hoi Mireille,
  Kan ik de school waar ik werk ook op afstand behandelen? Ik werk parttime en ben er dus niet alle dagen.
  En doe je dit ook 4 weken lang?.
  Alvast bedankt.

  • Beste Marjo,
   Ja, dat is een goed idee! Gebouwen waar veel mensen komen, zou je aan het begin van de dag kunnen doen, zodat de energie voor jou schoon is en op jou afgestemd is.
   Veel geluk en dank alvast namens alle andere bezoekers van dat gebouw!
   Groetjes, Mireille

 22. Beste Mireille,

  Allereerst bedankt voor je mooie werk. Ik heb nog even een vraag over het huis met de MIR-Methode te doen. Doe je dit dan slechts één keer, is dat dan
  genoeg, totdat je het gevoel hebt, dat je het weer een keer kan doen? Klopt dat.
  Ik heb nog even twee korte vragen.
  1e, ik gebruik die kaarten, die ik ontving bij de BetheMirror, met de gouden bol erop, om die op mijn lichaam te leggen. Als ik dat doe, voel ik
  heel veel lekkere zachte energie, kan dit kwaad?
  Doe je dan teveel?
  Verder wil ik nog laten weten, dat ik iedere keer na de 9 stappen “Dank je wel zeg”. Als dank aan mijn lichaam. Voor mij voelt dit heel goed.
  Nogmaals bedankt.
  Groet,
  Margot

  • Beste Margot,
   Ja, leuk, ik hoor vaker dat mensen na afloop ‘dankjewel’ zeggen. Dat klinkt heel liefdevol naar jezelf! En ja, een huis hoef je maar 1 keer te doen en inderdaad als het zo voelt kun je het weer opnieuw doen. Als het voor jou goed voelt om die energie uit het kaartje te voelen, helemaal goed! Het kan absoluut geen kwaad. Het vervangt alleen niet de 9 stappen. Die blijf je het beste gewoon apart doen.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 23. dag Mireille
  doe de MIR-Methode al heel lang heb ook vaker voor het financiële gevraagd maar tot nu toe geen resultaat dus ik denk dat niet werk
  maar blijf volhouden
  vriendelijke groet

  • Beste Maria,
   Soms krijg je geen extra financiën, maar krijg je hulp van anderen. Of zoals bij mij, dat ineens de buurvrouw binnen loopt op ik een staande lamp wil hebben, die ik me de week ervoor gewenst had. Kijk wat je werkelijk nodig hebt en kijk of dat ook al naar je toe is gekomen.
   Groetjes, Mireille

 24. Dankjewel Mireille voor bovenstaande ideeen. Ik heb net mijn huis ge-mird waar ik pas sinds een paar maanden woon, maar voel me compleet overweldigd door de energie/emoties die daardoor in de ruimtes loskomen. Ik mir zelf vanaf juni dit jaar, wat mij sterker gemaakt heeft, maar voel me hier nog niet tegen opgewassen. Is er ook een mildere aanpak om mijn huis te reinigen die ik mogelijk wel al aan zou kunnen? Want dat mijn huis het kan gebruiken, is me wel duidelijk geworden 🙂

  • Beste Emma,
   Zou je je huis op een afstand kunnen behandelen? Je hoeft namelijk niet thuis te zijn om het te kunnen doen. En waarschijnlijk een paar keer herhalen tot het rustiger voelt voor je. En hooguit 1 keer per week als je er zo sterk op reageert. Heb je de 9 stappen daarna wel bij jezelf gedaan?
   Groetjes, Mireille

 25. Oh, dat is een goed idee zeg. Ik heb een tijdje mijn hond behandeld, maar ze leek niet zo geïntereseerd… Mijn huis en moesstuin behandelen lijkt me een goed idee. Ik ga het zeker proberen.
  Moet ik na het huis de 9 stappen voor mezelf doen?
  liefs, Annemiek

  • Beste Annemiek,
   Ja, dat is het fijnste: eerst je huis, daarna jezelf. Zo houd je jezelf het meest ‘schoon’. Vooral als je een gevoelig mens bent die gauw energieën oppikt.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 26. Lieve Mireille,

  Mijn dochter had veel last van nachtmerries en durfde niet meer te gaan slapen. Ze kwam zelf met het verzoek om haar te aaien. Toen hebben we samen besloten de MIR-methode te doen. Inmiddels slaapt ze weer als vanouds binnen 2 minuten. Ook slaapt ze weer goed door. Soms heeft ze nog wel een enge droom maar niet meer zo heftig en ze kan het makkelijker loslaten. Enorm bedankt voor je geweldige methode!

  Warme groet,
  Eleonora

  • Beste Eleonora,
   Ik ben heeeel blij voor je dochter! Yeah! Wat is het toch fijn dat je dat als moeder in handen hebt!
   Groetjes, Mireille

 27. Ik kan dus niet de MIR methode voor mijn kleindochter doen? Haar moeder heeft er niets mee met de MIR methode!

  • Beste Hannah,
   Nee, als je geen toestemming krijgt, mag het niet. Overigens is het altijd belangrijker dat de volwassenen zichzelf behandelen dan de kinderen. Ik hoop dat je de gepaste afstand kunt bewaren. Is een grote uitdaging voor grootouders!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 28. Persoonlijk zet ik de behandeling na de 4 weken voort en ervaar dat als zeer positief, sterker nog,ik heb de indruk dat een aantal hardnekkig aanwezige kwalen pas nu verbeteren!
  Ook op mijn huisdieren pas ik de MIR methode toe en op afstand op mijn pleegzoon.
  Vooral mijn hond is rustiger, evenwichtiger alsof hij meer hondenplezier heeft en wat verantwoordelijkheden afgelegd heeft die niet voor hem bestemd waren.
  Ik ga nu aan mijn huis beginnen, eerder had ik dat gedaan met salie, wat ook een goed gevoel gaf/geeft. Maar ik ga zeker de MIR methode toepassen.
  Het dicht bij mezelf blijven is voor mij een reden om door te gaan, het voelt goed en geeft rust.
  Zeer bedankt voor het aanreiken van deze methode.

  • Beste Sjany
   Heel goed van jou dat je de behandeling langer door zet. Je hebt helemaal gelijk wat de hardnekkige kwalen betreft. Die hebben gewoon meer tijd nodig. Soms zitten de emoties zo diep om naar boven te halen. Dat vergt extra werk. Wat geweldig dat jij je huis dieren ook behandeld. En ook je pleegzoon. Alleen het is wel heel belangrijk dat je toestemming van hem hebt gekregen anders mag het namelijk niet.
   Mooi dat je zo dicht bij je zelf wil blijven. Ik zou zeggen ga lekker door. Een dikke knuffel van mij.

   Corrie Wouters MIR-Methode begeleider in Uithoorn

   • Hallo Corrie,
    Bedankt voor je reactie, wat jammer dat ik absoluut toestemming van mijn pleegzoon nodig heb, omdat hij me die in de gegeven omstandigheden niet geven zal.
    Hij was/is….een gevoelig jongetje die ernstig leed onder de scheiding van zijn ouders maar meer nog onder de grote opvoeding en sfeerverschillen tussen het wonen bij vader en het wonen bij moeder. In zijn puberteit is hij gaan experimenteren met drugs en alcohol en dat werd van kwaad tot erger. Ik was één van de weinigen die hij accepteerde en bij wie hij zijn emoties de vrije loop kon laten gaan maar, nu is hij 36 jaar had een vriendin, sinds kort woont zij apart van hem met hun twee kinderen van 4 en 2 jaar oud. Haar restte geen andere keuze dan weg te gaan bij hem omdat hij steeds agressiever werd. In zijn gen kies ik nu tegen hem omdat ik zijn ex vriendin ondersteun als zijnde kansrijke m.b.t. de kinderen. Helaas zal mijn pleegzoon voor opname moeten kiezen wil hij uit zijn pathologische situatie komen en dat doet hij vooralsnog niet. Hij heeft een paar suïcidepogingen gedaan terwijl zijn kinderen conform bezoekregeling bij hem waren, politie er bij ambulance opname ziekenhuis, weggelopen aldaar etc etc. Ik hoopte met een paar MIR gedachten iets in de goede richting te kunnen doen.

    • Beste Mireille, Sjanie en Corrie,
     Met de prachtige MIR Methode heb ik nog niet veel ervaring, wel als Reconnection healer (niet beroepshalve), en daar geldt het principe dat je niet om toestemming hoeft te vragen om iemand op afstand te behandelen : de ziel van de mogelijke ontvanger beslist zelf of ze de behandeling al dan niet accepteert… op die manier ontzeg je geen mogelijke hulp aan iemand die het misschien kan gebruiken… Ik ben er ook van overtuigd dat bewust veel Liefde sturen daadwerkelijk helpt en dat eender welke healing enkel met bewuste Liefde efficiënt is.
     Hartelijke groet,
     Johanne

 29. Hallo Mireille,
  Wat een mooi idee om een huis of ander gebouw te behandelen. Ik vraag me alleen af hoe lang je dat zou moeten doen. Heb je daar een richtlijn voor? Of alles naar eigen inzicht?

  Hartelijke groet,
  Corrie

  • Beste Corrie,
   Ja, goede vraag! In principe is het maar 1 keer nodig. Schoon is schoon. Huizen laten makkelijker los dan mensen, hi hi!
   Groetjes, Mireille

 30. Dag Mireille,
  leuk mijn huis en mijn winkel, dat ga ik zeker doen. Doet mij denken aan Feng Shui. Ik ben zo vrij ook het voor de WereldVrede aan te vragen. Mireille kunnen we het misschien in groep op een bepaald tijdstip doen? Allemaal als een krachtig vredelievend herstellend gebaar.
  Peacefully Mir Diana

  • Beste Diana,
   Ja, in groepsverband doen we het elke keer tijdens een webinar. Ik test regelmatig wat in groepsverband kunnen/mogen doen en zal het zeker niet laten als er mogelijkheden zijn!
   Dankjewel voor het meehelpen creëren van een fijnere wereld!
   Groetjes, Mireille

 31. dank voor je informatie, zo gebeurt het ook in mijn situatie wanner het lichaam aan geeft of gebeurtenis, MIR ik weer …..

 32. Hoi Mireille,

  Wat leuk om zo verder te gaan met de MIR-Methode! Ik test ook vaak de cliënten die ik behandel met de MIR methode. Zo kom ik erachter waar de blokkade zit!
  Als je je eigen bedrijf behandelt, waar ik echt in geloof. Doe je dit dan 1 keer, of ook 4 weken?
  Groetjes Els

  • Beste Els,
   In principe hoeft het maar 1 keer, maar het hangt er een beetje vanaf hoe het gaat met het bedrijf. Het is naar eigen inzicht. Ook afhankelijk van de mensen die in en rondom het bedrijf bewegen.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 33. Hallo Mireille,
  Wat een goed idee om dit ook voor je huis te doen! Ik liep al een tijdje rond met de gedachte mn huis energetisch schoon te laten maken. Vraagje: moet je dan ook aaien terwijl je de 9 stappen doet?
  Ik hoor het graag,
  groetjes,
  Johanna

  • Beste Johanna,
   Ja, je aait op je eigen handen. Zo maak je het contact met je onbewuste sterk en kun je de juiste energie uitzenden naar je huis.
   Veel plezier!
   Groetjes, Mireille

 34. Over die MIR EHBO. Die zou ik er graah bijleren, maar ik ben geen lid van de Be the MIRror ledensite. Helaas heb ik weinig te besteden en dat geld geef ik uit aan andere zaken. Jammer dus dat er voor dat extraatje betaalt moet worden!

  • Beste Floor,
   Ja, op die Be the MIRror-ledenwebsite staan heel veel video’s. Daar kunnen mensen veel aan hebben en ik kan met het lidmaatschap geld inzamelen om de vele kosten en investeringen met de MIR-Methode te betalen. Ik stuur je wel een email hierover. Wie weet kunnen we een soort ruil doen.
   Groetjes, Mireille

 35. Hoi Mireille,

  Ik ben bij de Mir Methode terecht gekomen toen ik op zoek ging naar hulpmiddelen voor mijn slaapprobleem. (volgens mij ten gevolge van relatie/gezinsproblemen en werkdruk)

  Ik heb de methode vrij goed opgevolgd. Soms wel eens een dag of een beurt overgeslagen. Maar ik wil nu toch het positieve zien, ik heb de neiging om steeds het negatieve te beklemtonen.

  Als ik mijn kwaaltjes lijst bekijk, kan ik niet echt zeggen dat ik beterschap merk op een van de kwalen in de lijst, tenzij misschien toch wel een beetje de slapeloosheid. Vorige nacht bijvoorbeeld zalig geslapen.

  Maar er is de afgelopen periode wel heel wat gebeurd. Ik ben in een (bijna)burn-out terecht gekomen en ik vond het vertrouwen om daaraan toe te geven en voor mezelf de rust te nemen die ik nodig heb.

  Ik zit ook midden in een verwarrende relatiecrisis. Op dit moment voelen mijn vriendin en ik dat er tussen ons nog veel liefde is en dat we de relatie willen behouden. Vooral de druk van het samengesteld gezin, in combinatie met onze hooggevoeligheid, weegt heel zwaar op onze relatie en ons gezin. Het staat de liefde tussen ons allen in de weg. Daarom hebben we wel beslist om niet meer als nieuw samengesteld gezin te blijven samenwonen.

  Wat ik sinds ik de MIR methode doe (besef ik nog maar pas) héél hard voel, is waar ik naar toe wil op professioneel vlak. Ik combineer momenteel 3 jobs. Bediende in een fotozaak, lesgever fotografie en fotograaf. Het is al heel lang mijn droom om echt te leven van de fotografie, maar tot nog toe durfde ik die sprong nooit echt maken. Maar dat zorgde wel voor frustratie om dat mijn fotografie nooit echt van de grond kwam.

  Momenteel ben ik echt overtuigd van mijn talent. Ik voel dat als ik de keuze voor 100% maak en me volledig kan focussen op men eigen zaak, dat me het ook gaat lukken om te leven van wat ik het allerliefste doe. Dat is een heel sterk gevoel dat ik nog nooit heb gehad.

  Tegelijkertijd heb ik ook wel schrik dat ik nu misschien naïef ben. Ik ben van plan om mijn veilige inkomens op te geven. En vrees ik dat mijn gebrek aan energie dat me vaak parten speelt, ook nu een grote spelbreker gaat zijn.

  In ieder geval. Wat ik eigenlijk vooral wou delen, is dat bij mij de negende zin ‘missie verduidelijken’ het meeste heeft gewerkt.

  Ik had trouwens ook graag deelgenomen aan het webinar over relaties, maar was die avond niet thuis. Kan je dat nog ergens herbekijken?

  Hartegroet,

  Marc Vervoort
  http://www.beeldzoeker.be

  • Beste Marc,
   Wat prachtig dat je het vertrouwen kon vinden om toe te geven aan de rust die je zo nodig had! Ja, een samengesteld gezin stelt hele hoge eisen aan een relatie. Je zou dan bijna de helft van de week nodig hebben om goed voor jezelf en de andere gezinsleden te kunnen zorgen. Dat jullie voorlopig los van elkaar zijn, kan ik me daarbij voorstellen. Ook wijsheid, want zo kun je toch elkaars nabijheid regelmatig opzoeken, zonder dat er al teveel complexiteit ontstaat.
   Dat je voor je fotografie kiest, vind ik alleen maar fantastisch! Er zijn vele wegen om daar inkomen uit te halen. Een van die wegen is ook dat je je kostenkant zo laag mogelijk houdt. Onderzoek je vaste lasten en kijk of daarin mogelijkheden zijn om die te minderen. Ik geloof er heel sterk in dat als mensen hun hart volgen, ze meer energie krijgen en de inkomsten er ook zullen zijn. Misschien niet heel royaal, maar wel voldoende om fijn te kunnen leven.
   Ik wens je voortgaand veel geluk en hele fijne nachten van diepe slaap!
   Groetjes, Mireille

 36. Hi Mireille,

  Als je de MIR-Methode doet voor je huis, is dan 1 keer de MIR-Methode doen genoeg? Of moet je dit ook langer volhouden?

  Groetjes, Esther

 37. Ik heb een vraag hierover. Als je het voor bv je huis doet, doe je het dan ook 4 weken?
  hartelijke groet,
  Conny

  • Beste Conny,
   Nee, voor je huis hoef je het maar 1x te doen. En elke keer weer als er bezoek is geweest of ruzie en het huis weer opgeschoond moet worden. Je huis laat heel makkelijk los, vandaar dat het maar 1 keer hoeft!
   Groetjes, Mireille

   • Dank je wel, Mireille! Fijn om te horen.
    Geldt dit dan ook voor bv een praktijkruimte? Hier komen dagelijks mensen over de vloer. Is het dan raadzaam om dit aan het einde van iedere dag te doen?
    Hartelijke groet,
    Conny

    • Beste Conny,
     Ja, heel goed idee! Zullen je cliënten ook blij mee zijn!
     Groetjes, Mireille

 38. Beste Mireille,
  Kan je dit ook doen om financieel geluk naar je toe te trekken,Moet je dan ipv zoals vb een naam of huis….. geld vooraf zetten?Maar werkt het ook voor dit item?
  Alvast bedankt
  Lieve groetjes
  Paulette

  • Beste Paulette,
   Of je extra geld naar je toe trekt, weet ik niet, maar het zorgt er wel voor dat jouw verhouding tot geld verbetert. Lees daarover ook artikel 72. Heb je chronisch gebrek aan geld? Mensen die in krapte leven, hebben vaak boosheid of verdriet over geld. Vaak vanuit wat ze in hun jeugd hebben meegemaakt. En ja, als je geld kunt gaan zien als een middel dat jou helpt om een fijner leven te hebben of om je missie beter te kunnen leven, dan zal je het aantrekken. Hoewel soms mensen geen geld aantrekken, maar net die dingen (bijv. meubelen of helpende handen) om het ook voor elkaar te krijgen.
   Veel geluk en overvloed gewenst!
   Groetjes, Mireille

 39. Wat een mooie tips Mireille, ik ga er mee aan de slag! Dankjewel.
  Ik mir nu zelf ruim een jaar en ben niet ziek geweest, voel me rustiger en meer mezelf en heb minder last van de overgang. Top, bedankt voor deze mooie methode en je inspirerende artikelen.
  Groet, Petra

 40. Dag Mireille, sinds vandaag zorg ik voor het huis van de buurman. Ik kan hem een maand lang niet bereiken. Ik vind het een goed idee om voor zijn en mijn huis de MIR-methode te gaan doen, maar kan hem dus niet om toestemming vragen. Het lijkt me geen kwaad kunnen als ik het voor hem doe en voor zijn huis en huisdieren als een cadeautje van mijn kant. Wel denk ik dat ze het goed kunnen gebruiken. Ik weet niet zeker of ik dan precies de goede instelling heb. Zelf zou ik het wel heel fijn vinden als iemand dit voor mij doet. In ieder geval doe ik het vanaf nu iedere dag voor mijn eigen huis. Het voelt ook als een soort waardering geven voor het huis. En mijn dankbaarheid voor mijn en zijn huis en hun bewoners zou ik er ook mee kunnen uitdrukken. Dit laatste lijkt mij de beste instelling en dat zeg ik er dus voor de zekerheid maar elke keer bij. Jou wil ik ook bedanken voor je hulp met het brengen van goede ideeen.

  • Beste Lidwina,
   Helaas is het zo dat je je buurman niet om toestemming kunt vragen. Veel mensen zullen het niet waarderen als je het ongevraagd doet, dus helaas is het het beste om nog 4 weken te wachten en het dan te vragen. Nog even geduld!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!